Κυριακή 31 Μαϊ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Τα πραγματικά κρούσματα στην Αραδίππου, το μήνυμα Ευαγγελίδη και τα νέα τεστ

  06/04/2020 19:18
Τα πραγματικά κρούσματα στην Αραδίππου, το μήνυμα Ευαγγελίδη και τα νέα τεστ

Τα πραγματικά κρούσματα στην Αραδίππου, το μήνυμα Ευαγγελίδη και τα νέα τεστ

  06/04/2020 19:18

Ανακούφιση προκάλεσαν στην Αραδίππου οι σημερινές ανακοινώσεις της επιστημονικής ομάδας για τα νέα κρούσματα. Ο Δήμος της Επαρχίας Λάρνακας, που έχει την πιο μεγάλη εγχώρια μετάδοση παγκύπρια, έχει πλέον λόγο να αισιοδοξεί, αφού έξι μόλις κρούσματα καταγράφηκαν στα 508 δείγματα που λήφθηκαν στοχευμένα, στο δημοτικό ιατρείο τις προηγούμενες ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πεσμένος ο δείκτης κρουσμάτων-19 νέα κρούσματα, ανάμεσα τους ένα βρέφος

Δεν είναι τυχαία η δήλωση του, Ακαδημαϊκού Καθηγητή Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Λεόντιου Κωστρίκη, ο οποίος σημείωσε πως τα σημερινά στοιχεία συντηρούν την ενθαρρυντική εκτίμηση που διατυπώθηκε και χθες ότι τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται είναι αποτελεσματικά.

«Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων συμβαδίζει με την πτωτική πορεία των τελευταίων ημερών. Ο χαμηλός αριθμός των κρουσμάτων στην περιοχή Αραδίππου μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε. Όταν ολοκληρωθεί η έρευνα και στην Πάφο τότε θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα. Εκ μέρους της επιστημονικής ομάδας απευθύνω και σήμερα θερμές ευχαριστίες προς όλους τους πολίτες για την υπομονή και τη συνεργασία. Σας παρακαλούμε να συνεχίσετε με την ίδια προσήλωση γιατί βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη φάση και δεν έχουμε το περιθώριο λάθους. Είναι κρίμα να καταστρέψουμε ό,τι με κόπο κτίζουμε», ανέφερε ο κ. Κωστρίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η επίσημη ενημέρωση για το τρίμηνο βρέφος που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό

Άγγιξαν τα 50 τα κρούσματα
Τα συνολικά κρούσματα στην Αραδίππου,  είναι 50. Εάν αναχθούν σε απόλυτους αριθμούς τα στοιχεία που έδωσε που έδωσε χθες το μεσημέρι η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης τα κρούσματα ήταν 47. Χθες το απόγευμα ανακοινώθηκε άλλο ένα και σήμερα δύο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 50.  

Η Αραδίππου έχει 19228 κατοίκους. Η αναλογία περιπτώσεων εγχώριας μετάδοσης, ανά 100.000 κατοίκους ήταν μέχρι τις 2 Απριλίου 192.7. Ακολουθεί η Πάφος με 64.8, η Λάρνακα με 49. η Αμμόχωστος με 27, η Λευκωσία με 22 και η Λεμεσός με 5.7.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γιατί στη Λεμεσό τα κρούσματα κορωνοϊού είναι μειωμένα-Η εξήγηση των ειδικών

Το μήνυμα του Δημάρχου
Ο Δήμαρχος Αραδίππου, Ευάγγελος Ευαγγελίδης, δεν έκρυψε την ανακούφισή του μιλώντας στον REPORTER, στέλλοντας μήνυμα στους κατοίκους πως δεν πρέπει να εφησυχάσουν.

«Είμαστε αισιόδοξοι, αλλά δεν εφησυχάζουμε. Θα συνεχίσουμε να καλούμε τον κόσμο να μείνει στα σπίτια του και να περιορίσει τις διακινήσεις του μέχρι τη λήξη των μέτρων. Στόχος μας είναι η υγεία των δημοτών μας, γι’ αυτό αναλάβαμε πρωτοβουλία για να γίνουν τεστ για τον κορωνοϊό. Έγιναν πάνω από 500, που ήταν όλα στοχευμένα. Αύριο θα γίνουν τεστ σε άλλα 250 άτομα, τα οποία εξέφρασαν την επιθυμία, λόγω του πανικού που προκλήθηκε, να κάνουν το τεστ».

Η δειγματοληψία θα γίνει στο δημοτικό ιατρείο από τις 8 το πρωί μέχρι τις δύο το απόγευμα.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας