Στο Δικαστήριο οι συλληφθέντες για το βαν-Ψάχνουν Dillian και άλλους δύο

Ντόμινο εξελίξεων γύρω από την υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν, αφού η Αστυνομία, αιφνιδιάζοντας και λειτουργώντας υπό άκρα μυστικότητα, άνοιξε το χορό των συλλήψεων.
 
Η Αστυνομία μέχρι στιγμής φόρεσε χειροπέδες σε τρεις υπάλληλους της ισραηλινής εταιρείας, σε δύο άντρες 30 και 35 ετών και σε μία γυναίκα, 41 ετών, οι οποίοι οδηγούνται ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, για έκδοση διατάγματος κράτησής τους.
 
Εναντίον των τριών διερευνώνται συνολικά 13 αδικήματα, μεταξύ των οποίων η Συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, αδικήματα κατά παράβαση του Περί της Προστασίας του Απορρήτου της Ιδιωτικής Επικοινωνίας Νόμος, αδικήματα κατά παράβαση του Περί της Προστασίας των Φυσικών Προσώπων Έναντι της επεξεργασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις, αδικήματα κατά παράβαση του Περί Ραδιοεπικοινωνιών Νόμου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χειροπέδες σε τρεις για το κατασκοπευτικό βαν-Υπάλληλοι εταιρείας
 
Την ίδια ώρα, οι ανακριτές της υπόθεσης συνεχίζουν να αξιολογούν όλα τα δεδομένα που έχουν ενώπιόν τους, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το… συρτάκι των συλλήψεων αναμένεται να «χορέψουν» και άλλα πρόσωπα.
 
Συγκεκριμένα, οι ανακριτές εξέδωσαν άλλα τρία εντάλματα σύλληψης εναντίον προσώπων, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο ιδιοκτήτης της ισραηλινής εταιρείας, στην οποία ανήκει το βαν, Tal Dillian.
 
Οι ανακριτές ανέμεναν από τον Tal Dillian να επιστρέψει στην Κύπρο, ώστε να δώσει κατάθεση, πράγμα το οποίο δεν έπραξε και έτσι οι Αρχές προχωρούν στο επόμενο βήμα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σκιές γύρω από Αστυνομία και κατασκοπευτικό βαν-Η αινιγματική απάντηση Αρχηγού
 
Πάντως, θέση της ισραηλινής εταιρείας είναι πως δεν έχει οποιαδήποτε ανάμιξη στα περί παρακολουθήσεων που τους καταλογίζονται, ενώ είχαν ξεκαθαρίσει πως το βαν βρισκόταν στην Κύπρο για δοκιμαστικούς σκοπούς και η Αστυνομία ήταν ενήμερη για τις διακινήσεις του.
 
Επίσης, η εταιρεία διαμήνυσε πως αναμένεται να λάβει μέτρα εναντίον όσων την κατηγορούν για κατασκοπία.
 
Κατά τη σημερινή διαδικασία, ενώπιον Δικαστηρίου, αναμένεται να αποκαλυφθούν τα στοιχεία που έχει ενώπιόν της η Αστυνομία και εμπλέκουν τους τρεις συλληφθέντες στην υπόθεση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Πάνω από 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική για φωτιές σε υποστατικά και υποδομές λόγω των λαμπρατζιών
Κεραυνός προκάλεσε φωτιά στο Δάσος Πάφου
Για οργανωμένη επίθεση κάνει λόγο η Αστυνομία-«Προκλήθηκε από την έντονη παρουσία μας και τις συλλήψεις»
Προειδοποιεί για απάτη με παραπλανητικά μηνύματα SMS η Cyta
ΒΙΝΤΕΟ: Εικόνες καταστροφής στη Βραζιλία-Στους 60 οι νεκροί, μάχη ενάντια στον χρόνο δίνουν οι διασώστες
Δύο συλλήψεις για τη διάρρηξη υποσταθμού της ΑΗΚ στην επαρχία Αμμοχώστου
Στο νοσοκομείο 16χρονος μετά από τροχαίο στην Πάφο-Επέβαινε σε όχημα με οδηγό 15χρονο
BINTEO: Εντυπωσιακές εικόνες από τον ρουκετοπόλεμο στον Βροντάδο της Χίου
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Στον πλήρη τερματισμό του πολέμου σκαλώνουν οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο για νέα εκεχειρία