Σάββατο 24 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Η επίσημη ενημέρωση για το τρίμηνο βρέφος που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό

  06/04/2020 19:07
Η επίσημη ενημέρωση για το τρίμηνο βρέφος που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό

Η επίσημη ενημέρωση για το τρίμηνο βρέφος που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό

  06/04/2020 19:07

Ένα νεογνό βρίσκεται ανάμεσα στα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, το οποίο μολύνθηκε από νοσηλευτή. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Η καθοδική τάση φέρνει αισιοδοξία-Καθοριστικές οι επόμενες μέρες

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσίων Υγείας, έχουν εξετασθεί όλα τα παιδιά της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Παίδων και Νεογνών και μόνο το βρέφος έχει βρεθεί θετικό στον ιό. 

Εκτός από τα παιδιά, εξετάστηκε και όλο το προσωπικό του νοσοκομείου, ενώ το τρίμηνο βρέφος νοσηλεύεται στο θάλαμο αρνητικής πίεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πεσμένος ο δείκτης κρουσμάτων-19 νέα κρούσματα, ανάμεσα τους ένα βρέφος

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΟΚΥπΥ: 

«Για την επίσημη ενημέρωση του κοινού, αλλά και των οικογενειών των νοσηλευομένων νεογνών και παιδιών στις Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Παίδων και Νεογνών του Μακάριου Νοσοκομείου, σας πληροφορούμε ότι, μετά τη διάγνωση λοίμωξης COVID-19 σε νοσηλευτή της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, έγιναν οι ακόλουθες ενέργειες:

  1. Όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Μονάδων Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών και Παίδων του Μακάρειου Νοσοκομείου, υποβλήθηκε σε εργαστηριακό έλεγχο για τη λοίμωξη COVID-19 και δεν διαπιστώθηκε κανένα θετικό κρούσμα μέχρι τώρα.
  2. Στον έλεγχο που έγινε στα νοσηλευόμενα νεογνά και παιδιά, δεν διαπιστώθηκε κανένα θετικό κρούσμα,  πλην ενός βρέφους 3 μηνών, το οποίο και νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. Η κλινική εικόνα του βρέφους δεν έχει επιδεινωθεί εξαιτίας της λοίμωξης COVID-19.
  3. Όλοι οι χώροι, οι οποίοι κρίθηκαν δυνητικά επιμολυσμένοι έχουν απολυμανθεί σύμφωνα με τις οδηγίες της Τοπικής Επιτροπής Ελέγχου Λοιμώξεων.
  4. Η λειτουργία του Μακάριου Νοσοκομείου, και ειδικά των Μονάδων Εντατικής Νοσηλείας Παίδων και Νεογνών συνεχίζει κανονικά και με ασφάλεια.
  5. Η Διεύθυνση του Νοσοκομείου και ειδικά της Παιδιατρικής Κλινικής κατανοεί την ανησυχία των οικογενειών των νοσηλευόμενων νεογνών και παιδιών και τους βεβαιώνει ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή νοσηλεία των παιδιών τους». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας