Η μαρτυρία για Ρούντολφ-Σήφη και η υπό αναφορά σχεδιαζόμενη δολοφονία

Ως το πρόσωπο που πάτησε τη σκανδάλη κατά την απόπειρα φόνου εναντίον του Νίκου Ροδοθέου, που διαπράχθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2018, έδειξε η Αστυνομία τον Μίροσλαβ Μπαλαζόβσεκ που χρησιμοποιεί και το όνομα Ντίντι Ρούντολφ, ο οποίος παραδόθηκε χθες στις κυπριακές Αρχές αφού είχε συλληφθεί και καταδικαστεί στα κατεχόμενα για «παράνομη είσοδο».

Ο 40χρονος Σλοβάκος οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας το οποίο διέταξε την οκταήμερη κράτηση του όπως αιτήθηκε η Αστυνομία.

Βασικός μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση είναι ο 27χρονος που καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών και είχε συλληφθεί μαζί με άλλα δύο πρόσωπα, στην προσπάθεια τους να μεταφέρουν τη μοτοσικλέτα από πολυκατοικία στην περιοχή Αγίου Αντωνίου στη Λευκωσία.

Ο ένας εκ των δύο, 37χρονος Παλαιστίνιος, δικάζεται ενώπιον του Κακουργιοδικείου, ενώ σε ότι αφορά τον δεύτερο που είχε συλληφθεί, απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες.

Ο 27χρονος μάρτυρας έδειξε ως ηθικό αυτουργό τον Ιωσήφ Ιωσήφ άλλως Σήφης, που συνελήφθη στα κατεχόμενα για κατοχή οπλισμού και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εγκρίθηκε το διάταγμα της Αστυνομίας-Υπό οκταήμερη κράτηση ο Ρούντολφ

Πώς εμπλέκουν τον Ρούντολφ

Την εν λόγω μοτοσικλέτα αναγνώρισε ο Ροδοθέου, ως τη μοτοσικλέτα που τον παρακολουθούσε το βράδυ της 26ης Νοεμβρίου, ενώ όπως ισχυρίστηκε σε αυτή επέβαιναν δύο πρόσωπα.

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι η μοτοσικλέτα ανήκει σε άτομο που βρισκόταν στο εξωτερικό, αλλά περιστασιακά την κατείχε ο Σήφης, ενώ από έρευνες που έγιναν στην πολυκατοικία όπου εντοπίστηκε, διαπιστώθηκε ότι αυτή είναι άγνωστη προς το χώρο (σ.σ. είχε αναφερθεί ότι η μοτοσικλέτα ήταν σταθμευμένη στο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας που διαμένει ο ιδιοκτήτης). Επίσης εξασφαλίστηκε μαρτυρία, ότι η εν λόγω μοτοσικλέτα θεάθηκε στο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας, για πρώτη φορά, το επόμενο πρωί μετά την απόπειρα φόνου.

Ακολούθως στις 28 Νοεμβρίου, κατόπιν πληροφορίας, διενεργήθηκε έρευνα σε οικία ομοεθνή του υπόπτου στο Δάλι, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί οτιδήποτε. Παρόντες στην οικία ήταν οι ένοικοι, καθώς και ο 40χρονος με τη συμβία του και τον εξάχρονο γιο τους. Κατά τον έλεγχο των προσωπικών στοιχείων, ο ύποπτος παρουσιάστηκε ως Μίροσλαβ Μπαλαζόβσεκ από τη Σλοβακία, παρουσιάζοντας και σχετικό δελτίο ταυτότητας της Σλοβακίας.

Ακολούθως, την ίδια μέρα κατόπιν δικαστικού εντάλματος, ερευνήθηκε η οικία του 40χρονου υπόπτου στη Λευκωσία, στην παρουσία της συμβίας του, όπου παραλήφθηκαν έγγραφα και φωτογραφίες του.

