To challenge που θέλει να σπάσει την αλυσίδα του κορωνοϊού για να μέινεις σπίτι

Οι μέρες που ήρθαν είναι δύσκολες… Δύσκολες για όλους… Μικροί και μεγάλοι αναγκάστηκαν να μείνουν στο σπίτι, για να γλυτώσουν από τα νύχια του κορωνοϊού, ο οποίος έχει προκαλέσει πανικό και φόβο  στους πολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Υπόκλιση στους γιατρούς που ανταποκρίθηκαν στο καθήκον-Έσπευσαν να βοηθήσουν

Η παραμονή στο σπίτι, δεν είναι εύκολη υπόθεση για κανένα. Το να αλλάξεις μέσα σε λίγα εικοσιτατράωρα τον τρόπο ζωής και τις συνήθειες σου, είναι ίσως το δυσκολότερο πράγμα στον κόσμο. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
 
Μα έπρεπε να το κάνεις για σένα, τα παιδιά σου και γενικότερα τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, που κινδυνεύουν περισσότερο από τον ιό.
 
Ο κόσμος παραμένοντας στο σπίτι, ψάχνει τρόπους να ενασχοληθεί με κάτι παραγωγικό. Κάτι που θα τον κάνει να ξεφύγει από τον πανικό και να ξεχάσει όλα όσα συμβαίνουν γύρω του. Η κ. Χριστίνα Αγαπίου, η οποία σπούδασε βιβλιοθηκονόμος και λατρεύει τα βιβλία, ξεκίνησε μια πρωτοβουλία, που έχει αγκαλιαστεί με αγάπη από τους πολίτες όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και στο εξωτερικό.
 
Η πρωτοβουλία έχει να κάνει με τη δημιουργία μιας αλυσίδας βιβλιοπαρουσίασης, μέσω των μέσω κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό, να δώσει λίγη λάμψη και αστερόσκονη στον γκρίζο φόβο του κορωνοϊού που επικρατεί.
Μιλώντας στον REPORTER, η κ. Χριστίνα εξήγησε ότι ανήρτησε τη φωτογραφία ενός βιβλίου, συστήνοντας τον και στη συνέχεια προκάλεσε κάποιον άλλον να κάνει το ίδιο. Κι αυτό έγινε κύμα, με δεκάδες βιβλία να πλημμυρίζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την αλυσίδα να γίνεται πανίσχυρη.
 
«Μόλις ακούσαμε ότι ο κορωνοϊός ήρθε στη χώρα μας, πανικοβληθήκαμε. Κι εγώ και τα παιδιά μου και οι γονείς μου. Είδα ηλικιωμένους να κλαίνε από το φόβο ότι θα κολλήσουν. Είδα μαθητές λυκείου να κλαίνε από τον πανικό ότι θα χάσουν τις παγκύπριες εξετάσεις. Μπορεί να είναι στο DNA μας να πανικοβαλλόμαστε γι’ αυτό σκέφτηκαν αυτή την πρωτοβουλία για να μείνουμε μακριά από τον πανικό».
Η αλυσίδα βιβλίου που θέλει να σπάσει την αλυσίδα του ιού
Όπως παλεύουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές για να περιορίσουν τον ιό, σκέφτηκε και η ίδια να βάλει με το δικό της τρόπο ένα λιθαράκι, για να μείνει ο κόσμος στο σπίτι του και να περιοριστεί, σπάζοντας έτσι την αλυσίδα του κορωνοϊού.
 
Για να σπάσει όμως αυτή η αλυσίδα, έπρεπε να δημιουργήσει μια άλλη. Ακίνδυνη και δημιουργική, που θα
απασχολεί τους πολίτες που μένουν στο σπίτι τους.
 
«Σύστησα λοιπόν ένα βιβλίο που στέλνει θετικό μήνυμα, γιατί τα βιβλία εκπέμπουν θετικά μηνύματα και όρισα ένα άτομο για να κάνει το ίδιο. Η ιδέα έφθασε μέχρι την Ελλάδα και την Αγγλία. Συμμετείχαν μέχρι στιγμής γονείς, δάσκαλοι, καθηγητές πανεπιστημίου συγγραφείς και άλλοι. Μέσα από την πρωτοβουλία έγιναν και όμορφες γνωριμίες».
 
Με την κίνηση της, η κ. Χριστίνα ένιωσε ότι έδωσε μια θετικότητα στον κόσμο, αφού το να μπαίνει κάποιος στον κόπο να βρίσκει ένα βιβλίο και να το αναρτά, είναι από μόνο του μια επιτυχία.
 
«Τα βιβλία είναι η μόνη διέξοδος από την τηλεόραση, το διαδίκτυο και το τηλέφωνο, όπου ακούς τους πάντες να είναι πλέον ειδικοί σε όλα. Κι εγώ μαζί. Ένιωσα πως είμαι ειδική από όσα άκουγα καθημερινά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις από το Νοσοκομείο Αμμοχώστου-«Εμείς κάνουμε το καθήκον μας, εσύ;»

Πήρα μηνύματα ακόμα κι από γιαγιά
Στον λογαριασμό της κ. Χριστίνας στο facebook αναρτώνται καθημερινά βιβλία από δεκάδες πολίτες, οι οποίοι συνεχίζουν την αλυσίδα, ενώ δεν είναι λίγα ούτε τα μηνύματα που έλαβε για να την συγχαρούν για την πρωτοβουλία της.
Υπήρχαν όμως και κάποια που άφηναν ένα… γλυκό παράπονο.
 
«Πήρα μηνύματα που έλεγαν γιατί δεν μου έδωσες και μένα τη σκυτάλη να ανεβάσω ένα βιβλίο. Τότε σκέφτηκα να δημιουργήσω κι άλλη αλυσίδα για να ενωθεί με την πρώτη. Μια γιαγιά μάλιστα μου είπε να της δώσω τη σκυτάλη και το έκανα. Ντάξει σίγουρα πήρα και μεμονωμένα αρνητικά μηνύματα, ότι στην Κύπρο αυτό δεν θα πετύχει, αλλά πείσμωσα και τα καταφέραμε όλοι μαζί»
Σε μια άλλη περίπτωση, πήρε μήνυμα από μαθητή, ότι διαβάζει το βιβλίο της Χημείας, κάτι που ενδεχομένως δεν θα έκανε αν ήταν στο σχολείο. Κι αυτή η αλυσίδα πάει και πάει και πάει. Μακάρι να φθάσει όσο πιο μακριά γίνεται. Για το καλό όλων μας.
H πρωτοβουλία του Beezdom
Μια άλλη επίσης μεγάλη πρωτοβουλία που κατακλύζει τις τελευταίες ώρες τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έρχεται από νέους του Beezdom, οι οποίοι προκαλούν άλλους να αναρτούν φωτογραφίες τους βάζοντας το #beehome.
 
Ο κάθε ένας αναρτά το δικό του μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυρίως από πράγματα που κάνει ενόσω βρίσκεται στο σπίτι.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας