Κυριακή 31 Μαϊ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Κλείνει με διάταγμα και δεύτερο ιδιωτικό νοσηλευτήριο μετά από πέντε κρούσματα

  06/04/2020 19:31
Κλείνει με διάταγμα και δεύτερο ιδιωτικό νοσηλευτήριο μετά από πέντε κρούσματα

Κλείνει με διάταγμα και δεύτερο ιδιωτικό νοσηλευτήριο μετά από πέντε κρούσματα

  06/04/2020 19:31
Από τα 19 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν σήμερα στην Κύπρο, με τον συνολικό αριθμό των περιστατικών να ανέρχεται 465 περιστατικά, τα επτά προέρχονται από ιδιωτικά νοσηλευτήρια, όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάσκεψη Τύπου.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο εξ αυτών είναι από το American Medical Center, το οποίο με βάση τα νέα δεδομένα, καταγράφει οκτώ κρούσματα, ασθενείς και νοσηλευτές.
 
Υπενθυμίζεται πως το Υπουργείο Υγείας ανέστειλε προσωρινά την λειτουργία του American Medical Center, το οποίο δεν δέχεται πλέον ασθενείς, ενώ οι εσωτερικοί ασθενείς παραμένουν στο νοσηλευτήριο, μέχρι να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διασποράς του ιού.
 
Παράλληλα το Υπουργείο Υγείας ζήτησε απαντήσεις ως προς τα μέτρα που λήφθηκαν σε σχέση με τις επαφές του και τους χώρους του νοσηλευτηρίου, όπως επίσης και για τον προστατευτικό εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε για την αποφυγή της εξάπλωσης του ιού.
 
 
Επίσης, τα άλλα πέντε από τα επτά κρούσματα στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, προέρχονται από το ιδιωτικό νοσοκομείο Τίμιος Σταυρός στη Λάρνακα.
 
Μετά τα θετικά κρούσματα, το Υπουργείο Υγείας, προχώρησε στην έκδοση διατάγματος αναστολής της λειτουργίας του νοσοκομείου για λόγους δημόσιας υγείας και ως εκ τούτου, ούτε ο Τίμιος Σταυρός μπορεί να δεχθεί νέους ασθενείς.
 
Σημειώνεται πως και για τα δύο νοσηλευτήρια, ζητήθηκαν οι επαφές των κρουσμάτων, ώστε να αρχίσει η διαδικασία ιχνηλάτησης.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας