Επιχείρηση διαχείρισης της κρίσης από τα Ηνωμένα Έθνη

Ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό  Έσπεν Μπαρθ Έιντε επιχείρησε να αποτρέψει τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί από το να αποχωρήσει από τη σημερινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο πλαίσιο των συνομιλιών για το Κυπριακό, σύμφωνα με έγκυρες πηγές.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποχώρησε ο Ακιντζί από τις συνομιλίες

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, όταν ο κ. Ακιντζί αποχώρησε από το χώρο των συνομιλιών, ο κ. Έιντε κατέβαλε προσπάθεια όπως ο Τ/κ ηγέτης επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ν. Αναστασιάδης: Να εγκαταλείψει τις αιτιάσεις ο Ακιντζί
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μ. Ακιντζί: Βγήκε από την αίθουσα κτυπώντας δυνατά την πόρτα ο Αναστασιάδης 

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Έιντε θα έχει συνάντηση στα κατεχόμενα σήμερα το απόγευμα με τον κ. Ακιντζί. Εν τω μεταξύ αναμένεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αναγνώσει στους δημοσιογράφους γραπτή του δήλωση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ν. Αναστασιάδης: Θα προβώ σε γραπτή δήλωση, δεν θα πω τίποτα τώρα
 
 Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη από την πρώτη στιγμή διακοπής της σημερινής συνάντησης των δύο ηγετών βρίσκεται επιχείρηση διαχείρισης της κρίσης που έχει προκύψει, από τα Ηνωμένα Έθνη.
 
Τα Ηνωμένα Έθνη αναμένεται να εκδώσουν ανακοίνωση, αφού ακούσουν τι έχουν να πουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, ανέφερε έγκυρη πηγή των Η.Ε. στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων( ΚΥΠΕ).
 
Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, εκνευρισμό στο Προεδρικό προκάλεσε πληροφόρηση που δόθηκε από τον εκπρόσωπο των Η.Ε. ότι διευθετήθηκε για σήμερα συνάντηση του Έσπεν Μπαρθ Έιντε με τον Νίκο Αναστασιάδη, αφού κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει μέχρι εκείνη τη στιγμή.
 
Συναφώς, υπήρξε έντονη αντίδραση από πλευράς Κυβέρνησης, με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη να επικοινωνεί τηλεφωνικώς με τον Έσπεν Μπαρθ Έιντε και σε έντονο ύφος να του εφιστά την προσοχή για τις πληροφορίες που τα Η.Ε. διαρρέουν.      
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζητά επιτακτικά από τα Ηνωμένα Έθνη να ξεκαθαρίσουν με ανακοίνωσή τους ποιος αποχώρησε πραγματικά από τη σημερινή συνάντηση.
 
Πάντως, το απόγευμα ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε αναμένεται να έχει ξεωριστές συναντήσεις, τόσο με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη όσο και με τον Μουσταφά Ακιντζί.
 

Δειτε Επισης

Ποινές φυλάκισης από 111 έως 3 έτη στους έξι ενόχους για τη φωτιά στο Μάτι
Οι επτά κοινότητες με λιγότερο από 20 εκλογείς
Πιάστηκαν στα χέρια με τον συγκάτοικο του και τον μαχαίρωσε
Υποβάλλονται υποψηφιότητες για Κοινοτικά Συμβούλια Περιφέρειας Αμμοχώστου
Δρ. Αχιλλέας Αιμιλιανίδης: Η σύγκρουση των Θεσμών
Εικόνες χάους στις ΗΠΑ από τους ανεμοστρόβιλους-Νεκροί, τραυματίες και χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα (pics)
Υποβάλλονται υποψηφιότητες σε έξι σημεία για Κοινοτικά Συμβούλια Περιφέρειας Λάρνακας
Παραμόνευαν οι δράστες, ενημερώθηκε από πριν η Αστυνομία-Εκτεθειμένη από τις εξελίξεις, νέο βίντεο ντοκουμέντο
Ολοκληρώνεται την Πέμπτη η λειτουργεία της ψηφιακής πλατφόρμας υποβολής στοιχειών στρατευσίμων
Ένοχοι έξι από τους 21 κατηγορούμενους για τη φωτιά στο Μάτι-Έντονες αντιδράσεις από συγγενείς θυμάτων