Πέμπτη 9 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Αντισώματα από όσους θεραπεύτηκαν σε ασθενείς που νοσούν από κορωνοϊό

  21/03/2020 07:37
Αντισώματα από όσους θεραπεύτηκαν σε ασθενείς που νοσούν από κορωνοϊό

Αντισώματα από όσους θεραπεύτηκαν σε ασθενείς που νοσούν από κορωνοϊό

  21/03/2020 07:37

Ο κωρονοϊός εδώ και 24 μέρες δείχνει τα "δόντια" του καθώς "σαρώνει" τα πάντα στο πέρασμά του, σκορπώντας τον θάνατο.

Οι επιστήμονες έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να αντιμετωπίσουν έναν "αόρατο" εχθρό ενώ η ελληνική εργαστηριακή μελέτη που ανακοίνωσε ο επικεφαλής λοιμωξιολογίας του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας δίνει μία νότα αισιοδοξίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

«Αυτή η διαδικασία θα συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε κάποιους που είναι ιδιαίτερα βαριά και τα φάρμακα δεν δουλεύουν καλά στον οργανισμό τους, να πάρουν αντισώματα από εκείνους που έχουν γίνει καλά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Πώς θα γίνει η διαδικασία

«Από την ώρα που θα το διαγνώσουμε θα ξέρουμε ποια είναι εκείνα τα φάρμακα που υπάρχουν διαθέσιμα στο ελληνικό εμπόριο για να τους θεραπεύσουμε γρήγορα. Είναι διαθέσιμα, χορηγούνται και μπορούν να περιορίσουν την φλεγμονή» τόνισε ο κ. Γιαμαρέλλος.

«Έχουμε έναν ασθενή που νοσεί από τον κορωνοϊό και στη συνέχεια αναρρώνει.  Μέσα στο αίμα του υπάρχουν έτοιμα αντισώματα εναντίον του ιού και με κάποια ειδική τεχνική τα παίρνουμε και τα δίνουμε σε έναν ασθενή με βαριά συμπτώματα» τονίζει από την πλευρά του ο πρόεδρος της επιτροπής λοιμώξεων του Λαϊκού νοσοκομείου Νίκος Σύψας. Όπως λένε οι ειδικοί με αυτή τη μέθοδο θα ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα.

Την ίδια ώρα μια άλλη ερευνητική προσπάθεια, από το νοσοκομείο "Αττικόν" δίνει μία αχτίδα φωτός για την αντιμετώπιση του ιού. Συγκεκριμένα χρησιμοποιούν εργαστηριακές εξετάσεις για να διαπιστώσουν ποιος είναι ο ασθενής που έχει την πιθανότητα να εμφανίσει αναπνευστική ανεπάρκεια. Αυτά τα φάρμακα είναι τα μονοκλονικά αντισώματα που θα μπορούν να μπλοκάρουν εκείνα τα μόρια που κυκλοφορούν στο αίμα και προκαλούν τις φλεγμονές. 

«Από την ώρα που θα το διαγνώσουμε θα ξέρουμε ποια είναι εκείνα τα φάρμακα που υπάρχουν διαθέσιμα στο ελληνικό εμπόριο για να τους θεραπεύσουμε γρήγορα. Είναι διαθέσιμα, χορηγούνται και μπορούν να περιορίσουν την φλεγμονή που γίνεται στο ανθρώπινο σώμα και κινδυνεύει κάποιος να πεθάνει» τόνισε ο κ. Γιαμαρέλλος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 
 
 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας