Μετά τα διαβατήρια και το βαν... οδηγεί στα άκρα τις σχέσεις Κυβέρνησης-ΑΚΕΛ

Πριν καλά καλά κοπάσει ο θόρυβος μεταξύ της Κυβέρνησης και του ΑΚΕΛ για το θέμα των πολιτογραφήσεων, Προεδρικό και Εζεκία Παπαϊωάννου βρίσκονται ξανά σε θέσεις μάχης, αυτή τη φορά για το σάλο που ξέσπασε μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης του κατασκοπευτικού βαν, που εντοπίστηκε στη Λάρνακα.
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε γραπτή δήλωσή του, υπέδειξε μεταξύ άλλων ότι, «η συγκεκριμένη εταιρεία είχε πάρει άδεια και είχε ενεργοποιηθεί στη χώρα μας από το 2011».
 
Την ίδια ώρα, τονίζει ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε ό,τι αφορά τον σεβασμό της ιδιωτικής ζωής, της ασφάλειας και των προσωπικών δεδομένων και ως εκ τούτου έδωσε από την πρώτη στιγμή οδηγίες στον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης ούτως ώστε να διερευνηθεί αρμοδίως το περιστατικό και οι σχετικές πληροφορίες, για τις δραστηριότητες της εν λόγω εταιρείας».
 
«Γενικότερα», πρόσθεσε ο κ. Προδρόμου, «πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο Πρόεδρος και η Κυβέρνηση έχουν πολιτική για τα ζητήματα αυτά που εκφράζεται μέσα από νομοσχέδιο, το οποίο ετοιμάστηκε και έτυχε εκτενούς διαβούλευσης με τις πολιτικές δυνάμεις και το οποίο απαγορεύει ρητά κάθε τέτοια δυνατότητα παραβίασης του απορρήτου των ιδιωτικών επικοινωνιών».
 
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρεί ότι προκειμένου να διασφαλίσουμε τον σεβασμό της ιδιωτικής ζωής, την προστασία των προσωπικών δεδομένων και την ασφάλεια των επικοινωνιών των πολιτών, αποτρέποντας την εκμετάλλευση κενών στο ρυθμιστικό πλαίσιο, πρέπει να εγκριθεί το νομοσχέδιο που έχει καταθέσει η Κυβέρνηση στη Βουλή», κατέληξε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επί προηγούμενης διακυβέρνησης η άδεια της εταιρείας του βαν
 
Η γραπτή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, έφερε την άμεση αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου, ο οποίος σημειώνει ότι, «η κυβέρνηση αντί να απαντήσει στα αδήριτα ερωτήματα που τίθενται σε σχέση με το κατασκοπευτικό βαν προσπαθεί να θολώσει τα νερά καταφεύγοντας στην προσφιλή της τακτική
 
«Λίγο πολύ φταίνε οι προηγούμενοι και πάλι. Ισχυρίζεται ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ότι η εταιρεία πήρε άδεια από το 2011. Δεν μας λέει όμως, πήρε άδεια για παρακολουθήσεις και για κατοχή παράνομου εξοπλισμού παρακολούθησης; Εμείς καλούμε την κυβέρνηση να ερευνήσει τα πάντα», πρόσθεσε.
 
Και αφού άρχισε να μιλά, ας μας απαντήσει για την ουσία.
• Να μας πει τι άδεια είχε η συγκεκριμένη εταιρεία;
• Για ποιες δραστηριότητες;
• Πότε ήρθε το βαν;
• Ποιοι είχαν εμπλακεί και ποιοι έχουν ευθύνη για τον έλεγχο που έπρεπε να γίνει;
• Ποιος έδωσε τις άδειες;
 
«Τα περί πρόθεσης της κυβέρνησης να νομοθετήσει, ακούγονται στα αυτιά του μέσου πολίτη ως έμμεση παραδοχή ευθυνών», κατέληξε ο κ. Στεφάνου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στην αντεπίθεση το ΑΚΕΛ για το βαν-«Προσπαθεί να θολώσει τα νερά η Κυβέρνηση»

Δειτε Επισης

Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον