Σκιές γύρω από Αστυνομία και κατασκοπευτικό βαν-Η αινιγματική απάντηση Αρχηγού

Επιβεβαιώνει τα περί άδειας οπλοφορίας από μέλος της εταιρείας, στην οποία ανήκει το κατασκοπευτικό βαν, αλλά δεν σχολιάζει τα περί συνεργασίας με την Αστυνομία, ο Αρχηγός της Δύναμης Κύπρος Μιχαηλίδης.

Σε δηλώσεις του από την Επαρχία Αμμοχώστου, όπου βρισκόταν για επίσκεψη με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι, «οι εξετάσεις βρίσκονται σε ένα πολύ καλό στάδιο. Αυτή τη στιγμή διερευνώνται τα πάντα. Ένα μέλος της συγκεκριμένης εταιρείας έχει άδεια οπλοφορίας και ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για αυτή την άδεια».

Όπως τόνισε ο Αρχηγός Αστυνομίας «γνωρίζουμε καλά τι συμβαίνει, όλα τα ερωτήματα είναι στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας. Κάποια από αυτά εμείς σαν Αστυνομία γνωρίζουμε τι συμβαίνει και δεν θέλουμε να πούμε πράγματα που εκ των υστέρων δεν θα πούμε ότι δεν ήταν έτσι».

Σημείωσε ακόμα ότι,«θα βγουν οι ανάλογες ανακοινώσεις αφού ολοκληρωθούν οι εξετάσεις και αφού προφανώς η υπόθεση θα οδηγηθεί στη Νομική Υπηρεσία για να δοθούν ίσως και κάποιες οδηγίες από τη Νομική Υπηρεσία»

«Αν υπήρχε περαιτέρω συνεργασία είναι κάτι που βλέπουμε. Αν πούμε κάτι περισσότερο θα ζημιώσουμε την έρευνα που γίνεται».
 
Καταλήγοντας, ο Αρχηγός Αστυνομίας επισήμανε ότι «σχόλια για θέματα εθνικής ασφάλειας δεν σχολιάζουμε».
 
Από την πλευρά του ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης, ανέφερε από την πλευρά του ότι, «θέλω να εισάξω διαφορετική πολιτική όσον αφορά τις δηλώσεις. Είναι ένα θέμα το να ενημερώνομαι και έχω ζητήσει να ενημερώνομαι και ενημερώνομαι για το κάθε σοβαρό ζήτημα που εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου μου, είναι άλλο θέμα όμως το αν θα κάνω οποιαδήποτε δήλωση γι’αυτό το θέμα».
 
Πιστεύω, συνέχισε, ότι «πολύ σωστά και ο Αρχηγός ήταν φειδωλός στις δηλώσεις του και εγώ πρέπει να είμαι ακόμα πιο φειδωλός στις δηλώσεις μου γιατί το επιχειρησιακό κομμάτι ανήκει εξ’ ολοκλήρου στην Αστυνομία, χωρίς κανένα δικαίωμα δικής μας παρέμβασης ή επηρεασμού. Ειδικά στα θέματα των ανακρίσεων, αρμόδια αρχή η οποία θα αξιολογήσει το οποιοδήποτε πόρισμα των ανακρίσεων είναι η Νομική Υπηρεσία», είπε και σημείωσε πως αυτός είναι ένας άλλος λόγος "για τον οποίο πρέπει ως κυβέρνηση και ως Υπουργείο Δικαιοσύνης να είμαστε ιδιαίτερα φειδωλοί στις δηλώσεις μας».
 
Ανέφερε ακόμα ότι, «ενημερώνομαι και είμαι συνεχώς σε επικοινωνία με τις αρχές και είναι ένα θέμα που καλύπτει διάφορα επίπεδα, διάφορες υπηρεσίες και διάφορες πτυχές. Υπάρχει νομοθεσία η οποία ρυθμίζει την κάθε πτυχή από τα ολιγότερο σοβαρά μέχρι τα περισσότερο σοβαρά αδικήματα και είμαι βέβαιος ότι με τον επαγγελματισμό και την σοβαρότητα με την οποία γίνονται οι ανακρίσεις, τόσο από την Αστυνομία όσο και από τις άλλες εμπλεκόμενες Υπηρεσίες, θα καταλήξουν τα πορίσματα και θα αξιολογηθούν με βάση το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο».
 
Το πλαίσιο αυτό, συνέχισε, «είναι αρκετά συγκεκριμένο και αρκετά εξειδικευμένο για αυτά τα πολύ εξειδικευμένα τεχνικά θέματα και θα ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις από το αρμόδιο όργανο πού είναι η Νομική Υπηρεσία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Σαφάρι» Αστυνομίας και στα γραφεία της εταιρείας με το κατασκοπευτικό βαν

Υπενθυμίζεται ότι, την υπόθεση έφερε στο φως της δημοσιότητας το περιοδικό Forbes, δημοσιογράφοι του οποίου ταξίδεψαν στην Κύπρο και συνομίλησαν με τον ισραηλινό κατάσκοπο, ο οποίος εξήγησε πως πλέον δραστηριοποιείται στον ιδιωτικό τομέα και μέσω της εταιρείας του, παρέχει υπηρεσίες παρακολουθήσεων και κατασκοπίας.

Τη δική του θέση παρέθεσε μέσω ανακοίνωσης και το δικηγορικό γραφείο, που εκπροσωπεί τον Ισραηλινό ιδιοκτήτη του κατασκοπευτικού βαν.
 
Το δικηγορικό γραφείο Pelecanos & Pelecanou LLC, που εκπροσωπεί την εταιρεία, ανέφερε πως η εταιρεία Ws Wispear απορρίπτει τις κατηγορίες από τα ΜΜΕ για παραβίαση του νόμου, ενώ δηλώνει ότι όλες αυτές οι κατηγορίες θα απορριφθούν.

Η εταιρεία, σημείωνε η ανακοίνωση, σέβεται και ακολουθεί τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πώς απαντά ο δικηγόρος του Ισραηλινού επιχειρηματία με το κατασκοπευτικό βαν

Δειτε Επισης

Έξι πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς για παράνομη εργοδότηση στην Πάφο
Ιράν: Απόλυτα ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ισφαχάν
LIVE: Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν-Διαψεύδει η Τεχεράνη
Καταρρίφθηκαν drones αλλά δεν έγινε επίθεση με πυραύλους υποστηρίζει το Ιράν-Kανένα σχόλιο από Ισραήλ
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Σιγή ασυρμάτου για τη διερεύνηση του θανάτου αλλοδαπού στη Λεμεσού-Περιμένει στοιχεία η Λοττίδου
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...