Από παραπονούμενη κατηγορούμενη η 19χρονη-Παραπέμπεται σε δίκη

Στην άμεση καταχώρηση υπόθεσης εναντίον της 19χρονης Βρετανίδας που είχε καταγγείλει ομαδικό βιασμό αλλά δώδεκα μέρες μετά ομολόγησε ότι πρόκειται για ψευδή καταγγελία, προχωρεί το πρωί η Αστυνομία, η οποία οδηγεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου την νεαρή.
 
Η 19χρονη από παραπονούμενη μετατρέπεται σε κατηγορούμενη αφού αναμένεται να παραπεμφθεί σε δίκη αντιμέτωπη με το αδίκημα της δημόσιας βλάβης, το οποίος σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα, προβλέπει χρηματική ποινή η οποία δεν υπερβαίνει τις χίλιες λίρες ή σε φυλάκιση ενός χρόνου.

Μετά την αξιολόγηση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων καθώς και των επιστημονικών εξετάσεων, οι ανακριτές διαπίστωσαν ότι δεν συνδέονταν τα κομμάτια του παζλ, και ως εκ τούτου, κάλεσαν εκ νέου για κατάθεση την 19χρονη, γύρω από την οποία έσφιξε ο κλοιός και αναγκάστηκε να ομολογήσει.

Όπως τελικά παραδέχθηκε, η 19χρονη ήρθε σε σεξουαλική επαφή με τρεις εκ των δώδεκα Ισραηλινών με τη θέληση της και ότι δεν την βίασαν.
 
Σε ότι αφορά το κίνητρο, ισχυρίστηκε ότι σε κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια των ερωτικών της πράξεων, κάποιος εκ των υπόπτων αντιλήφθηκε ότι την βιντεογραφούσε και ως εκ τούτου ένιωσε θιγμένη και θυμωμένη. Έτσι θέλησε να τους εκδικηθεί, προβαίνοντας στη σχετική καταγγελία περί ομαδικού βιασμού της. 

Μετά την εξέλιξη αυτή, οι επτά ύποπτοι που τελούσαν υπό κράτηση αφέθησαν ελεύθεροι, ενώ οι άλλοι πέντε απελευθερώθηκαν την περασμένη Πέμπτη, αφού εναντίον τους δεν προέκυψαν στοιχεία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανατροπή! Τα άλλαξε η 19χρονη για τον ομαδικό βιασμό, ελεύθεροι όλοι οι Ισραηλινοί
 
H κατά φαντασία καταγγελία της

Στην πρώτη κατάθεση της η νεαρή είχε καταγγείλει στην Αστυνομία, ότι δύο από τους υπόπτους την κρατούσαν κάτω, πιέζοντας τα χέρια της, ενώ η ίδια έκλαιγε και τους έλεγε να την αφήσουν. Ισχυρίστηκε επίσης, ότι οι φίλοι των δύο την βίασαν με τη σειρά και κάποιοι την κτύπησαν.

«Θυμάμαι μέχρι τη 1:00 περίπου. Οι φίλοι τους που δεν ήξερα, με βίασαν. Κάποιοι φορούσαν προφυλακτικά, κάποιοι όχι. Με πόνεσαν σε όλο μου το κορμί… Ένας από αυτούς με κρατούσε κάτω και μετά έβλεπα τουλάχιστον 12 πρόσωπα… Για μια ώρα, τον ένα μετά τον άλλο», είπε στην Αστυνομία, σύμφωνα με Ισραηλινό δημοσίευμα.
«Μετά που με άφησαν να φύγω λιποθύμησα. Μετά έφυγα τρέχοντας από το δωμάτιο, συνάντησα φίλους μου και με πήραν ημίγυμνη στην κλινική».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τι ομολόγησε η 19χρονη και το κίνητρο πίσω από τον ψευδή ομαδικό βιασμό
 
«Ήξερε πως θα βιντεοσκοπηθεί η συνεύρεση»
 
Λίγες ώρες μετά την απελευθέρωση του, τη σιωπή του έσπασε ο νεαρός Ισραηλινός που θεωρείτο ο κύριος ύποπτος για την υπόθεση, ο οποίος με τις δηλώσεις του άφησε ακόμη περισσότερο εκτεθειμένη την 19χρονη.  
 
Ο νεαρός, σε δηλώσεις του στα Ισραηλινά μέσα, έδωσε τη δική του εκδοχή για το πως εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα της καταγγελίας, υποδεικνύοντας πως η αλήθεια θα μαθευτεί.
 
«Ο Θεός θα την τιμωρήσει. Δεν ξέρουμε αν θα την οδηγήσουν στο Δικαστήριο, αλλά το σημαντικό είναι πως την συνέλαβαν. Όλοι οι έφηβοι που έρχονται στην Αγία Νάπα πρέπει να είναι προσεκτικοί».
 
Ο νεαρός δήλωσε στο Channel 12, ότι η 19χρονη ήξερε πως η συνεύρεση θα βιντεοσκοπηθεί και συμφώνησε, όπως ισχυρίζεται, προσθέτοντας πως όλα όσα έγιναν ήταν συναινετικά.
 
«Είπε “κλείσε την πόρτα”, για τους ανήλικους, να μην βλέπουν. Ήθελε να κάνουμε sex», δήλωσε άλλος ένας από τους υπόπτους, ενώ άλλος νεαρός ανέφερε, «νιώθω υπέροχα. Η αλήθεια φανερώθηκε και είμαι πολύ χαρούμενος».
 
Προχωρούν με αγωγές, μελετούν τα επόμενα τους βήματα

Σε δηλώσεις τους στο ΚΥΠΕ οι δικηγόροι των νεαρών υπόπτων εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την έκβαση της υπόθεσης.

«Για μένα δεν ήταν έκπληξη το αποτέλεσμα, είπε ο δικηγόρος Νιρ Γιάσλοβιτς ο οποίος εκπροσωπούσε τρεις από τους επτά υπόπτους. Ήξερα από την αρχή πως οι πελάτες μου ήταν αθώοι. Δεν έκαναν τίποτα σε αυτό το κορίτσι», συμπλήρωσε.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για το ευτυχές αυτό αποτέλεσμα. Όταν τους ανακοινώθηκε η απόφαση της αστυνομίας, ήταν όλοι πολύ χαρούμενοι. Κάποιοι μάλιστα ξέσπασαν σε κλάματα», ανέφερε.

Ερωτηθείς για τα επόμενα βήματα και για το πώς θα κινηθούν οι Ισραηλινοί, ο κ. Γιάσλοβιτς δήλωσε πως θα φροντίσει οι πελάτες του να κινηθούν νομικά εναντίον της Βρετανίδας.
 
«Νομίζω πως το κορίτσι πρέπει να σκεφτεί σε τι υπέβαλε τα εφτά αυτά αγόρια», είπε συγκεκριμένα. «Οι μέρες τους στην φυλακή ήταν τρελές για αυτούς αλλά και για μένα. Καταλαβαίνεται πως είναι ανήλικοι, μικρά παιδιά, εξήγησε και ήταν για αυτούς μια άσχημη εμπειρία. Αυτό όμως που έχει σημασία είναι που είναι τώρα στο σπίτι τους» είπε τέλος.

Από πλευράς του ο δικηγόρος των τριών υπόπτων Ιωάννης Χαπάρης δήλωσε πως σήμερα το πρωί τα νέα ήταν πολύ ευχάριστα.

«Η πραγματικότητα, είπε, είναι πως δεν αναμέναμε αυτή την εξέλιξη, παρόλο που επιμέναμε στην αθωότητα των πελατών μας. Από την αρχή αυτής της υπόθεσης ήμασταν δίπλα από τους πελάτες μας, δίπλα από τους συγγενείς τους. Λάβαμε τα σωστά δικαστικά μέτρα ώστε να ανακαλυφθεί κάποια μαρτυρία που εν τέλει οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα», δήλωσε.

«Θεωρούμε», είπε, «πως η αστυνομία έκανε εξαιρετική δουλειά για αυτή την υπόθεση. Ενήργησε πρόσθεσε με ταχύτητα, αποφασιστικότητα και πείσμα για να έχουμε σήμερα αυτά τα αποτελέσματα».

«Κάποιοι πελάτες θα προχωρήσουν με νομικές αγωγές, κάποιοι με καταγγελίες και δικαστικές αγωγές εναντίων της συγκεκριμένης κοπέλας», ανέφερε τέλος.
 
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Η συγκλονιστική ιστορία μιας ατρόμητης κοπέλας που σκότωσε πάνω από 100 ναζί με μια πανέξυπνη τεχνική
Η EΣΚ ενώνει τη φωνή της με τη  Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων-Καλεί το Ισραήλ να αφήσει τον Τύπο να εισέλθει στη Γάζα
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Φωτιές, πέτρες και μολότοφ έξω από το Παπαδόπουλος-Απάντησαν με χρήση δακρυγόνων οι ΜΜΑΔίτες
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ
Ζευγάρι προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση στο Ηράκλειο-Ζητωκραύγασαν οι επιβάτες για την απομάκρυνσή του
20 χρόνια μετά... Oι τρεις πρώτοι Κύπριοι Ευρωβουλευτές μιλούν για την Ευρώπη του τότε και του σήμερα
Aνέκοψαν για έλεγχο 22χρονο στον Άγιο Δομέτιο και βρήκαν στην κατοχή του κοκαΐνη-Χειροπέδες και σε 62χρονο
Συνεχίζεται η αναταραχή στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ-Χειροπέδες σε 2.100, oι μισοί δεν ήταν φοιτητές
ΒΙΝΤΕΟ: Φορτηγό παρέσυρε και τραυμάτισε 29 μαθητές, ξέχασε το χειρόφρενο ο οδηγός