Σκληραίνουν περαιτέρω τη στάση τους για ασφάλεια και εγγυήσεις  οι Τούρκοι

Στον απόηχο του χθεσινού πισωγυρίσματος της διαπραγματευτικής διαδικασίας για το Κυπριακό, με την αποχώρηση του Μουσταφά Ακιντζί από τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, η επόμενη μέρα βρίσκει τις συνομιλίες να παραμένουν σε τεντωμένο σχοινί και εύθραυστες ισορροπίες.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κανονικά η επόμενη συνάντηση των ηγετών

Παρά το γεγονός ότι μετά τις απογευματινές συναντήσεις του με τους δύο ηγέτες, ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε ξεκαθάρισε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οποιαδήποτε ακύρωση και ότι η επόμενη συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί(σ.σ. την ερχόμενη Πέμπτη) θα πραγματοποιηθεί ως έχει προγραμματιστεί, η πραγματικότητα δεν παύει να είναι πως το κλίμα έχει στραβώσει για τα καλά.

 
Αλλά και επί της ουσίας, ακόμα και αν ο Μουσταφά Ακιντζί επιστρέψει την Πέμπτη στις συνομιλίες χωρίς όμως να έχει πετύχει το σκοπό του, αυτόν της «διόρθωσης» της απόφασης της Βουλής  για εορτασμό της επετείου του Ενωτικού Δημοψηφίσματος στα σχολεία, θέμα αποτελεί το με ποιες θέσεις θα προσέρχεται πλέον στις συζητήσεις των Κεφαλαίων που συζητούνται.
 
Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που διαβλέπουν περεταίρω σκλήρυνση της στάσης της τουρκικής πλευράς στο ζήτημα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να στέλλει από χθες τα πρώτα σχετικά μηνύματα.
 
Σημειώνεται πως κατά πάσα πιθανότητα τη Δευτέρα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα βρίσκεται στα κατεχόμενα(σ.σ. ήταν προγραμματισμένη παράνομη επίσκεψη), οπόταν και αναμένεται καθορισμός των επόμενων βημάτων της τουρκικής πλευράς.  
 
Σε νέες του εξάλλου δηλώσεις, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για τεχνάσματα της ε/κ πλευράς που εκείνοι δεν τα ανέχονται, υποστηρίζοντας ότι κάθε μια και δυο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θυμώνει και κλείνει το τραπέζι.
 
«Κάθε φορά εγκαταλείπουν το τραπέζι, όπως η ε/κ πλευρά. Κάθε μια και δύο λένε όπως ο Αναστασιάδης ‘’Εγώ θύμωσα’’, κλείνουν το τραπέζι και φεύγουν. Τώρα πάλι έφυγαν από το τραπέζι. Από τη μια λένε ‘’δεν χρειάζονται οι εγγυήσεις της Τουρκίας, μπορούμε να ζήσουμε σε ειρήνη’’, από την άλλη αποδέχονται νομοσχέδιο σχετικά με την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Εμείς αυτά τα τεχνάσματα δεν τα ανεχόμαστε. Εμείς μέχρι σήμερα ήμασταν κοντά στον ‘τ/κ λαό’ και θα είμαστε κοντά στον ‘τ/κ λαό’ και από δω και μπρος μέχρι το τέλος», ανέφερε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποχώρησε ο Ακιντζί από τις συνομιλίες 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μ. Ακιντζί: Βγήκε από την αίθουσα κτυπώντας δυνατά την πόρτα ο Αναστασιάδης 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ν. Αναστασιάδης: Να εγκαταλείψει τις αιτιάσεις ο Ακιντζί 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επιχείρηση διαχείρισης της κρίσης από τα Ηνωμένα Έθνη
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βλέπει Αναστασιάδη ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε
 
 

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