Όσα κατέθεσε ο μάρτυρας που ενέπλεξε το Αλεξούι-Η συνάντηση και το τηλεφώνημα

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας σε σχέση με την υπόθεση ναρκωτικών για την οποία συνελήφθησαν δύο πρόσωπα μετά τις συλλήψεις για την απόπειρα φόνο κατά του Νίκου Ροδοθέου.
 
Η Αστυνομία τα μεσάνυχτα συνέλαβε τον Αλέξη Μαυρομιχάλη, αφού τον ενέπλεξε στην υπόθεση ο 27χρονος που συνελήφθη και για τις δύο υποθέσεις.
 
Ο 27χρονος συνομιλούσε με τον Ιωσήφ Ιωσήφ άλλο Σήφη ο οποίος συνομιλούσε με τρίτο πρόσωπο που σύμφωνα με την εκτίμηση του μάρτυρα είναι ο Αλέξης Μαυρομιχάλης για υπόθεση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών. Σύμφωνα με τη μαρτυρία η ποσότητα των ναρκωτικών ήταν 14 κιλά κάνναβης και 3 κιλά κοκαϊνης.
 
Ως εκ τούτου συνελήφθη το Αλεξούι ενώ η Αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον του Σήφη, ο οποίος μέχρι στιγμής παραμένει ασύλληπτος.
 
Οι έρευνες των Αρχών για εντοπισμό του συνεχίζονται, ενώ ο 27χρονος ύποπτος ισχυρίστηκε πως του είπε ο Σήφης ότι τα ναρκωτικά τα έφερε με το Αλεξούι από την Ελλάδα.
 
Ωστόσο το Αλεξούι αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση.  Η Αστυνομία θα διερευνήσει κατά πόσον είχε μεταβεί στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες.
 
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και συνοδευόμενος από πάνοπλους Αστυνομικούς, οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, ο Αλέξης Μαυρομιχάλης ο οποίος θεωρείται ύποπτος για την υπόθεση εντοπισμού ναρκωτικών που εντοπίστηκε σε διαμέρισμα το οποίο ενοικιάζει ο ένας εκ των τριών συλληφθέντων, 27 ετών για την υπόθεση απόπειρας φόνου του Νίκου Ροδοθέου.
 
Όπως αποκάλυψε χθες ο REPORTER, ο 27χρονος έσπασε στην ανάκριση και ενέπλεξε τουλάχιστον άλλα δύο πρόσωπα, τον Αλέξη Μαυρομιχάλη και τον Ιωσήφ Ιωσήφ άλλος Σήφης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μετά το Αλεξούι... καταζητείται και ο Σήφης-Η γιάφκα ναρκωτικών και ο Ροδοθέου
 
Η στιγμή της σύλληψης
 
Η σύλληψη του Αλέξη Μαυρομιχάλη έγινε στις 12 και 40 τα ξημερώματα στη Λευκωσία σε διαμέρισμα.
Στην κατοχή του Μαυρομιχάλη εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, μια κάρτα κινητής τηλεφωνίας, καθώς και 2600 ευρώ. Επίσης ερευνήθηκε η οικία του χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε το παράνομο.
 
Η μαρτυρία του 27χρονου
 
Σύμφωνα με τη μαρτυρία του 27χρονου από τον Μάιο του 2018 μέχρι και σήμερα ο Σήφης ανέθεσε στον νεαρό να κρατήσει το διαμέρισμα που βρέθηκαν τα ναρκωτικά και του έδινε κάθε μήνα 450 για το ενοίκιο.
 
Έτσι ο 27χρονος κράτησε το διαμέρισμα χωρίς να γίνει νέο συμβόλαιο, αφού προηγουμένως ενοικιαζόταν από τον αδερφό του 27χρονου που διέμενε εκεί με την πρώην σύντροφο του και που τελεί υπό σύλληψη για την ίδια υπόθεση.
 
Όπως ισχυρίζεται ο 27χρονος πριν δύο εβδομάδες ο Σήφης του ζήτησε να συναντηθούν σε πρακτορείο στοιχημάτων και του είπε να βρει ένα άλλο αυτοκίνητο που να μην κινεί υποψίες.
 
Κατόπιν τούτου ζήτησε και πήρε από ένα φίλο του ένα όχημα και αφού το παρέλαβε μετέβη στο πρακτορείο όπου εκεί ο Σήφης τον περίμενε.
 
Μόλις έφθασε οι δύο αντάλλαξαν αυτοκίνητα ενώ ο 27χρονος πήρε ένα αλεξίσφαιρο όχημα, μετέβη σε συγκεκριμένο κατάστημα για να αγοράσει τσάντες χειρός κατόπιν οδηγιών του Σήφη.
 
Μετά από λίγη ώρα ο Σήφης τηλεφώνησε στον 27χρονο για να μεταβεί πίσω στο πρακτορείο και στη συνέχεια έφυγαν μαζί και πήγαν σε ανοικτό οικόπεδο πλησίον του Απολλώνιου Νοσοκομείου.
 
Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του 27χρονου εκεί ο Σήφης του ανέφερε ότι σε σταθμευμένο όχημα βρίσκονται δύο μεγάλες ταξιδιωτικές τσάντες με 14 κιλά κάνναβης και τρία κιλά κοκαΐνης. Επίσης του ανέφερε ότι τα κλειδιά είναι στον πίσω δεξιό τροχό.
 
Ακολούθως ο 27χρονος οδήγησε το όχημα με τα ναρκωτικά στο διαμέρισμα όπου αντιλήφθηκε, όπως ισχυρίζεται ότι οι συσκευασίες ήταν τυλιγμένες με καφέ τέλλες. Στη συνέχεια ο 27χρονος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με το Σήφη όπου του το ανέφερε. Ο Σήφης του έδωσε οδηγίες να πάει στην οικία του για να τον παραλάβει και να τον μεταφέρει στο διαμέρισμα.
 
Όπως ισχυρίζεται ο 27χρονος, ο Σήφης φωτογράφισε τις συσκευασίες με το κινητό του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από τις συλλήψεις για τον Ροδοθέου, σε γιάφκα ναρκωτικών-Η σύλληψη του αδελφού
 
Πως ενέπλεξε το Αλεξούι
 
Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του 27χρονου όταν ο ίδιος και ο Σήφης βρίσκονταν στο διαμέρισμα, ο Σήφης μίλησε στο τηλέφωνο με τρίτο πρόσωπα.
 
Ο 27χρονος ισχυρίστηκε ότι άκουσε τον Σήφη να λέει ότι πρόκειται για 13 συσκευασίες και όχι 14 χωρίς όμως ο μάρτυρας να είναι σε θέση να ακούει τα λεχθέντα από πλευράς του τρίτου προσώπου.
 
Κατά την αποχώρηση τους από το διαμέρισμα και ενώ βρίσκονταν εντός του οχήματος, ο 27χρονος ρώτησε τον Σήφη από που προμηθεύτηκε τα ναρκωτικά οπότε αυτός του ανέφερε πως τα έφερε από την Ελλάδα.
 
Ο 27χρονος ανέφερε ότι το πρόσωπο με το οποίο συνομιλούσε ο Σήφης ήταν το Αλεξούι καθότι γνωρίζει ότι ο καταζητούμενος συνεργαζόταν και συνομιλούσε μόνο με το Αλεξούι.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτή είναι η μαρτυρία που έφερε τη σύλληψη του Μαυρομιχάλη-Φρούριο το Δικαστήριο
 
Καμία μαρτυρία λέει ο δικηγόρος του Μαυρομιχάλη
 
Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης του Αλέξη Μαυρομιχάλη έφερε ένσταση τόσο προς το αίτημα της Αστυνομίας για κράτηση του υπόπτου, όσο και στις μέρες που ζητά η Αστυνομία, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει μαρτυρία που να συνδέει το Αλεξούι με τη διάπραξη όποιουδήποτε αδικήματος.
 
Όπως ανέφερε ο κ. Πελεκάνος πρόκειται για εξ ακοής μαρτυρία και διερωτήθηκε γιατί οι ανακριτές δεν ρώτησαν τον 27χρονο ύποπτο εάν το Αλεξούι είχε οποιαδήποτε εμπλοκή.
 
Η Αστυνομία ζήτησε από το Δικαστήριο διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον του Αλέξη Μαυρομιχάλη, ωστόσο η Δικαστής ενέκρινε την κράτηση του υπόπτου για πέντε ημέρες.
 
Όπως ανέφερε η Δικαστής «στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει μαρτυρία από πρόσωπο που είναι αναμεμειγμένο στην υπόθεση ναρκωτικών και το οποίο περιγράφει συνομιλία με το καταζητούμενο πρόσωπο που μιλά με τρίτο πρόσωπο. Το τρίτο πρόσωπο σύμφωνα με την αντίληψη του μάρτυρα είναι ο ύποπτος».
 
Ως εκ τούτου η Δικαστής ανέφερε ότι δημιουργούνται εύλογες υπόνοιες για εμπλοκή του υπόπτου στα υπό διερεύνηση αδικήματα, ενώ ανέφερε ότι δεν πρόκειται για σύλληψη με αλλότριους σκοπούς.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταζητείται τέταρτος για την απόπειρα φόνου κατά Ροδοθέου (pics)
 

Δειτε Επισης

Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Έπεσε ο πέλεκυς στον 25χρονο για τον θανατηφόρο που στοίχησε την ζωή στην 19χρονη Μαριλένα-Ποινή δύο ετών
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Συνελήφθη καταζητούμενη για υποθέσεις κλοπών σε Λάρνακα και Αμμόχωστο
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Κατασχέθηκαν δύο υπολογιστές μετά από έφοδο σε υποστατικό στο Παραλίμνι
Συνελήφθη 19χρονος που εντοπίστηκαν στην κατοχή του κροτίδες
Εντοπίστηκε από την οικιακή βοηθό η γυναίκα στην Ερήμη-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο