Η ομολογία που συνέλαβε Αλεξούι και εξέδωσε ένταλμα σε Σήφη ενώπιον Δικαστηρίου

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας αναμένεται να οδηγηθούν οι τρεις ύποπτοι για την απόπειρα φόνου κατά του Νίκου Ροδοθέου που διαπράχθηκε την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου στη Λευκωσία.
 
Πρόκειται για:
-37χρονο από τη Λευκωσία
-27χρονο από τη Λευκωσία
-33χρονο από την Συρία
 
Για την ίδια υπόθεση καταζητούνται άλλα δύο πρόσωπα. Αυτά είναι ο Ιωσήφ Ιωσήφ, 40 χρόνων από τη Λευκωσία καθώς και ο 37χρονος Balazovjech Miroslav, από τη Σλοβακία.
 
Σε ότι αφορά τον 37χρονο που καταζητείται για την απόπειρα φόνου, πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του σκούτερ, το οποίο εντοπίστηκε από την Αστυνομία την επόμενη μέρα της απόπειρας, έξω από πολυκατοικία που βρίσκεται κοντά στην ΠΕΟ στον Άγιο Αντώνιο και πιστεύεται πως είναι το ίδιο με αυτό που χρησιμοποίησαν οι δράστες που άνοιξαν πυρ κατά του οχήματος του Νίκου Ροδοθέου.
 
0 37χρονος βρίσκεται στην Αυστραλία τους τελευταίους τρεις μήνες και οι ανακριτές είχαν τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του μετά τον εντοπισμό της μοτοσικλέτας. Τότε ο καταζητούμενος ανέφερε στους ανακριτές, ότι η εν λόγω μοτοσικλέτα του ανήκει και την έχει σταθμευμένη στην πολυκατοικία όπου διαμένει.
 
Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι ζήτησε από τον δεύτερο ύποπτο, δηλαδή τον 27χρονο, κατά την παραμονή του στο εξωτερικό να ξεκινά περιστασιακά την μοτοσικλέτα για να μην προκληθούν μηχανικές βλάβες σε αυτή, ενώ λίγες ημέρες πριν την απόπειρα φόνου του είχε ζητήσει όπως την μεταφέρει για συντήρηση μιας και θα επέστρεφε στην Κύπρο σύντομα.
 
Σε ότι αφορά τους άλλους δύο ύποπτους πρόκειται για τα πρόσωπα που βρέθηκαν στη σκηνή που εντοπίστηκε η μοτοσικλέτα και κατά τον δεδομένο χρόνο προσπαθούσαν να τη φορτώσουν σε βαν όχημα.
 
Ο πρώτος ύποπτος είχε αναφέρει ότι του ζήτησε βοήθεια ο δεύτερος ύποπτος για να τη μεταφέρουν στον μηχανικό, ενώ ο τρίτος είχε αναφέρει ότι περνούσε τυχαία από τη σκηνή και προσφέρθηκε να βοηθήσει τον δεύτερο ύποπτο, τον οποίο γνωρίζει.
 
Μίλησε ο 27χρονος
 
Όπως είχε αποκαλύψει ο REPORTER ο ένας εκ των τριών υπόπτων και συγκεκριμένα ο 27χρονος που συνελήφθη και για την υπόθεση ναρκωτικών, όπως και ο αδελφός του, που βρέθηκαν στο διαμέρισμα του, έσπασε στην ανάκριση και ενέπλεξε και στις δύο υποθέσεις και άλλα πρόσωπα.
 
Στην υπόθεση ναρκωτικών μετά την κατάθεση του, συνελήφθη ο Αλέξης Μαυρομιχάλης, ενώ και στις δύο υποθέσεις ενέπλεξε και τον Ιωσήφ Ιωσήφ άλλως Σήφης ο οποίος μέχρι στιγμής παραμένει άφαντος.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατέστερο σενάριο είναι ο 27χρονος να χρησιμοποιηθεί ως μάρτυρας κατηγορίας με την Αστυνομία να προσπαθεί έτσι να στοιχειοθετήσει την υπόθεση.
 
Κατά τη σημερινή διαδικασία ενώπιον του Δικαστηρίου, αναμένονται αποκαλύψεις αφού πιθανόν να ακουστεί η μαρτυρία του σε σχέση με τον Σήφη.
 
Υπενθυμίζεται ότι, σε ότι αφορά τον Αλέξη Μαυρομιχάλη, ο 27χρονος τον συνέδεσε ως το πρόσωπο που συνομίλησε με τον Σήφη τηλεφωνικώς, στην παρουσία του, χωρίς όμως να γνωρίζει μετά βεβαιότητας ότι πρόκειται για το Αλεξούι.
Όπως ανέφερε στην κατάθεση του ο ίδιος και ο Σήφης βρίσκονταν στο διαμέρισμα, ο Σήφης μίλησε στο τηλέφωνο με τρίτο πρόσωπα.
 
 Ο 27χρονος ισχυρίστηκε ότι άκουσε τον Σήφη να λέει ότι πρόκειται για 13 συσκευασίες και όχι 14 χωρίς όμως ο μάρτυρας να είναι σε θέση να ακούει τα λεχθέντα από πλευράς του τρίτου προσώπου.
 Κατά την αποχώρηση τους από το διαμέρισμα και ενώ βρίσκονταν εντός του οχήματος, ο 27χρονος ρώτησε τον Σήφη από που προμηθεύτηκε τα ναρκωτικά οπότε αυτός του ανέφερε πως τα έφερε από την Ελλάδα μαζί με το Αλεξούι.
 
Ο 27χρονος ανέφερε ότι το πρόσωπο με το οποίο συνομιλούσε ο Σήφης ήταν το Αλεξούι καθότι γνωρίζει ότι ο καταζητούμενος συνεργαζόταν και συνομιλούσε μόνο με το Αλεξούι.  
 
Η μοτοσικλέτα οδήγησε σε ναρκωτικά
 
Ενώπιον του Δικαστηρίου αναμένεται να οδηγηθεί και ο αδελφός του 27χρονου για την υπόθεση ναρκωτικών, ο οποίος πιάστηκε από την ΥΚΑΝ στην προσπάθεια του να εξαφανίσει περίπου δύο κιλά κάνναβη και επτακόσια γραμμάρια κοκαΐνη.
 
Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά τον εντοπισμό δύο κιλών κάνναβης και 700 γραμμάριών κοκαΐνης ήρθε στο φως το βράδυ την επόμενης μέρας της απόπειρας φόνου, μετά τη σύλληψη των τριών υπόπτων.
 
Σε επιχείρηση που έστησε η ΥΚΑΝ εντοπίστηκε ένας 24χρονος να βγαίνει από το διαμέρισμα που αρχικά ενοικίαζε ο ίδιος και αργότερα ο αδερφός του με ποσότητα ναρκωτικών.
 
Όπως ο ίδιος είπε ανακρινόμενος, άγνωστο πρόσωπο του τηλεφώνησε με απόκρυψη και του είπε πως ο αδερφός του συνελήφθη για την απόπειρα φόνου κατά του Ροδοθέου και να πάει στο διαμέρισμα του και να εξαφανίσει τα ναρκωτικά.
 
Ο νεαρός πήγε στο διαμέρισμα του αδερφού του και φεύγοντας πιάστηκε από την ΥΚΑΝ.
 
Ανακρινόμενος ο 24χρονος παραδέχθηκε ότι γνώριζε ότι επρόκειτο για ναρκωτικά, αλλά αρνήθηκε περαιτέρω ανάμειξη στην υπόθεση και υποστήριξε πως όταν συνειδητοποίησε τι έκανε πέταξε την τσάντα στο κλιμακοστάσιο του ασανσέρ.
 
Επίσης για την κάνναβη, ανέφερε ότι όταν άνοιξε την βαλίτσα και αντιλήφθηκε ότι ήταν κάνναβη, την έκλεισε και την τοποθέτησε πίσω στο ερμάρι.
 
Ο νεαρός υποστήριξε ότι το διαμέρισμα το ενοικίασε μαζί με τη πρώην φίλη του πριν από ένα χρόνο και πλήρωνε αυτός το ενοίκιο.
 
Ωστόσο, τον περασμένο Μάιο χώρισαν και είχε πρόθεση να φύγει από το διαμέρισμα, αλλά ο αδερφός του, του είπε πως το χρειαζόταν αυτός.
 
Ως εκ τούτου, όπως ισχυρίστηκε ο  24χρονος, συνέχισε να ενοικιάζει το διαμέρισμα με χρήματα που του έδινε ο αδερφός του και αυτός με τη σειρά του τα έδινε στον ιδιοκτήτη. Σύμφωνα πάντα με τον ισχυρισμό του στο διαμέρισμα έμενε περιστασιακά ο αδερφός του.
  
Όσα κατέθεσε ο 27χρονος για την υπόθεση ναρκωτικών
 
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 27χρονου από τον Μάιο του 2018 μέχρι και σήμερα ο Σήφης ανέθεσε στον νεαρό να κρατήσει το διαμέρισμα που βρέθηκαν τα ναρκωτικά και του έδινε κάθε μήνα 450 για το ενοίκιο.
 
Έτσι ο 27χρονος κράτησε το διαμέρισμα χωρίς να γίνει νέο συμβόλαιο, αφού προηγουμένως ενοικιαζόταν από τον αδερφό του 27χρονου που διέμενε εκεί με την πρώην σύντροφο του και που τελεί υπό σύλληψη για την ίδια υπόθεση.
 
Όπως ισχυρίζεται ο 27χρονος πριν δύο εβδομάδες ο Σήφης του ζήτησε να συναντηθούν σε πρακτορείο στοιχημάτων και του είπε να βρει ένα άλλο αυτοκίνητο που να μην κινεί υποψίες.
 
Κατόπιν τούτου ζήτησε και πήρε από ένα φίλο του ένα όχημα και αφού το παρέλαβε μετέβη στο πρακτορείο όπου εκεί ο Σήφης τον περίμενε.
 
Μόλις έφθασε οι δύο αντάλλαξαν αυτοκίνητα ενώ ο 27χρονος πήρε ένα αλεξίσφαιρο όχημα, μετέβη σε συγκεκριμένο κατάστημα για να αγοράσει τσάντες χειρός κατόπιν οδηγιών του Σήφη.
 
Μετά από λίγη ώρα ο Σήφης τηλεφώνησε στον 27χρονο για να μεταβεί πίσω στο πρακτορείο και στη συνέχεια έφυγαν μαζί και πήγαν σε ανοικτό οικόπεδο πλησίον του Απολλώνιου Νοσοκομείου.
 
Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του 27χρονου εκεί ο Σήφης του ανέφερε ότι σε σταθμευμένο όχημα βρίσκονται δύο μεγάλες ταξιδιωτικές τσάντες με 14 κιλά κάνναβης και τρία κιλά κοκαΐνης. Επίσης του ανέφερε ότι τα κλειδιά είναι στον πίσω δεξιό τροχό.
 
Ακολούθως ο 27χρονος οδήγησε το όχημα με τα ναρκωτικά στο διαμέρισμα όπου αντιλήφθηκε, όπως ισχυρίζεται ότι οι συσκευασίες ήταν τυλιγμένες με καφέ τέλλες. Στη συνέχεια ο 27χρονος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με το Σήφη όπου του το ανέφερε. Ο Σήφης του έδωσε οδηγίες να πάει στην οικία του για να τον παραλάβει και να τον μεταφέρει στο διαμέρισμα.
 
Όπως ισχυρίζεται ο 27χρονος, ο Σήφης φωτογράφισε τις συσκευασίες με το κινητό του.
 
Διαβάστε επίσης:
 

Δειτε Επισης

Μονόδρομος το Συνταγματικό κατά πλειοψηφία-Ξανά στο προσκήνιο και ο διαχωρισμός εξουσιών του Εισαγγελέα
«Όταν δεν υπάρχει ένα σύστημα που θα φοβάται ο πολίτης να διαπράξει ένα έγκλημα, γιατί να μην το κάνει;»
Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής