Ελεύθερος ο Αλέξης Μαυρομιχάλης, καθαρός στην υπόθεση ναρκωτικών

Ελεύθερος, αφού δεν προέκυψε οτιδήποτε εναντίον του, ο Αλέξης Μαυρομιχάλης που συνελήφθη για την υπόθεση ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε μετά την απόπειρα φόνου του Νίκου Ροδοθέου και τον οποίο ενέπλεξε ο ένας εκ των δυο αδελφών που συνελήφθησαν για την ίδια υπόθεση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ομερτά για την ομολογία, το deal του μάρτυρα και οι…προσθαφαιρέσεις υπόπτων
 
Για την υπόθεση είχε συλληφθεί αρχικά ο 24χρονος ο οποίος τελεί υπό κράτηση, και πιάστηκε στην προσπάθεια του να «εξαφανίσει» τα ναρκωτικά που βρέθηκαν σε διαμέρισμα, ενώ λίγο αργότερα συνελήφθη και ο 27χρονος αδελφός του, ο οποίος φόρεσε χειροπέδες νωρίτερα για την απόπειρα φόνου κατά του Ροδοθέου.
 
Ωστόσο ο υπό κράτηση παραμένει ο 24χρονος, ενώ ο 27χρονος απαλλάχτηκε των κατηγοριών.
 
Ανακρινόμενος ο 24χρονος ισχυρίστηκε ότι είχε μεταβεί στο διαμέρισμα μετά από τηλέφωνο που δέχθηκε με απόκρυψη από άγνωστο πρόσωπο ο οποίος τον ενημέρωσε ότι ο αδελφός του συνελήφθη, γι’ αυτό έπρεπε «να εξαφανίσει κάποια πράγματα», όπως είπε ότι του ανέφερε.
 
Ωστόσο ο 24χρονος αρνήθηκε εμπλοκή στην υπόθεση ναρκωτικών, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι το διαμέρισμα ενοικιαζόταν πλέον από τον αδελφό του, ενώ προηγουμένως διέμενε αυτός με την φίλη του με την οποία είχε χωρίσει.
 
Από την άλλη ο αδελφός του 24χρονου-μάρτυρας πλέον για την υπόθεση-σε θεληματική κατάθεση που έδωσε ενέπλεξε στην υπόθεση τον Ιωσήφ Ιωσήφ άλλως Σήφης που καταζητείται και τον Αλέξη Μαυρομιχάλη ο οποίος συνελήφθη στις 2 Δεκεμβρίου.
 
Πώς ενέπλεξε το Αλεξούι
 
Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του 27χρονου, όταν ο ίδιος και ο Σήφης βρίσκονταν στο διαμέρισμα, ο Σήφης μίλησε στο τηλέφωνο με τρίτο πρόσωπο.
 
Ο 27χρονος ισχυρίστηκε ότι άκουσε τον Σήφη να λέει ότι πρόκειται για 13 συσκευασίες και όχι 14 χωρίς όμως ο μάρτυρας να είναι σε θέση να ακούει τα λεχθέντα από πλευράς του τρίτου προσώπου.
 
Κατά την αποχώρηση τους από το διαμέρισμα και ενώ βρίσκονταν εντός του οχήματος, ο 27χρονος ρώτησε τον Σήφη από που προμηθεύτηκε τα ναρκωτικά οπότε αυτός του ανέφερε πως τα έφερε από την Ελλάδα.
 
Ο 27χρονος ανέφερε ότι το πρόσωπο με το οποίο συνομιλούσε ο Σήφης ήταν το Αλεξούι, καθότι γνωρίζει ότι ο καταζητούμενος συνεργαζόταν και συνομιλούσε μόνο με το Αλεξούι.
 
Ανακρινόμενος ο Αλέξης Μαυρομιχάλης αρνείται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση, με τον δικηγόρο του να αναφέρει ότι δεν υπάρχει μαρτυρία που να συνδέει τον πελάτη του με τη διάπραξη οποιουδήποτε αδικήματος και ότι πρόκειται για εικασία του 27χρονου.
 
Ο Αλέξης Μαυρομιχάλης αφέθηκε ελεύθερος αφού δεν προέκυψαν στοιχεία που να τον συνδέουν με την υπόθεση, εκτός της αναφοράς του μάρτυρα.
 
Ανακρίσεις επί ανακρίσεων και έρευνες στα αδέλφια
 
Μετά τις συλλήψεις για την υπόθεση, οι Αρχές επιδόθηκαν σε ανακρίσεις επί ανακρίσεων αλλά και νέες έρευνες στο διαμέρισμα που εντοπίστηκαν τα ναρκωτικά.
 
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης ενώπιον του Δικαστηρίου, την 1η Δεκεμβρίου έγινε εκ νέου έρευνα στο διαμέρισμα που ενοικίαζε ο 24χρονος και πήγε για να παραλάβει τα ναρκωτικά, όπου εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια μια ταξιδιωτική τσάντα, μια ζυγαριά ακριβείας, κουτί με χειρουργικά γάντια και μια παγωνιέρα.
 
Ακολούθως στις 3 Δεκεμβρίου όπου ανακρίθηκε ξανά ο 27χρονος και ομολόγησε την εμπλοκή του, ερευνήθηκε για πολλοστή φορά το διαμέρισμα που βρίσκονταν τα ναρκωτικά και παραλήφθηκαν δύο πλαστικές θήκες, μέσα στις οποίες ήταν οι δύο ταξιδιωτικές βαλίτσες που περιέχονταν τα ναρκωτικά.
 
Την ίδια μέρα μέλη της Αστυνομίας ερεύνησαν πρακτορείο στοιχημάτων που ανήκει στον 27χρονο μάρτυρα και παραλήφθηκε το κλειστό κύκλωμα ως τεκμήριο.
 
Έρευνα στην οικία του Σήφη, υποδείξεις σκηνών από το μάρτυρα
 
Σύμφωνα πάντα με τον ανακριτή της υπόθεσης και όσα ανέφερε ενώπιον Δικαστηρίου, την περασμένη Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, διεξήχθη έρευνα στην οικία του Ιωσήφ Ιωσήφ που καταζητείται, όπου παραλήφθηκε αριθμός κλειδιών, η κλειδωνιά του διαμερίσματος ως τεκμήρια με τη βοήθεια κλειδαρά καθώς επίσης και άλλα τεκμήρια.
 
Επιπρόσθετα την ίδια μέρα, ο 27χρονος μάρτυρας κατηγορίας για την υπόθεση προέβη σε υποδείξεις σκηνών και διαπιστώθηκε ότι κάποια από τα κλειδιά που εντοπίστηκαν άνοιγαν την είσοδο της πολυκατοικίας και καθώς και συγκεκριμένο διαμέρισμα.
 
Με τηλεχειριστήριο ανοίχθηκε επίσης γκαράζ που ανήκει στον Σήφη και στο οποίο βρέθηκαν δύο μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού χωρίς αριθμούς εγγραφής.
 
Επίσης ανάμεσα στα τεκμήρια που εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν, βρίσκεται και η κλειδωνιά του οχήματος του υπόπτου, καθώς και ένα όχημα το οποίο ο 27χρονος αδελφός του 24χρονου, έδειξε ως το όχημα με το οποίο μετέφερε τα ναρκωτικά στο διαμέρισμα κατόπιν εντολής του Σήφη, όπως ισχυρίζεται.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έφοδος στην οικία του Σήφη, ανακρίσεις, υποδείξεις σκηνών και τεκμήρια
 

Δειτε Επισης

Διευκρινήσεις Δήμου Λεμεσού για την κατάρρευση προέκτασης οροφής κτιρίου
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας, Κυριάκος Χαραλάμπους
Τέλος στις κακοποιήσεις παιδιών ζητούν από Χαρτσιώτη μαθητές μέσω τέχνης (pics)
Παρατείνεται μέχρι τον Αύγουστο η δίκη του Κενάν Αγιάζ
Δύο καραμπόλες στο ίδιο σημείο στον αυτοκινητόδρομο-Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα
Υπ. Δικαιοσύνης: Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα προκάλεσε προβλήματα σε πασσάλους της ΑΗΚ και σε λάστιχα άρδευσης
Δεν σταματούν οι βομβιστικές επιθέσεις, έκρηξη σε γκαράζ οικίας στη Λακατάμια-Ζημιές σε ένα όχημα
Αναχώρησαν προς το άγνωστο οι πέντε βάρκες που ανακόπηκαν από τις κυπριακές Αρχές στα σύνορα του Λιβάνου
Ψάχνει τα ίχνη 18χρονου που εξαφανίστηκε στη Λευκωσία η Αστυνομία (pic)