Μ. Ακιντζί: Βγήκε από την αίθουσα κτυπώντας δυνατά την πόρτα ο Αναστασιάδης

Τη δική του εκδοχή για τα όσα έλαβαν χώρα στη σημερινή του συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, από την οποία και αποχώρησε, έδωσε στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου που παραχώρησε στα κατεχόμενα ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.
 
Ο κ. Ακιντζί, αφού επανέλαβε τη ήδη εκφρασθείσα επιχειρηματολογία του αναφορικά με την απόφαση της Βουλής για εορτασμό του Ενωτικού Δημοψηφίσματος στα σχολεία, είπε πως την επιχειρηματολογία αυτή ανέπτυξε και κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ν. Αναστασιάδης: Θα προβώ σε γραπτή δήλωση, δεν θα πω τίποτα τώρα
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποχώρησε ο Ακιντζί από τις συνομιλίες
 
Συναφώς, ανέφερε πως ζήτησε διόρθωση της απόφασης της Βουλής από τον Νίκο Αναστασιάδη, χωρίς όμως, όπως ισχυρίστηκε, να λάβει την παραμικρή ένδειξη για κάτι τέτοιο.
 
Σύμφωνα με τον κατοχικό ηγέτη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διάβασε πεντασέλιδο έγγραφο με τα δικά του επιχειρήματα, κάνοντας αναφορά στα γεγονότα από την τουρκική εισβολή μέχρι την ανακήρυξη του ψευδοκράτους.
 
Ακολούθως, είπε ο Μουσταφά Ακιντζί, το λόγο πήρε ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη, κατά τον Τ/κ ηγέτη, αντιμετώπισης της ανησυχίας που έχει προκληθεί στην τ/κ κοινότητα.
 
Με την ολοκλήρωση της παρέμβασης Έιντε, ισχυρίστηκε ο Ακιντζί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως δεν έχει κάτι να πει και σηκώθηκε εκνευρισμένος, εξερχόμενος της αίθουσας κλείνοντας δυνατά την πόρτα.     
 
Ο Μουσταφά Ακιντζί ισχυρίστηκε πως ο ίδιος δεν αποχώρησε από τη σημερινή συνάντηση και διερωτήθηκε τι θα έκανε από την στιγμή ο Νίκος Αναστασιάδης θύμωσε, έκλεισε δυνατή την πόρτα και έφυγε. «Έφυγε και από πάνω είπαν ότι εμείς εγκαταλείψαμε», υποστήριξε.  
 
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτες είπε πως δεν αποχώρησε, ούτε από τις σημερινές συνομιλίες ούτε από τις συνομιλίες γενικά. Εμφανίστηκε ωστόσο απόλυτος ως προς την απαίτησή του για «διόρθωση» της απόφασης της Βουλής για το Ενωτικό Δημοψήφισμα, λέγοντας μάλιστα πως η αντίδρασή τους ως τ/κ πλευρά ήταν και λίγη.
 
«Είναι στα χέρια τους να διορθώσουν αυτή την κατάσταση που με τα χέρια τους δημιούργησαν», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «την πόρτα που άνοιξαν και έφυγαν, μπορούν και πάλι να την ανοίξουν».
 
 
 

Δειτε Επισης

Ψήφιση του πλαισίου για «πόθεν έσχες» εντός Μαΐου επιδιώκει η Επ. Θεσμών
Πυρομανής ο δεσμοφύλακας που συνελήφθη για εμπρησμό-Πιθανή εμπλοκή του σε άλλες δεκαπέντε υποθέσεις
Αδυναμίες, παραλείψεις και παράνομες χορηγίες από το Υπ. Παιδείας εντοπίζει σε έκθεση της η Ελεγκτική
Μ. Κεραυνός: Οι κύριοι στόχοι για οικονομία το πρώτο έτος διακυβέρνησης υλοποιήθηκαν
Στις Βρυξέλλες η Ολγκίν-Βλέπει τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την Επίτροπο για θέματα Συνοχής
Ελεύθεροι οι δέκα συλληφθέντες για τα επεισόδια στην ΑΔΕ Λεμεσού-Απορρίφθηκε το αίτημα της Αστυνομίας
Σε προχωρημένο στάδιο οι έρευνες της Αστυνομίας για την υπόθεση της Μονής Αββακούμ
Πέντε χρόνια φυλάκισης στους πέντε ενόχους για τη φωτιά στο Μάτι-Τρία στον εμπρηστή
Οι επτά κοινότητες με λιγότερο από 20 εκλογείς
Πιάστηκαν στα χέρια με τον συγκάτοικο του και τον μαχαίρωσε