Εισήγηση για ποινική δίωξη δεσμοφύλακα που πλήρωσε τα εισιτήρια των Σέρβων εκτελεστών

Βαρύτατες ευθύνες και ποινικές διώξεις «φέρνει» το πόρισμα των ποινικών ανακριτών που διορίστηκαν αναγκαστικά μετά τα απανωτά δημοσιεύματα με αποκαλυπτικά έγγραφα σε σχέση με τα «κατορθώματα» της αστυνομίας για την υπόθεση των Σέρβων εκτελεστών που έφθασαν στην Κύπρο τον περασμένο Μάρτιο προαναγγέλλοντας τις μαζικές δολοφονίες, αλλά λόγω των «φιλικών» σχέσεων των ένστολων με τον υπόκοσμο η αδράνεια της αστυνομίας χτύπησε κόκκινο.

Στις 25 Ιουλίου, 1 μήνα μετά το τετραπλό φονικό, ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ άνοιξε τον ασκό του Αιόλου αφού αποκάλυψε ότι στην πολύκροτη υπόθεση η Ιντερπόλ που διαβίβαζε τις πληροφορίες στις Κυπριακές αρχές για τις σχεδιαζόμενες δολοφονίες, για τις οποίες γνώριζε αφού παρακολουθούσε τα τηλέφωνα των Σέρβων εκτελεστών, «έδειξε» και δεσμοφύλακα των Κεντρικών φυλακών ενώ έγγραφα που αποκαλύψαμε στη συνέχεια αποδείκνυαν ότι για τις πληροφορίες «φωτιά» γνώριζε και η ανώτατη ηγεσία της αστυνομίας.

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενα ρεπορτάζ μας, από το πόρισμα των ποινικών ανακριτών προκύπτουν βαρύτατες ευθύνες σε στελέχη της αστυνομίας για τον χειρισμό της υπόθεσης, είτε για τις οδηγίες που έδιναν, είτε για τις οδηγίες που δεν έδιναν, είτε γιατί γνώριζαν και έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια είτε ακόμη και γιατί έπρεπε να γνωρίζουν και δεν γνώριζαν, ενώ προκύπτουν και ποινικά αδικήματα σε βάρος προσώπων που κατονόμασε η Ιντερπόλ ως εμπλεκόμενους στην υπόθεση που σχετίζονται με Κύπριους συνεργούς των Σέρβων εκτελεστών.

Ένας από αυτούς, που οι ποινικοί ανακριτές εισηγούνται την ποινική δίωξη του, είναι ο δεσμοφύλακας των Κεντρικών Φυλακών, που όπως είχε αποκαλύψει ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ κατονομάστηκε από την Ιντερπόλ, ως το πρόσωπο που απέστειλε το χρηματικό ποσό των 1000 ευρώ στον ένα εκ των Σέρβων εκτελεστών προκειμένου να πληρωθούν τα αεροπορικά εισιτήρια για να φθάσουν στην Κύπρο. Και αυτό με οδηγίες που έλαβε από άλλο εμπλεκόμενο πρόσωπο, το οποίο επίσης κατονομάστηκε.

Ωστόσο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, ο δεσμοφύλακας από την πλευρά του κληθείς να δώσει εξηγήσεις στους ποινικούς ανακριτές, ανέφερε ότι δεν γνώριζε ότι τα χρήματα τα είχε αποστείλει σε εκτελεστές καθώς το πρόσωπο που του έδωσε οδηγίες και ο οποίος είναι παιδικός του φίλος, όπως ισχυρίστηκε, του ανέφερε ότι ήταν για άλλο σκοπό.

Και άλλες ποινικές διώξεις…

Παρόλα αυτά, η αστυνομία δεν είχε ανακρίνει ποτέ κανένα, γεγονός που και οι ποινικοί ανακριτές δείχνουν την αστυνομία να παραμένει σε πλήρη αδράνεια.

Επίσης, επιβεβαιώνονται και τα δημοσιεύματα του ΡΕΠΟΡΤΕΡ σε σχέση με το ότι η αστυνομία δεν ενημέρωσε τη Διεύθυνση των Κεντρικών φυλακών ούτε για τον βαρυποινίτη που είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες και οργάνωνε το έγκλημα με τον ένα εκ των Σέρβων εκτελεστών και θα μπορούσε να παραδώσει τις ηχογραφημένες κλήσεις που καταγράφονται αλλά ούτε και για το δεσμοφύλακα ούτως ώστε να ληφθούν μέτρα, έστω για προληπτικούς λόγους.

Ποινικές διώξεις εναντίον και άλλων υπόπτων εισηγούνται οι ποινικοί ανακριτές, όπως για παράδειγμα ο Σέρβος βαρυποινίτης που οργάνωνε το έγκλημα, καθώς και σε μέλη της αστυνομίας για θέματα διαφθοράς.      

Το πόρισμα παραδόθηκε στον Γενικό Εισαγγελέα ο οποίος αναμένεται να αποφασίσει τις επόμενες ενέργειες και εαν συμφωνεί με τις εισηγούμενες ποινικές διώξεις. Επίσης ενημέρωση για το πόρισμα θα έχει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος έδειξε την αποφασιστικότητα του για μηδενική ανοχή και σωστό καταλογισμό ευθυνών, χωρίς πρόθεση για κουκούλωμα.

Υπενθυμίζεται ότι όταν τα ΜΜΕ έβγαλαν την υπόθεση από τα συρτάρια της αστυνομίας, κανείς από την ηγεσία της δύναμης δεν ανέλαβε την ευθύνη (διαψεύδοντας μάλιστα δημοσιεύματα) ενώ ο Υπουργός Δικαιοσύνης που τότε ζήτησε εξηγήσεις, τον ενημέρωσαν ότι δεν γνώριζαν κάτι τέτοιο. Μέχρι που τα περιθώρια στένεψαν και διορίστηκαν ποινικοί ανακριτές.    

Δείτε την άφιξη των Σέρβων εκτελεστών στην Κύπριο – Αποκαλυπτικό βίντεο  

Δειτε Επισης

Τι θέλουν οι φιλοπαλαιστίνιοι φοιτητές που διαδηλώνουν στα αμερικανικά πανεπιστήμια
Στάθηκε στη σύναξη για φαγητό μετά την ενέδρα στο «Δημητρούι» το Εφετείο-Το σκεπτικό της απόφασης
Αποκαλάμες, μπάλες σανού και ξηρά χόρτα κάηκαν από πυρκαγιά στην Τερσεφάνου
Στο Κακουργιοδικείο οδηγούνται τρία πρόσωπα για εμπρησμό δύο οχημάτων στην Τσάδα
Νεκρός 79χρονος Ελληνοκύπριος στο τροχαίο που σημειώθηκε στα κατεχόμενα
Κατασχέθηκαν 800 περίπου κιλά κρέας κατόπιν ελέγχων από Κτηνιατρικές Υπηρεσίες
Σοβαρό τροχαίο στα κατεχόμενα-Ελληνοκύπριοι συγκρούστηκαν με τουριστικό λεωφορείο
Πώς θα κατανεμηθεί η ευρωπαϊκή βοήθεια στον Λίβανο-Στη διαχείριση του συριακού το μεγαλύτερο μέρος
ΒΙΝΤΕΟ: Πεδίο μάχης το UCLA-Προσαγωγές και λαστιχένιες σφαίρες κατά των διαδηλωτών
Υπερδιπλάσιες οι τιμές οπωροκηπευτικών στη λιανική σε σχέση με τιμές παραγωγών δείχνει το e-κοφίνι