Εξάλλου την ίδια μέρα, δηλαδή στις 28 Νοεμβρίου, κατόπιν γραπτών συγκαταθέσεων της συμβίας του, ερευνήθηκε το όχημα ενοικιάσεως που χρησιμοποιούσαν όπου από αυτό παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια για περαιτέρω εξετάσεις. Παραλήφθηκαν επίσης δύο ταξιδιωτικές βαλίτσες, εντός των οποίων, ανάμεσα σε άλλα, υπήρχαν είδη ένδυσης και καθώς επίσης και ξηρά τροφή και ένας σκληρός δίσκος.

Σε κατάθεση της, η συμβία του Ρούντολφ ανέφερε ότι αυτός στην Κύπρο χρησιμοποιεί το όνομα Μίροσλαβ Μπαλαζόβσεκ, λόγω του ότι στην Σλοβακία αντιμετωπίζει προβλήματα με την Αστυνομία. Αναφέρθηκε στις φιλικές σχέσεις του 40χρονου με 37χρονο Παλαιστίνιο καθώς και στις οικογενειακές σχέσεις που διατηρούν με τη γυναίκα του Παλαιστίνιου.

Επίσης έδωσε διάφορους ισχυρισμούς για τις διακινήσεις του Ρούντολφ στις 26 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία διαπράχθηκε η απόπειρα φόνου και ότι το απόγευμα της επόμενης μέρας, μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκε από άγνωστο πρόσωπο, χωρίς λόγο, της ζήτησε να μεταβούν σπίτι του φιλικού τους προσώπου στο Δάλι, όπου και διανυκτέρευσε για δύο μέρες.

Οι μαρτυρίες για Ρούντολφ, Σήφη και Παλαιστίνιο

Σύμφωνα με άλλη μαρτυρία, ο 40χρονος είναι φίλος με τον 37χρονο Παλαιστίνιο και ότι περιστασιακά έκανε διάφορες δουλειές για τον Σήφη έναντι χρημάτων. Μάλιστα πρόσθεσε, ότι στις 26 Νοεμβρίου, ο ύποπτος του ανέφερε ότι θα συναντούσε τον 37χρονο. Τέλος ανέφερε ότι ο Ρούντολφ κατείχε κράνος μοτοσικλέτας χρώματος άσπρο, που ομοιάζει με το αναζητούμενο κράνος.

Ο  ανακριτής της υπόθεσης αναφέρθηκε στη συνέχεια στην μαρτυρία του 27χρονου που άλλαξε στάση λίγες μέρες μετά τη σύλληψη του, ο οποίος έδειξε τον Σήφη ως το πρόσωπο που οργάνωσε την απόπειρα φόνου και ως το πρόσωπο που έδινε οδηγίες και καθοδηγούσε τις ενέργειες που γίνονταν, ενώ μίλησε και για την εμπλοκή του Ρούντολφ στην υπόθεση.

Η Αστυνομία ταυτοποίησε τον Ρούντολφ με τη βοήθεια της πρεσβείας της Κύπρου στη Σλοβακία, ενώ οι Αρχές ενημερώθηκαν ότι είναι καταζητούμενος και στη χώρα του για άλλες ποινικές υποθέσεις και εναντίον του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα.

Σύμφωνα με μαρτυρία που παρουσίασε ο ανακριτής, τόσο ο Ρούντολφ όσο και ο Παλιαστίνιος υπόδικος, αμείβονταν από το Σήφη χωρίς να εργάζονται, ώστε να εκτελούν παράνομες δραστηριότητες μετά από οδηγίες του καταζητούμενου και να διαφεύγουν από τον έλεγχο της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, ο Παλαιστίνιος ήταν το πρόσωπο που οδηγούσε τη μοτοσικλέτα κατά την απόπειρα φόνου και ο Ρούντολφ ήταν συνεπιβάτης και το πρόσωπο που πυροβόλησε εναντίον του Ροδοθέου.

Επίσης, οι δύο φέρονται να παρακολουθούσαν τον Ροδοθέου και να προγραμμάτιζαν μαζί με τον Σήφη, τη δολοφονία του Ροδοθέου από τις αρχές Νοεμβρίου.

Το DNA και οι συνομιλίες
 
Όπως ανέφερε ο ανακριτής από εξετάσεις που διενεργήθηκαν, προέκυψε επιστημονική μαρτυρία που συνδέει τον Παλαιστίνιο και το Σήφη, με τεκμήρια της υπόθεσης.

Επίσης στη μοτοσικλέτα εντοπίστηκαν υπολείμματα εκπυρσοκρότησης όπλου, ενώ τεκμήριο που παραλήφθηκε και συνδέεται με τον Ρούντολφ, επίσης σε αυτό εντοπίστηκαν υπολείμματα εκπυρσοκρότησης όπλου.

Από την ανάλυση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων προκύπτει ακόμη, ότι τόσο πριν την απόπειρα φόνου όσο και αμέσως μετά, ο Ρούντολφ συνομιλούσε με τον 37χρονο Παλαιστίνιο.

Επίσης εντοπίζονται συνομιλίες των δύο και με τον Σήφη, με την επικοινωνία μεταξύ τους να συνεχίζει και την επόμενη μέρα της διάπραξης των αδικημάτων.

Επιπρόσθετα, ο ανακριτής ανέφερε ότι κατά την ώρα που συλλαμβάνονται οι πρώτοι ύποπτοι, παρατηρείται μια κινητοποίηση στις κλήσεις του Ρούντολφ τόσο με πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση, όσο και με άλλα πρόσωπα.

Τέλος, κατά το χρόνο της απόπειρας φόνου, σύμφωνα με τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα ο Ρούντολφ βρισκόταν εκτός της οικίας του.
 
Ένσταση από το δικηγόρο του

Από την πλευρά του ο ανακριτής ανέφερε ότι «υπάρχει DNA που ταυτίστηκε με αντικείμενα από την οικία του και το όχημα που χρησιμοποιούσε», ενώ αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε σακάκι, κινητά τηλέφωνα, φωτογραφίες κτλ.

Τότε ο δικηγόρος διερωτήθηκε «πώς αυτά τα αντικείμενα συνδέονται με την απόπειρα φόνου», με τον ανακριτή να εξηγεί ότι απομονώθηκε το DNA και συνδέθηκε με όχημα που είχε ενοικιάσει η σύζυγος του υπόπτου.

Στη συνέχεια ο συνήγορος υπεράσπισης του Ρούντολφ υποστήριξε ότι η σύζυγος του πελάτη του σε καμιά περίπτωση δεν ανέφερε τέτοιο πράγμα.

Σε ότι αφορά τα τεκμήρια που αναζητούν οι Αρχές, ο δικηγόρος ανέφερε ότι θα μπορούσαν να αναζητηθούν πριν καν τη σύλληψη του πελάτη του, όπως το ίδιο επιχείρημα έφερε και ως προς της 24 καταθέσεις που αναμένεται να ληφθούν για την υπόθεση.

Ο ανακριτής απάντησε ότι «η υπόθεση εξετάζεται σφαιρικά και ότι πληροφορίες ήρθαν και μετά την καταχώρηση της υπόθεσης».
 

Δειτε Επισης

Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Κυκλοφορούσε φορτωμένος κροτίδες-Χειροπέδες σε 18χρονο στη Λεμεσό (pic)
Πρόλαβε τα χειρότερα το Τμήμα Δασών-Πυρκαγιές σε Λάρνακα και Λευκωσία
Απουσιάζει από το σπίτι της η 29χρονη Κατερίνα-Έκκληση της Αστυνομία προς το κοινό
Ενεπλάκησαν σε τροχαίο και εγκατέλειψαν την σκηνή-Άφησαν αβοήθητο τραυματία
Εν ψυχρώ δολοφονία στη μέση του δρόμου στη Θεσσαλονίκη-Τρεις οι δράστες, η γυναίκα πάτησε τη σκανδάλη
Συναγερμός και προειδοποιήσεις για τις λαμπρατζιές–«Αυξημένος κίνδυνος λόγω των ανέμων»
Χειροπέδες σε 55χρονο για εμπρησμούς σε πρακτορεία στοιχημάτων στη Λευκωσία
Κροτίδες, ναρκωτικά και φωτιές το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής-Σε κινητοποίηση Αστυνομία και Πυροσβεστική
Αναστάτωση στη Λεμεσό-Νεαροί έκαιγαν ελαστικά στη μέση του δρόμου