Δίνουν απροβίβαστο στην Κυβέρνηση και αντιδρούν στην επιστροφή τους οι μαθητές

Δεν έμειναν ικανοποιημένοι με τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, για επιστροφή στα σχολεία, οι μαθητές, οι οποίοι αφήνουν αιχμές για μονόπλευρες αποφάσεις, χωρίς διάλογο.
 
Σε ανακοίνωσή της, η ΠΣΕΜ αναφέρει πως για ακόμη μι φορά δεν έγινε διάλογος μεταξύ των φορέων, αλλά ανακοινώθηκαν τα μέτρα, που πήρε η Κυβέρνηση πριν την σύσκεψη. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.
 
Όπως αναφέρεται, δεν έχουν απαντηθεί ερωτήματα για το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουν τα σχολεία, τόσο για τους τελειόφοιτους, όσο και για τους υπόλοιπους μαθητές. Παράλληλα, σημειώνεται πως θεωρούν απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν υπάρχει πρόνοια για μέτρα προστασίας για όλους τους μαθητές και τους καθηγητές.
 
Αυτούσια η ανακοίνωση της ΠΣΕΜ:
«Σήμερα 6/5/2020 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη όλων των φορέων της εκπαίδευσης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση και το άνοιγμα των σχολείων.
 
Δυστυχώς για ακόμα μια φορά δεν έγινε διάλογος μεταξύ των φορέων αλλά ανακοινώθηκαν τα μέτρα τα οποία η κυβέρνηση είχε ήδη αποφασίσει πριν την σύσκεψη. Παρόλα αυτά πολλά ερωτήματα παραμένουν ακόμα αναπάντητα.
 
Η κυβέρνηση, μας ανακοίνωσε την απόφαση της για να επιστρέψουν οι μαθητές όλων των βαθμίδων στις 21 Μαΐου και να κάνουν μαθήματα στο σχολείο μέχρι τις 26 Ιουνίου. Το μόνο που απαντήθηκε είναι ότι οι μαθητές θα πηγαίνουν σε δύο ομάδες σχολείο (Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή και Τρίτη-Πέμπτη). Μόλις 5 μέρες πριν πάνε οι τελειόφοιτοι σχολείο παραμένουν αναπάντητα σχεδόν όλα τα υπόλοιπα ερωτήματα που θέσαμε πριν 3 μέρες. Ποιο πρόγραμμα θα ακολουθήσουν τα σχολεία τόσο για τους τελειόφοιτους από τις 11 Μαΐου όσο και για τους  υπόλοιπους μαθητές από τις 21 Μαΐου; Πως θα επιλυθεί το πρόβλημα με τον συνωστισμό των μαθητών στα λεωφορεία; Πως πάρθηκε η απόφαση να επιστρέψουν από 21 Μαΐου όλοι οι μαθητές στα σχολεία από τη στιγμή που δεν ξέρουμε με ποιο τρόπο θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα και τα μέτρα προστασίας για τους τελειόφοιτους μαθητές που θα πάνε στο σχολείο στις 11 Μαΐου;
 
Θεωρούμε επίσης απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν υπάρχει πρόνοια για μέτρα προστασίας για όλους τους μαθητές και τους καθηγητές. Πως θα προμηθευτούν μάσκες και γάντια όλοι οι μαθητές και οι καθηγητές από τη στιγμή που δεν θα τους τα προμηθεύσει δωρεάν το κράτος; Πως θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία; Μας ειπώθηκε επίσης ότι θα γίνουν τεστ κορωνοϊου μόνο στους καθηγητές και όχι στους μαθητές. Θα γίνεται συχνή απολύμανση των σχολικών αιθουσών και εγκαταστάσεων ή θα γίνει μόνο μια φορά στην αρχή και μετά θα αφεθούν τα σχολεία στο έλεος τους; Επίσης θέσαμε στη σύσκεψη το εξής ερώτημα το οποίο έμεινε αναπάντητο: Αφού ισχύουν μέχρι τις 21 Μαΐου οι περιορισμοί στις μετακινήσεις, πως θα πηγαίνουν οι τελειόφοιτοι μαθητές στο σχολείο; Θα πρέπει να στείλουν συγκεκριμένο SMS; Θα έχουν συγκεκριμένο έντυπο μετακίνησης; Είναι απαράδεκτο να μένουν αναπάντητα αυτά τα τόσο φλέγοντα ζητήματα 5 μέρες πριν το άνοιγμα των σχολείων!
  
Ως ΠΣΕΜ και ως μαθητές περιμένουμε ακόμα να ανακοινωθεί το περιβόητο πλάνο και ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας. Αυτός ο σχεδιασμός πρέπει να περιλαμβάνει:
 
• μέτρα προστασίας για ΟΛΟΥΣ τους μαθητές και μαζικά τεστ
• ανακοίνωση ωραρίου λειτουργίας σχολείων τόσο για τους τελειόφοιτους από 11 Μαΐου, όσο και για τους υπόλοιπους μαθητές από 21 Μαΐου
• αύξηση των διαδρομών των λεωφορείων και τήρηση των μέτρων προστασίας,
• άμεση ανακοίνωση ημερομηνιών, διάρκειας και προγράμματος Παγκύπριων εξετάσεων
• ψηφιακό εξοπλισμό άμεσα σε όσους μαθητές δεν έχουν ακόμη»

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή
Δύσκολη συζήτηση των 27 στις Βρυξέλλες για ανταγωνιστικότητα λόγω κεφαλαιαγορών
Εκπέμπει SOS ο Διευθυντής του Νοσοκομείο Τροόδους-«Τριτοκοσμικές οι συνθήκες, αναγκαία η ανακαίνιση του»
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ να προσπαθήσουν για σύμβαση οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
Πώς απαντά η Υπ. Ασθενοφόρων για το περιστατικό με τη λιπόθυμη μαθήτρια-«Δεν ήταν επείγον»