Τα παιδιά θα πειθαρχήσουν καλύτερα από τους έφηβους-Η καλύτερη περίοδος για επιστροφή

Είναι η καλύτερη περίοδος να επιστρέψουν στα σχολεία οι μαθητές των Δημοτικών και Γυμνασίων, με τους ειδικούς να αναφέρουν πως τα παιδιά δύσκολα μεταδίδουν στους ενήλικες τον ιό.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ
 
Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής στο Υπουργείο Υγείας, Καθηγήτρια Μαρία Κολιού, μιλώντας στο Sigma τόνισε πως αυτή η περίοδος είναι πολύ καλή να επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία, ίσως καλύτερα από ότι το Σεπτέμβριο. Όπως τόνισε, θα είναι λιγότερα παιδιά μέσα σε κάθε τάξη, θα εξασφαλιστούν οι αποστάσεις που απαιτούνται και θα υπάρχει καλός αερισμός των αιθουσών, λόγω των θερμοκρασιών που αναμένεται να παρατηρηθούν, αφού πλησιάζει το καλοκαίρι.
 
Η κ. Κολιού, κληθείσα να σχολιάσει κατά πόσο είναι εύκολο τα παιδιά των μικρότερων τάξεων να ακολουθήσουν οδηγίες, σημείωσε πως είναι πιθανότερο οι μαθητές Δημοτικών να ακολουθήσουν τις οδηγίες καλύτερα από τους έφηβους. Όπως ανέφερε, οι μαθητές των Δημοτικών συγκρατούν τις οδηγίες που τους δίνονται.
 
Αναφερόμενη στην πιθανότητα τα παιδιά να μεταδώσουν τον ιό στους μεγαλύτερους, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κύπρου τόνισε πως είναι πιο εύκολο να μεταδοθεί ο ιός στα παιδιά από τους ενήλικες, παρά το αντίθετο. Εξήγησε πως είναι πολύ μικρό το ποσοστό των παιδιών που έχουν νοσήσει από κορωνοϊό παγκόσμια. Στην Κύπρο, όπως ανέφερε το ποσοστό ανέρχεται στο 6% και συγκεκριμένα γύρω στα 50 παιδιά συνολικά νόσησαν με κορωνοϊό και με αναλογία ένα στα πέντε παρουσίασε πυρετό. Όπως σημείωσε τα παιδιά ανέχονται τη νόσο πολύ καλά.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έτοιμοι να επιστρέψουν στα σχολεία οι δάσκαλοι-Ζητούν πρωτόκολλα ασφάλειας
 
Ερωτηθείσα τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση που ένα παιδί παρουσιάσει συμπτώματα, η κ. Κολιού τόνισε πως είναι καλύτερα αν μην πάει στο σχολείο και να ενημερωθούν αμέσως οι αρμόδιοι. Σε περίπτωση που παρουσιαστεί θετικό κρούσμα, υπέδειξε, θα πρέπει να γίνει ιχνηλάτηση και να ελεγχθεί όλη η τάξη.
 
Το μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά πως δεν πρέπει τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τους παππούδες και τις γιαγιάδες, αφού θα πρέπει να προστατεύσουμε οπωσδήποτε τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες. Επεξήγησε πως δεν πρέπει να παίρνουν τα παιδιά από το σχολείο, σημειώνοντας πως το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να λάβει μέτρα για στήριξη και των γονιών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Ιράν: Απόλυτα ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ισφαχάν
LIVE: Το Ισραήλ προειδοποίησε την Ουάσινγκτον για την επίθεσή του στο Ιράν και δεν την έγκρινε
Καταρρίφθηκαν drones αλλά δεν έγινε επίθεση με πυραύλους υποστηρίζει το Ιράν-Kανένα σχόλιο από Ισραήλ
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα