Σε δίκη και ο Ρούντολφ, τον δείχνουν ως το πρόσωπο που πυροβόλησε τον Ροδοθέου

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, παραπέμφθηκε ο 40χρονος Μίροσλαβ Μπαλαζόβσεκ που χρησιμοποιεί και το όνομα Ντίντι Ρούντολφ, σε σχέση με την απόπειρα φόνου εναντίον του Νίκου Ροδοθέου, η οποία διαπράχθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2018, στη Λευκωσία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Η μαρτυρία για Ρούντολφ-Σήφη και η υπό αναφορά σχεδιαζόμενη δολοφονία
 
Ο ύποπτος που σύμφωνα με την Αστυνομία φέρεται να είναι το πρόσωπο που πυροβόλησε εκείνο το βράδυ εναντίον του οχήματος του Ροδοθέου, είχε παραδοθεί στις κυπριακές Αρχές, από τα Ηνωμένα Έθνη, αφού πρώτα εκτέλεσε την ποινή που του επιβλήθηκε από το λεγόμενο δικαστήριο στα κατεχόμενα, για «παράνομη είσοδο». Ποινή φυλάκισης στα κατεχόμενα εκτίει και ο Ιωσήφ Ιωσήφ άλλως Σήφης, τον οποίο έδειξε ο 27χρονος, βασικός μάρτυρας για την υπόθεση (καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών), ως ηθικό αυτουργό.
 
Μαζί με τον 27χρονο, είχαν συλληφθεί άλλα δύο πρόσωπα στην προσπάθεια τους να μεταφέρουν τη μοτοσικλέτα που χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες από πολυκατοικία στην περιοχή Αγίου Αντωνίου στη Λευκωσία, εκ των οποίων ο ένας, 37 ετών από την Παλαιστίνη, που δικάζεται ενώπιον του Κακουργιοδικείου.
 
Ο Ρούντολφ παραπέμφθηκε σε απευθείας δίκη η οποία αρχίζει τον Σεπτέμβριο, ενώ μέχρι τότε θα κρατείται ως υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές.
 
Πώς εμπλέκουν τον Ρούντολφ

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, την μοτοσικλέτα των δραστών αναγνώρισε ο Ροδοθέου, ως τη μοτοσικλέτα που τον παρακολουθούσε το βράδυ της 26ης Νοεμβρίου, ενώ όπως ισχυρίστηκε σε αυτή επέβαιναν δύο πρόσωπα.

Όπως ανέφερε ο ανακριτής, από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι η μοτοσικλέτα ανήκει σε άτομο που βρισκόταν στο εξωτερικό, αλλά περιστασιακά την κατείχε ο Σήφης, ενώ από έρευνες που έγιναν στην πολυκατοικία όπου εντοπίστηκε, διαπιστώθηκε ότι αυτή είναι άγνωστη προς το χώρο (σ.σ. είχε αναφερθεί ότι η μοτοσικλέτα ήταν σταθμευμένη στο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας που διαμένει ο ιδιοκτήτης). Επίσης εξασφαλίστηκε μαρτυρία, ότι η εν λόγω μοτοσικλέτα θεάθηκε στο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας, για πρώτη φορά, το επόμενο πρωί μετά την απόπειρα φόνου.

Ακολούθως στις 28 Νοεμβρίου, κατόπιν πληροφορίας, διενεργήθηκε έρευνα σε οικία ομοεθνή του Ρούντολφ στο Δάλι, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί οτιδήποτε. Παρόντες στην οικία ήταν οι ένοικοι, καθώς και ο 40χρονος με τη συμβία του και τον εξάχρονο γιο τους. Κατά τον έλεγχο των προσωπικών στοιχείων, ο ύποπτος παρουσιάστηκε ως Μίροσλαβ Μπαλαζόβσεκ από τη Σλοβακία, παρουσιάζοντας και σχετικό δελτίο ταυτότητας της Σλοβακίας.

Ακολούθως, την ίδια μέρα κατόπιν δικαστικού εντάλματος, ερευνήθηκε η οικία του 40χρονου υπόπτου στη Λευκωσία, στην παρουσία της συμβίας του, όπου παραλήφθηκαν έγγραφα και φωτογραφίες του.

Εξάλλου την ίδια μέρα, δηλαδή στις 28 Νοεμβρίου, κατόπιν γραπτών συγκαταθέσεων της συμβίας του, ερευνήθηκε το όχημα ενοικιάσεως που χρησιμοποιούσαν όπου από αυτό παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια για περαιτέρω εξετάσεις. Παραλήφθηκαν επίσης δύο ταξιδιωτικές βαλίτσες, εντός των οποίων, ανάμεσα σε άλλα, υπήρχαν είδη ένδυσης και καθώς επίσης και ξηρά τροφή και ένας σκληρός δίσκος.

Σε κατάθεση της, η συμβία του Ρούντολφ ανέφερε ότι αυτός στην Κύπρο χρησιμοποιεί το όνομα Μίροσλαβ Μπαλαζόβσεκ, λόγω του ότι στην Σλοβακία αντιμετωπίζει προβλήματα με την Αστυνομία. Αναφέρθηκε στις φιλικές σχέσεις του 40χρονου με 37χρονο Παλαιστίνιο καθώς και στις οικογενειακές σχέσεις που διατηρούν με τη γυναίκα του Παλαιστίνιου.

Επίσης έδωσε διάφορους ισχυρισμούς για τις διακινήσεις του Ρούντολφ στις 26 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία διαπράχθηκε η απόπειρα φόνου και ότι το απόγευμα της επόμενης μέρας, μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκε από άγνωστο πρόσωπο, χωρίς λόγο, της ζήτησε να μεταβούν σπίτι του φιλικού τους προσώπου στο Δάλι, όπου και διανυκτέρευσε για δύο μέρες.

Οι μαρτυρίες για Ρούντολφ, Σήφη και Παλαιστίνιο

Σύμφωνα με άλλη μαρτυρία, ο 40χρονος είναι φίλος με τον 37χρονο Παλαιστίνιο και ότι περιστασιακά έκανε διάφορες δουλειές για τον Σήφη έναντι χρημάτων. Μάλιστα πρόσθεσε, ότι στις 26 Νοεμβρίου, ο ύποπτος του ανέφερε ότι θα συναντούσε τον 37χρονο. Τέλος ανέφερε ότι ο Ρούντολφ κατείχε κράνος μοτοσικλέτας χρώματος άσπρο, που ομοιάζει με το αναζητούμενο κράνος.

Ο  ανακριτής της υπόθεσης αναφέρθηκε κατά την προηγούμενη ακροαματική διαδικασία, στη συνέχεια στην μαρτυρία του 27χρονου που άλλαξε στάση λίγες μέρες μετά τη σύλληψη του, ο οποίος έδειξε τον Σήφη ως το πρόσωπο που οργάνωσε την απόπειρα φόνου και ως το πρόσωπο που έδινε οδηγίες και καθοδηγούσε τις ενέργειες που γίνονταν, ενώ μίλησε και για την εμπλοκή του Ρούντολφ στην υπόθεση.

Η Αστυνομία ταυτοποίησε τον Ρούντολφ με τη βοήθεια της πρεσβείας της Κύπρου στη Σλοβακία, ενώ οι Αρχές ενημερώθηκαν ότι είναι καταζητούμενος και στη χώρα του για άλλες ποινικές υποθέσεις και εναντίον του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα.

Σύμφωνα με μαρτυρία που παρουσίασε ο ανακριτής, τόσο ο Ρούντολφ όσο και ο Παλιαστίνιος υπόδικος, αμείβονταν από το Σήφη χωρίς να εργάζονται, ώστε να εκτελούν παράνομες δραστηριότητες μετά από οδηγίες του καταζητούμενου και να διαφεύγουν από τον έλεγχο της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, ο Παλαιστίνιος ήταν το πρόσωπο που οδηγούσε τη μοτοσικλέτα κατά την απόπειρα φόνου και ο Ρούντολφ ήταν συνεπιβάτης. Όπως ακούστηκε ενώπιον Δικαστηρίου, ο μάρτυρας είχε επικοινωνία με τον 37χρονο Παλαιστίνιο την επόμενη μέρα της απόπειρας φόνου και ο οποίος του ανέφερε ότι ο Ρούντολφ βιάστηκε να πυροβολήσει και δεν περίμενε τον 37χρονο να πλευρίσει το όχημα του Ροδοθέου για να τον πυροβολήσει στο κεφάλι.

Επίσης, οι δύο φέρονται να παρακολουθούσαν τον Ροδοθέου και να προγραμμάτιζαν μαζί με τον Σήφη, τη δολοφονία του Ροδοθέου από τις αρχές Νοεμβρίου.

Το DNA και οι συνομιλίες
 
Όπως ανέφερε ο ανακριτής από εξετάσεις που διενεργήθηκαν, προέκυψε επιστημονική μαρτυρία που συνδέει τον Παλαιστίνιο και το Σήφη, με τεκμήρια της υπόθεσης.

Επίσης στη μοτοσικλέτα εντοπίστηκαν υπολείμματα εκπυρσοκρότησης όπλου, ενώ τεκμήριο που παραλήφθηκε και συνδέεται με τον Ρούντολφ, επίσης σε αυτό εντοπίστηκαν υπολείμματα εκπυρσοκρότησης όπλου.

Από την ανάλυση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων προκύπτει ακόμη, ότι τόσο πριν την απόπειρα φόνου όσο και αμέσως μετά, ο Ρούντολφ συνομιλούσε με τον 37χρονο Παλαιστίνιο.

Επίσης εντοπίζονται συνομιλίες των δύο και με τον Σήφη, με την επικοινωνία μεταξύ τους να συνεχίζει και την επόμενη μέρα της διάπραξης των αδικημάτων.

Επιπρόσθετα, ο ανακριτής ανέφερε ότι κατά την ώρα που συλλαμβάνονται οι πρώτοι ύποπτοι, παρατηρείται μια κινητοποίηση στις κλήσεις του Ρούντολφ τόσο με πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση, όσο και με άλλα πρόσωπα.

Τέλος, κατά το χρόνο της απόπειρας φόνου, σύμφωνα με τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, ο Ρούντολφ βρισκόταν εκτός της οικίας του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:  

 

Δειτε Επισης

Επιβεβαιώνει τις μπάλες με τα κινητά η Διεύθυνση Φυλακών-Διαψεύδει τον εντοπισμό ναρκωτικών
Υπεραμύνεται των αποφάσεων της για Κατσουνωτό η Εισαγγελία-Αντεπιτίθεται στην Αρχή, ενοχλημένη με τις επικρίσεις
H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία
Νεκρή η πεζή που παρασύρθηκε από όχημα στην Κοκκινοτριμιθιά-Παραδόθηκε ο οδηγός
Πυρκαγιά σε χώρο στάθμευσης εταιρείας-Στο Νοσοκομείο ένα πρόσωπο
Στις 23 Μάϊου το πρώτο τετ α τετ ενώπιον Δικαστηρίου για Γενικό και Βοηθό Εισαγγελέα vs Ελεγκτή
Έκτακτη σύσκεψη Υπουργείου Παιδείας με Αστυνομία για τα απειλητικά email στα σχολεία
Έριξαν μπάλες με ναρκωτικά και κινητά εντός των Κεντρικών Φυλακών-Εντοπίστηκαν από δεσμοφύλακες
Αναστάτωση σε σχολεία ανά το Παγκύπριο-Απειλητικά email για βόμβες
Καταχωρείται η ένσταση Γενικού Ελεγκτή στο αίτημα για παύση του-Πολυσέλιδη έκθεση των δικηγόρων