Κυριακή 31 Μαϊ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Πότε προβλέπει χαλάρωση των μέτρων ο Δρ. Καραγιάννης-«Είμαστε σε καλό δρόμο»

  06/04/2020 19:25
Πότε προβλέπει χαλάρωση των μέτρων ο Δρ. Καραγιάννης-«Είμαστε σε καλό δρόμο»

Πότε προβλέπει χαλάρωση των μέτρων ο Δρ. Καραγιάννης-«Είμαστε σε καλό δρόμο»

  06/04/2020 19:25
Την εκτίμηση ότι «είμαστε σε καλό δρόμο» εξέφρασε στο ΚΥΠΕ, το μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, Καθηγητής Μικροβιολογίας-Μοριακής Ιολογίας Πέτρος Καραγιάννης, ύστερα από την σημερινή ανακοίνωση 19 κρουσμάτων κορωνοϊού.
 
Τόνισε ότι τα κρούσματα τις τελευταίες δύο ημέρες κυμαίνονται κάτω του 20, γεγονός το οποίο είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό. Σημείωσε ότι αν η κατάσταση συνεχίσει έτσι, μέχρι τα μέσα ή τέλος Μαΐου, τα περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία θα χαλαρώσουν.
 
«Αν εξακολουθήσουμε με τον ίδιο ρυθμό και βλέπουμε αριθμούς σύντομα κάτω από το 20 ή και μονοψήφιους, αυτό θα μας δείξει ότι η καμπύλη μας είναι προς επιπεδοποίηση. Ελπίζουμε ότι μέχρι τις αρχές της Αγίας Εβδομάδας θα είμαστε σε μια θέση να κάνουμε πιο σωστές προβλέψεις όσον αφορά το πού πάμε. Δηλαδή αν φθάσαμε στην κορύφωση, επιπεδοποιήσαμε και πρέπει να αρχίσουμε από την επόμενη εβδομάδα και μετά - αν δεν έχουμε τίποτα το απρόσμενο, δηλαδή κάποια άλλη εστία να παρουσιαστεί από το πουθενά - να αρχίσουμε να βλέπουμε πτώση των περιστατικών».
 
Ο μικρός αριθμός κρουσμάτων, είπε, θα είναι και μια ένδειξη ότι τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί έχουν αποδώσει.
 
Πρόσθεσε ότι αν συνεχίσει ο πτωτικός αριθμός των κρουσμάτων τότε αναμένεται ότι θα χαλαρώσουν και τα περιοριστικά μέτρα στα μέσα ή τέλος Μαΐου.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας