Χειροπέδες σε τρεις για το κατασκοπευτικό βαν-Υπάλληλοι εταιρείας

Εξελίξεις σηματοδοτούνται σε σχέση με την υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν που διερευνά η Αστυνομία.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατόπιν μαρτυριών που προέκυψαν, οι ανακριτές της υπόθεσης εξασφάλισαν τρία εντάλματα σύλληψης σε βάρος υπαλλήλων εταιρείας, οι οποίοι αφού εντοπίστηκαν φόρεσαν χειροπέδες και οδηγήθηκαν στο τμήμα για ανάκριση.
 
Πρόκειται για 30χρονο, 35χρονο και μια γυναίκα 41 ετών.

Εναντίον τους διερευνώνται συνολικά 13 αδικήματα, μεταξύ των οποίων η Συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, αδικήματα κατά παράβαση του Περί της Προστασίας του Απορρήτου της Ιδιωτικής Επικοινωνίας Νόμος, αδικήματα κατά παράβαση του Περί της Προστασίας των Φυσικών Προσώπων Έναντι της επεξεργασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις, αδικήματα κατά παράβαση του Περί Ραδιοεπικοινωνιών Νόμου.

Οι τρείς συλληφθέντες αναμένεται αύριο το πρωί να παρουσιαστούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας ενώ το ΤΑΕ Αρχηγείου συνεχίζει τις εξετάσεις.    

Υπενθυμίζεται, πως η υπόθεση ήρθε στο φως μετά τα δημοσιεύματα στον ξένο τύπο, στα οποία ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Til Dilian, παρουσίαζε τις δυνατότητες του βαν.

Ακολούθησαν οι καταγγελίες του ΑΚΕΛ, το οποίο ζητούσε άμεση διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ ενέπλεκε πολιτικό αρχηγό. Επίσης, έκανε λόγο για συνεργασία της Αστυνομίας με την συγκεκριμένη ισραηλινή εταιρεία, στην οποία ανήκει το όχημα.
 
Από την πλευρά τους οι εταιρείες οι οποίες είχαν συνδεθεί με το όχημα, εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες διέψευσαν τα περί παρακολουθήσεων, ενώ ο ιδιοκτήτης ανέφερε πως το βαν βρισκόταν στην Κύπρο μόνο για σκοπούς επίδειξης και η Αστυνομία ήταν ενήμερη για την δραστηριότητα του.
 
Εξέφρασε την ικανοποίησή του το ΑΚΕΛ
Μετά τις συλλήψεις, το ΑΚΕΛ σε ανακοίνωση που εξέδωσε, εκφράζει την ικανοποίησή του, ενώ όπως αναφέρει αναμένει την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.
 
Αυτούσια η ανακοίνωση:
«Οι συλλήψεις τριών ατόμων για την υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν που διενεργήθηκαν σήμερα επιβεβαιώνουν ότι οι καταγγελίες του ΑΚΕΛ ήταν πέρα για πέρα βάσιμες.
 
Επιβεβαιώνεται ότι, όπως υπογραμμίσαμε από την πρώτη στιγμή, αυτή η υπόθεση έχει τεράστιες και σοβαρότατες προεκτάσεις για το κράτος δικαίου, για την ασφάλεια της χώρας, για τις ατομικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, για τη λειτουργία της Δημοκρατίας στον τόπο μας.
 
Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για την εξέλιξη με τη διενέργεια των συλλήψεων. Το ΑΚΕΛ θα επιμείνει μέχρι τέλους για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης του κατασκοπευτικού βαν και την προσαγωγή ενώπιον της δικαιοσύνης όσων ενέχονται»
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Η κατάσταση στο μέτωπο με τη Ρωσία έχει επιδεινωθεί, παραδέχεται ο αρχιστράτηγος Ουκρανίας
Χάθηκαν τα ίχνη 29χρονου εδώ και τρεις μέρες στην Πάφο (pic)
Καθηγητής στις ΗΠΑ κατηγόρησε διευθυντή για ρατσισμό με ηχητικό φτιαγμένο από τεχνητή νοημοσύνη
Νέα στοιχεία για τη φονική συμπλοκή έξω από κλαμπ στην Ελλάδα-Εξετάζουν αν υπήρχε και δεύτερο μαχαίρι
Βγήκε στο Ιόνιο το τουρκικό ελικοπτεροφόρο Anadolu-Συμμετείχε σε άσκηση του ΝΑΤΟ
Μακρόν: Να ανοίξουμε τον διάλογο για τα πυρηνικά της Γαλλίας στην ευρωπαϊκή άμυνα κατά της Ρωσίας
Επεφύλαξε την απόφασή του το Δικαστήριο για τους συλληφθέντες για τα επεισόδια στην ΑΔΕ Λεμεσού
Στο Πεκίνο ο Έλον Μασκ-Ζητά να λειτουργούν και στην Κίνα τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό
Επέστρεψαν στις χώρες τους άλλοι 181 παράτυποι μετανάστες-Ξεπέρασαν τις 3.500 οι επιστροφές φέτος
Αεροπορική εταιρεία μηδένισε το κοντέρ για αιωνόβια επιβάτη-Είναι 101 και την έβγαλε... ενός