Τα πραγματικά κρούσματα στην Αραδίππου, το μήνυμα Ευαγγελίδη και τα νέα τεστ

Ανακούφιση προκάλεσαν στην Αραδίππου οι σημερινές ανακοινώσεις της επιστημονικής ομάδας για τα νέα κρούσματα. Ο Δήμος της Επαρχίας Λάρνακας, που έχει την πιο μεγάλη εγχώρια μετάδοση παγκύπρια, έχει πλέον λόγο να αισιοδοξεί, αφού έξι μόλις κρούσματα καταγράφηκαν στα 508 δείγματα που λήφθηκαν στοχευμένα, στο δημοτικό ιατρείο τις προηγούμενες ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πεσμένος ο δείκτης κρουσμάτων-19 νέα κρούσματα, ανάμεσα τους ένα βρέφος

Δεν είναι τυχαία η δήλωση του, Ακαδημαϊκού Καθηγητή Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Λεόντιου Κωστρίκη, ο οποίος σημείωσε πως τα σημερινά στοιχεία συντηρούν την ενθαρρυντική εκτίμηση που διατυπώθηκε και χθες ότι τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται είναι αποτελεσματικά.

«Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων συμβαδίζει με την πτωτική πορεία των τελευταίων ημερών. Ο χαμηλός αριθμός των κρουσμάτων στην περιοχή Αραδίππου μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε. Όταν ολοκληρωθεί η έρευνα και στην Πάφο τότε θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα. Εκ μέρους της επιστημονικής ομάδας απευθύνω και σήμερα θερμές ευχαριστίες προς όλους τους πολίτες για την υπομονή και τη συνεργασία. Σας παρακαλούμε να συνεχίσετε με την ίδια προσήλωση γιατί βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη φάση και δεν έχουμε το περιθώριο λάθους. Είναι κρίμα να καταστρέψουμε ό,τι με κόπο κτίζουμε», ανέφερε ο κ. Κωστρίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η επίσημη ενημέρωση για το τρίμηνο βρέφος που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό

Άγγιξαν τα 50 τα κρούσματα
Τα συνολικά κρούσματα στην Αραδίππου,  είναι 50. Εάν αναχθούν σε απόλυτους αριθμούς τα στοιχεία που έδωσε που έδωσε χθες το μεσημέρι η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης τα κρούσματα ήταν 47. Χθες το απόγευμα ανακοινώθηκε άλλο ένα και σήμερα δύο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 50.  

Η Αραδίππου έχει 19228 κατοίκους. Η αναλογία περιπτώσεων εγχώριας μετάδοσης, ανά 100.000 κατοίκους ήταν μέχρι τις 2 Απριλίου 192.7. Ακολουθεί η Πάφος με 64.8, η Λάρνακα με 49. η Αμμόχωστος με 27, η Λευκωσία με 22 και η Λεμεσός με 5.7.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γιατί στη Λεμεσό τα κρούσματα κορωνοϊού είναι μειωμένα-Η εξήγηση των ειδικών

Το μήνυμα του Δημάρχου
Ο Δήμαρχος Αραδίππου, Ευάγγελος Ευαγγελίδης, δεν έκρυψε την ανακούφισή του μιλώντας στον REPORTER, στέλλοντας μήνυμα στους κατοίκους πως δεν πρέπει να εφησυχάσουν.

«Είμαστε αισιόδοξοι, αλλά δεν εφησυχάζουμε. Θα συνεχίσουμε να καλούμε τον κόσμο να μείνει στα σπίτια του και να περιορίσει τις διακινήσεις του μέχρι τη λήξη των μέτρων. Στόχος μας είναι η υγεία των δημοτών μας, γι’ αυτό αναλάβαμε πρωτοβουλία για να γίνουν τεστ για τον κορωνοϊό. Έγιναν πάνω από 500, που ήταν όλα στοχευμένα. Αύριο θα γίνουν τεστ σε άλλα 250 άτομα, τα οποία εξέφρασαν την επιθυμία, λόγω του πανικού που προκλήθηκε, να κάνουν το τεστ».

Η δειγματοληψία θα γίνει στο δημοτικό ιατρείο από τις 8 το πρωί μέχρι τις δύο το απόγευμα.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 
 

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»