Λαμβάνει αποφάσεις η ΟΕΛΜΕΚ-«Πλήρης απογοήτευση και αναξιοπιστία»

Απογοητευμένοι παρουσιάζονται οι καθηγητές, μετά τη σύσκεψη στο Προεδρικό και τις ανακοινώσεις για τις αποφάσεις της Κυβέρνησης, σχετικά με την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία.
 
Η γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ είχε χθες, μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Παιδείας, κατά την οποία ενημερώθηκαν τα μέλη της από το πρόεδρο της οργάνωσης των καθηγητών, για τα όσα συζητήθηκαν ενώπιον του Προέδρου Αναστασιάδη, με τον Κώστα Χατζησάββα να αναφέρει στον REPORTER πως σήμερα το απόγευμα, στις 6:00 θα είναι η συνεδρία του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΕΛΜΕΚ, ώστε να ληφθούν οι τελικές τους αποφάσεις.
 
Ο κ. Χατζησάββας, σχολιάζοντας τη χθεσινή σύσκεψη, τόνισε πως το μόνο εκφράστηκε στη συνεδρία της γραμματείας της οργάνωσης είναι πλήρη απογοήτευση και αναξιοπιστία.
 
«Πριν λίγες, σε τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Παιδείας, μιλούσαμε μόνο για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου και επικεντρωθήκαμε εκεί. Χθες μας είπαν για όλους τους μαθητές», ανέφερε ο κ. Χατζησάββας προσθέτοντας πως είναι όλα επικίνδυνα να επιστρέψουν τόσοι μαθητές στα σχολεία, οι οποίοι θα χαιρετηθούν με τους φίλους τους, θα αγκαλιαστούν, θα φιληθούν.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συνοφρυωμένοι οι εκπαιδευτικοί εταίροι-Μελετούν τα μέτρα και λαμβάνουν αποφάσεις
 
Ο πρόεδρος της οργάνωσης των καθηγητών σημείωσε πως οι μαθητές που ανήκουν στις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες δεν θα επιστρέψουν στα θρανία, ενώ ο υπουργός Παιδείας ανέφερε πως υπάρχουν πρόνοιες και για τους καθηγητές που ανήκουν σε αυτές τις ομάδες του πληθυσμού.
 
«Ευθύνη της Κυβέρνησης αν παρουσιαστεί κρούσμα-Ζητάμε τοποθέτηση»
Ο Κώστας Χατζησάββας επανέλαβε για ακόμη την άποψή τους πως αν παρουσιαστεί κρούσμα στα σχολεία θα είναι καθαρά ευθύνη της Κυβέρνησης, ενώ υπέδειξε πως στην σύσκεψη αναφέρθηκε πως στις 21 Μαΐου θα αρθούν όλα τα μέτρα και η απόφαση αυτή πάρθηκε με βάση την πορεία του ιού στην Κύπρο.
 
Καταλήγοντας, ο κ. Χατζησάββας ζήτησε από την επιδημιολογική ομάδα, που συμβουλεύει την Κυβέρνηση, τοποθέτηση για την απόφαση.
 
«Ζητούμε από τους ειδικούς να τοποθετηθούν γραπτώς και να μας εξηγήσουν πως πήραν αυτή την απόφαση, για να ξέρουμε και εμείς».
 
«Πρέπει να εφαρμοστούν τα πρωτόκολλα κατά γράμμα»
Συγκρατημένη αισιοδοξία δείχνει οη ΟΛΤΕΚ για τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, με τον πρόεδρο της οργάνωσης των καθηγητών Τεχνικής Εκπαίδευσης, Παναγιώτη Λυσάνδρου, να αναφέρει στον REPORTER πως αυτό που είναι απαραίτητο για να πετύχει το όλο εγχείρημα είναι να τηρηθούν κατά γράμμα τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
 
Όπως ανέφερε ο κ. Λυσάνδρου, στις τηλεδιασκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στο μεσοδιάστημα της προηγούμενης συνάντηση, μέχρι και τη χθεσινή, οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στις Παγκύπριες Εξετάσεις.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έτσι θα λειτουργήσουν τα σχολεία-Η εναλλάξ φοίτηση και ο διαχωρισμός των μαθητών
 
Μετά την ανακοίνωση των μέτρων, σημείωσε ο κ. Λυσάνδρου «εκφράσαμε στον Πρόεδρο και τον υπουργό Παιδείας τον προβληματισμό ότι ενδεχομένως να υπάρξουν δυσκολίες, με τον τρόπο που θα λειτουργήσουν τας σχολεία και για τις Παγκύπριες Εξετάσεις, ωστόσο μας καθησύχασαν ότι οι εξετάσεις θα γίνουν κανονικά».
 
«Εμείς θεωρούμε πως, αφού έχουν ληφθεί οι αποφάσεις της Κυβέρνησης, πρέπει να συμβάλουμε στην επαναλειτουργία των σχολείων, ώστε να πετύχει αυτό το εγχείρημα. Για να πετύχει, άκρως απαραίτητο είναι να εφαρμοστούν σωστά τα πρωτόκολλα».
 
Έτοιμη για επιστροφή αλλά με βασική προϋπόθεση την ασφάλεια η ΠΟΕΔ
Έτοιμη για να επιστρέψει στα σχολεία, αλλά με βασική προϋπόθεση την ασφάλεια και την υγεία δηλώνει η ΠΟΕΔ, μετά τη συνεδρία που είχε η Γραμματεία της οργάνωσης, κατά την οποία ενημερώθηκαν τα μέλη της για τα όσα συζητήθηκαν στη σύσκεψη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
 
Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔ αναφέρει πως όσα είχαν ανακοινωθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Παιδείας, είναι αντίθετα με εκείνα που έχουν συζητήσει τη Δευτέρα, στην τηλεδιάσκεψη με τον Πρόδρομο Προδρόμου, ενώ χαρακτήρισε αιφνιδιαστική την απόφαση της Κυβέρνησης να επιστρέψουν στα σχολεία όλοι οι μαθητές στις 21 Μαΐου. Ζήτησε, εξάλλου, από το Υπουργείο Παιδείας να ετοιμάσει το απαιτούμενο Πρωτόκολλο-Οδηγό Διαχείρισης Θεμάτων Ασφάλειας και Υγείας στα Σχολεία σε συνθήκες Κορωνοϊού, καθώς επίσης τις βασικές οδηγίες και κατευθυντήριες γραμμές της Λειτουργίας των Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έτοιμοι να επιστρέψουν στα σχολεία οι δάσκαλοι-Ζητούν πρωτόκολλα ασφάλειας
 
Παράλληλα, αναφέρεται στην ανακοίνωση πως η απόφαση αναστολής φοίτησης των παιδιών στις 13 Μαρτίου λήφθηκε με ευθύνη της Κυβέρνησης, η οποία συμβουλεύεται τους ειδικούς και ως εκ τούτου η επιστροφή των δεκάδων χιλιάδων παιδιών στα σχολεία γίνεται με ευθύνη και πάλι της Κυβέρνησης.
 
«Η ΠΟΕΔ και οι εκπαιδευτικοί, δηλώνουμε την ετοιμότητά μας να συμβάλουμε τα μέγιστα στην προσπάθεια για σταδιακή επιστροφή στην ομαλότητα και στην κανονικότητα, με την προϋπόθεση ότι τα θέματα ασφάλειας και υγείας, όπως θα καθοριστούν μέσα από τα Πρωτόκολλα και τις Οδηγίες, θα διασφαλίζουν στον μέγιστο δυνατό βαθμό τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζομένους, τους γονείς και κηδεμόνες, αλλά και την κοινωνία ευρύτερα».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας