Ανακοίνωσαν επέκταση μέτρων, δωρέες και εισφορές διάφοροι φορείς

Σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του COVID-19 στην Κύπρο, αλλά και αντιμετώπισης των επιπτώσεων του, διάφοροι φορείς συνεχίζουν να λαμβάνουν μέτρα, αλλά και να καταβάλουν εισφορές και δωρεές για στήριξη τόσο των λειτουργών υγείας όσο και πολιτών.
 
Δήμαρχοι Μείζονος Λευκωσίας – Επέκταση μέτρων
 
Το Κλιμάκιο των Δημάρχων Μείζονος Λευκωσίας, σε συνέχεια της ανακοίνωσης ημερομηνίας 16 Μαρτίου 2020 και με βάση τα νέα δεδομένα όπως διαμορφώνονται και έχοντας υπόψη τις μέχρι τώρα ισχύουσες επί του θέματος αποφάσεις της Κυβέρνησης, τις οποίες και οι Δήμοι έχουν υποχρέωση να υιοθετούν, αποφάσισε όπως τα μέτρα, τα οποία είχαν ισχύ μέχρι 10 Απριλίου επεκταθούν μέχρι τις 30 Απριλίου 2020.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι εξωτερικές επισκέψεις στα Δημαρχεία δεν επιτρέπονται και για επείγοντα περιστατικά το κοινό παρακαλείται να επικοινωνεί με τα τηλεφωνικά κέντρα των Δήμων και αυτά  αξιολογούνται κατά περίπτωση, τα Ταμεία των Δήμων παραμένουν κλειστά και οι πληρωμές μπορούν να γίνονται διαδικτυακά, όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις των Δήμων αναβάλλονται.
 
Επιπρόσθετα, Δημοτικές Βιβλιοθήκες, Δημοτικά Θέατρα, Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα και Κολυμβητήρια, Δημοτικά Πάρκα, Γραμμικά Πάρκα, Οργανωμένοι χώροι Πρασίνου, Παιδότοποι, Πολυδύναμα Δημοτικά Κέντρα (Κέντρα Ενηλίκων, Παιδικές Λέσχες), Ανοικτά Σχολεία, Δημοτικές Λαϊκές Αγορές παραμένουν κλειστά, ενώ στις υπηρεσίες των Δήμων εφαρμόζονται όλα τα μέτρα που ανακοινώνονται από την Κυβέρνηση.
 
Δήμος Λευκωσίας – Γραμμή Υποστήριξης  
 
Ο  Δήμος Λευκωσίας και το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας, ανακοίνωσαν τη λειτουργία της «Γραμμής Υποστήριξης - Σας Κρατάμε Παρέα!», που έχει στόχο την παροχή τηλεφωνικής υποστήριξης, ενθάρρυνσης και ενδυνάμωσης, ενώ παράλληλα θα παρέχεται συντροφιά στους καλούντες για μικρό χρονικό διάστημα (5-20 λεπτά).
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι  η «Γραμμή» θα στελεχώνεται από σύμβουλους (σπουδαστές/ριες σε πρακτική άσκηση) από Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που βρίσκονται σε συνεργασία με το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας και θα είναι ανοικτή προς το κοινό καθημερινά Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, 10:00-13:00 και 16:00-19:00.
 
Δήμος Λάρνακας – Ευχαριστίες
 
Ο Δήμος Λάρνακας, σε ανακοίνωση του, ευχαριστεί τις Υπεραγορές «ΜΕΤΡΟ» για τη στήριξη προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου και του προγράμματος #μένωσπίτι και εξυπηρετώ Ευάλωτες Ομάδες και Άτομα 3ης Ηλικίας.
 
«Ευχή είναι όπως η ενέργεια αυτή αποτελέσει παράδειγμα και για άλλους Φορείς και Ιδιώτες», προσθέτει ο Δήμος Λάρνακας, στην ανακοίνωσή του.
 
Κοινοτικό Συμβούλιο Νέο Χωρίου – Εισφορά στον ΟΚΥπΥ
 
Το Κοινοτικό Συμβούλιο  Νέο Χωρίου, σε ανακοίνωση του, αναφέρει ότι προσφέρει €50.000 προς ενίσχυση των διαφόρων αναγκών του ΟΚΥπΥ. 
 
Σύμφωνα με τον Κοινοτάρχη του Νέου Χωρίου Ανδρέα Χριστοδούλου Μάχιμο, θα αγοραστούν τρία ειδικά σπιτάκια απολύμανσης, αξίας €10.000 το ένα, για να μπορεί το προσωπικό των κρατικών νοσηλευτηρίων να απολυμαίνεται πριν επιστρέψει σπίτι του.
 
Τα σπιτάκια θα τοποθετηθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, στο Μακάρειο Νοσοκομείο και στο Νοσοκομείο Λάρνακας. Επίσης ποσό €3.000 θα δοθεί στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς προκειμένου να αγοραστούν είδη πρώτης ανάγκης και επίσης   θα αγοραστούν 3 συσκευές FNC.
 
Δήμος Πάφου – Παραλήφθηκαν μάσκες
 
Ο Δήμος Πάφου, σε ανακοίνωση του, αναφέρει ότι παραλήφθηκαν από την Κίνα, οι μάσκες που στάλθηκαν στην Τοπική Αρχή και διανέμονται ήδη στους πολίτες που προσέρχονται από το Σάββατο στην πρώην «Οικία Επάρχου» για την δειγματοληψία του τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, ενώ ποσότητα θα διατεθεί και για την κάλυψη αναγκών του Νοσοκομείου Πάφου, καθώς και για άλλες ανάγκες που προκύπτουν.
 
Ο Δήμος Πάφου εκφράζει, παράλληλα, τις ευχαριστίες του προς την Πρεσβεία της Κίνας στη Λευκωσία και προς τον Πρεσβευτή Huang Xingyuan για την ευγενική αυτή χειρονομία που αντανακλά και εκφράζει την αμοιβαία σχέση φιλίας και συνεργασίας που έχουν αναπτύξει και διατηρούν ο Δήμος Πάφου και η Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας σε όλα τα επίπεδα προς όφελος των πολιτών.
 
Υφυπουργείο Ναυτιλίας – Δωρεά μασκών και γαντιών από MSC Shipmanagement Ltd στην Κύπρο
 
Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, σε ανακοίνωση του, αναφέρει ότι παραδόθηκαν την Τετάρτη, 1η Απριλίου 2020, στις αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, 106.000 χειρουργικές μάσκες και 100.000 γάντια, δωρεά από την εταιρεία MSC Shipmanagement Ltd στην Κύπρο.
 
Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς την MSC Shipmanagement για τη γενναιόδωρη προσφορά της και τη συνδρομή της στη διασφάλιση της έγκαιρης μεταφοράς στην Κύπρο απαραίτητων ιατρικών προϊόντων.
 
Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου – Ευχαριστίες
 
Το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ), σε ανακοίνωση του, ευχαριστεί τις εταιρείες οι οποίες στηρίζουν με την προσφορά τους το προσωπικό του Τμήματος Μοριακής Ιολογίας του ΙΝΓΚ, που εργάζεται νυχθημερόν τις τελευταίες εβδομάδες.
 
Το ΙΝΓΚ αναφέρει, επιπρόσθετα, ότι η στήριξη που δέχεται το Τμήμα από πολίτες και από εταιρείες, είναι συγκινητική και διευκολύνει το έργο του Τμήματος.
 
Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού – Ειδικός εξοπλισμός
 
Το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού, σε ανακοίνωση του, αναφέρει ότι ολοκληρώνεται σήμερα η παράδοση του ειδικού εξοπλισμού που έχει δοθεί από το Υπουργείο Υγείας προς την εξειδικευμένη ομάδα εθελοντών του Γραφείου για να εφαρμοστεί η κατ’ οίκον παράδοση ειδικής φαρμακευτικής αγωγής του Υπουργείου Υγείας .
 
Σημειώνει ότι η όλη διαδικασία παραλαβής και παράδοσης της κατ’ οίκον παράδοσης ειδικής φαρμακευτικής αγωγής από τους εθελοντές, βασίζεται στο αυστηρό πρωτόκολλο το οποίο εφαρμόζουν οι εθελοντές στην όλη τη διαδικασία.
 
Φρουροί ασφαλείας - Εργασία χωρίς προστατευτικό εξοπλισμό
 
H Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπάλληλων Κύπρου – ΣΕΚ (Ο.Ι.Υ.Κ. – ΣΕΚ), σε ανακοίνωση της, αναφέρει ότι   δέχτηκε καταγγελίες από φρουρούς ασφαλείας ότι εξαναγκάζονται από τους εργοδότες τους, πολλές φόρες και υπό την απειλή απόλυσης, να εργάζονται πολύ περισσότερες ώρες από το ωράριο τους.
 
Προσθέτει ότι σύμφωνα με τις καταγγελίες, πάρα το γεγονός ότι οι φρουροί ασφαλείας εργάζονται σε χώρους υψηλού κίνδυνου όπως σε κέντρα καραντίνας, νοσοκομεία, υπεραγορές και τράπεζες, έχοντας επαφή καθημερινά με εκατοντάδες ανθρώπους, πολλές εταιρείες δεν παρέχουν τον απαιτούμενο προστατευτικό εξοπλισμό.
 
Δίκτυο Υποστήριξης #SupportCy – Ενίσχυση ΥΠΠΑΝ
 
Τράπεζα Κύπρου, Public και Bionic ενώνουν τις δυνάμεις τους μέσα από το Δίκτυο Υποστήριξης #SupportCy, προσφέροντας 1.000 τάμπλετς, σε παιδιά που δεν έχουν τα ηλεκτρονικά μέσα, για να μπορούν να παρακολουθούν τα διαδικτυακά μαθήματα, του Υπουργείου Παιδείας, από το σπίτι.
 
«Μια συνεισφορά που ενισχύει την προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας στο να μην χαθεί η σχολική χρονιά, διανέμοντας στους μαθητές τα ηλεκτρονικά αυτά μέσα και δίνοντας τους τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη διαδικτυακή εκπαίδευση», αναφέρει η Τράπεζα Κύπρου, σε ανακοίνωση της.
 
Ελληνική Τράπεζα – Ενίσχυση νοσηλευτών                    
 
Η Ελληνική Τράπεζα ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ) για παροχή βοήθειας ώστε οι νοσηλευτές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή να προμηθευτούν με όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέσα, όπως μάσκες, στολές, γάντια και προστατευτικές ασπίδες .
 
Σε ανακοίνωση της, η Ελληνική Τράπεζα αναφέρει ότι ανταποκρίθηκε αμέσως θετικά στο αίτημα των Νοσηλευτών για οικονομική βοήθεια και εντός των επόμενων ημερών, απαραίτητος εξοπλισμός θα διοχετευτεί σε όλα τα νοσηλευτήρια για άμεση χρήση από τους επαγγελματίες υγείας.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου