Άλλα εννέα θετικά κρούσματα, έξι από επαφές-Στους 67 οι ασθενείς

Άλλα εννέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο ανακοίνωσε το απόγευμα το Υπουργείο Υγείας, με τον αριθμό των ασθενών να ανέρχεται στους 67.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Τιτάνια μάχη για τον έλεγχο της κατάστασης-Καλεί σε πειθαρχία η Κυβέρνηση
 
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση που έλαβε σήμερα το Υπουργείο Υγείας από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, έχουν επιβεβαιωθεί εννέα νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

-       Έξι άτομα που είχαν επαφή με κρούσμα που είχε επιβεβαιωθεί τις προηγούμενες μέρες. Τέσσερα εξ αυτών, είναι από το Νοσοκομείο Πάφου. 

-       Τρία άτομα που είχαν επιστρέψει από το εξωτερικό (Βουλγαρία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο), παρέμειναν σε κατ’ οίκον περιορισμό και επικοινώνησαν με τις αρμόδιες Αρχές όταν παρουσίασαν συμπτωματολογία.

Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των εννέα κρουσμάτων και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.

Με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 67 (περιλαμβανομένων και των τριών που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις), εκ των οποίων τα 37 ήταν επαφές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Επιβεβαιωμένο κρούσμα ο Νικολάου, «χρεωμένος» στην Πάφο-Θετικοί και δύο ασθενείς

Η λίστα με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα:

  • 25χρονος Ε/κ στη Λεμεσό. Ήρθε από το Μιλάνο στις 26/2/2020.Επιβεβαιώθηκε στις 9/3/20 και τέθηκε σε αυτοπεριορισμό.
  • 64χρονος Ε/κ, Καρδιοχειρουργός. Ήρθε από την Αγγλία στις 3/3/20.Επβεβαιώθηκε στις 9/3/20 και τέθηκε σε αυτοπεριορισμό.
  • Δύο Ελληνοκύπριοι 64 και 78 χρόνων. Έφτασαν από το Ηνωμένο Βασίλειο στις 10/3/20 και επιβεβαιώθηκαν στις 11/3/20. Νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Αμμοχώστου (σ.σ. δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους)
  • 51χρονος οδηγός ταξί από την Πάφο. Δεν ταξίδεψε, άγνωστο το πρόσωπο που του μετέδωσε τον ιό. Επιβεβαιώθηκε στις 11/3/20 και νοσηλεύεται Νοσοκομείο Αμμοχώστου
  • 39χρονη από την Ελλάδα που διαμένει μόνιμα στην Κύπρο με την οικογένεια της. Ήρθε από την Αθήνα 3/3/2020. Επιβεβαιώθηκε στις 11/3/20 και τέθηκε σε αυτοπεριορισμό στο σπίτι της.
  • Νεαρός Ε/κ από τη Λευκωσία. Ήρθε από το Ηνωμένο Βασίλειο στις 8/3/20 και επιβεβαιώθηκε στις 12/3/20. Τέθηκε σε αυτοπεριορισμό
  • Μεσήλικας που έφτασε από τη Γερμανία. Ήρθε στις 9/3/20 και επιβεβαιώθηκε στις 12/3/2020. Τέθηκε υπό αυτοπεριορισμό
  • Ελλαδίτης που έφθασε από την Ιταλία στις 10/3/2020. Επιβεβαιώθηκε στις 12/3/2020 και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου
  • Ελλαδίτης που ήρθε από την Ελλάδα στις 4/3/2020. Επιβεβαιώθηκε στις 12/3/2020. Τέθηκε υπό αυτοπεριορισμό
  • Αδελφή του Ελλαδίτη που έφθασε από την Ιταλία. Επιβεβαιώθηκε στις 13/3/20 και τέθηκε σε αυτοπεριορισμό
  • Άνδρας, συγγενής του ταξιτζή. Επιβεβαιώθηκε στις 13/3/20 και τέθηκε σε αυτοπεριορισμό
  • Δύο Ε/κ που έφθασαν από την Αθήνα στις 4/3/20. Επιβεβαιώθηκαν στις 13/3/20 και τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό
  • Επτά άτομα που είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό και είχαν στενή επαφή με δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα που είχαν εντοπιστεί τις προηγούμενες μέρες. Πρόκειται για οικογένεια, η οποία ήρθε σε επαφή με Ελλαδίτη, ο οποίος έφθασε στην Κύπρο από την Ελλάδα και επιβεβαιώθηκε στις 12/3/2020. Η οικογένεια, ήρθε επίσης σε επαφή με την αδελφή του Ελλαδίτη, που επιβεβαιώθηκε στις 13/3/2020 Πρόκειται για την οικογένεια από την Ελλάδα, που διαμένει Λάρνακα.
  • Ένα άτομο που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.
  • Ένα άτομο που είχε ταξιδέψει πρόσφατα από το Ηνωμένο Βασίλειο, βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό και επικοινώνησε με τις αρμόδιες Αρχές όταν ανέπτυξε συμπτωματολογία.
  • 70χρονος  που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου και είχε δεχθεί επίσκεψη από οικείους του από το Ηνωμένο Βασίλειο, ενόσω ήταν στο παθολογικό. Νοσηλεύεται στο θάλαμο αρνητικής πίεσης του Νοσοκομείου Λεμεσού.
  • Δύο άτομα που επέστρεψαν από την Ιταλία, βρίσκονταν σε κατ’ οίκον περιορισμό και επικοινώνησαν με τις αρμόδιες Αρχές όταν ανέπτυξαν συμπτωματολογία.
  • Τρία άτομα που επέστρεψαν από το Ηνωμένο Βασίλειο, βρίσκονταν σε κατ’ οίκον περιορισμό και επικοινώνησαν με τις αρμόδιες Αρχές όταν ανέπτυξαν συμπτωματολογία.
  • Δύο στρατιώτες των Βρετανικών Βάσεων στο Ακτωτήρι. Επέστρεψαν από το Ηνωμένο Βασίλειο στις 13 Μαρτίου στο αεροδρόμιο Πάφου και μπήκαν σε αυτοπεριορισμό και εξετάστηκαν για Κωρονοιό.
  • Δύο άτομα που είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό και είχαν στενή επαφή με ζευγάρι που έφτασε από την Αθήνα
  • Έντεκα άτομα, εκ των οποίων οι δέκα επαγγελματίες υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου και ένας ασθενής, που είχαν επαφή με τον 70χρονο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.
  • Ένα άτομο που επέστρεψε από το Ηνωμένο Βασίλειο και παρουσίασε συμπτώματα.
  • Ένα άτομο που επέστρεψε από την Ελλάδα και παρουσίασε συμπτώματα.
  • Δύο άτομα που είχαν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.
  • Ένα άτομο που είχε επιστρέψει από το Βέλγιο, βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό και επικοινώνησε με τις αρμόδιες Αρχές όταν παρουσίασε συμπτωματολογία.
  • Τέσσερα άτομα που είχαν επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα. Το ένα εξ αυτών, μια νοσηλεύτρια από το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.
  • Τρία άτομα που είχαν επιστρέψει από την Ελλάδα, βρίσκονταν σε κατ’ οίκον περιορισμό και επικοινώνησαν με τις αρμόδιες Αρχές όταν παρουσίασαν συμπτωματολογία.
  • Ένα άτομο από τις Βρετανικές Βάσεις.
  • Ένα άτομο, του οποίου το ιστορικό του διερευνάται. Δεν είχε επιστρέψει από το εξωτερικό αλλά φαίνεται να ήρθε σε επαφή με πρόσωπο που είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. 
  • Έξι άτομα που είχαν επαφή με κρούσμα που είχε επιβεβαιωθεί τις προηγούμενες μέρες. Τέσσερα εξ αυτών, είναι από το Νοσοκομείο Πάφου. 
  • Τρία άτομα που είχαν επιστρέψει από το εξωτερικό (Βουλγαρία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο), παρέμειναν σε κατ’ οίκον περιορισμό και επικοινώνησαν με τις αρμόδιες Αρχές όταν παρουσίασαν συμπτωματολογία.

Αρνητικοί στο επαναληπτικό τεστ δύο από τους ασθενείς
Αρνητικοί στον κορωνοϊό είναι δύο από τους εννέα συνολικά ασθενείς που νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καλά τα νέα για δύο ασθενείς με κορωνοϊό-Αρνητικοί στο επαναληπτικό τεστ

Δύο από τους ασθενείς που υποβλήθηκαν στις απαραίτητες εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι είναι αρνητικοί στον κορωνοϊό και φαίνεται ότι ξεπέρασαν την ασθένεια. Ωστόσο θα διενεργηθεί και δεύτερη εξέταση εντός της ημέρας και σε περίπτωση που το τεστ είναι αρνητικό τότε θα πάρουν εξιτήριο και θα επιστρέψουν το σπίτι τους.
 
Κρίσιμη η κατάσταση του 47χρονου
Σταθερά κρίσιμη είναι η κατάσταση του 47χρονου ασθενή, που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και ο οποίος είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό τις προηγούμενες μέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κρίσιμη η κατάσταση του 47χρονου που προσβλήθηκε από κορωνοϊό-Χωρίς ιστορικό

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή, ο 47χρονος παρακολουθείται συνεχώς από τους αρμόδιους ιατρούς και νοσηλεύεται διασωληνωμένος στον πέμπτο όροφο του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

Ο 47χρονος, νοσηλευόταν αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, ωστόσο, λόγω επιπλοκών που παρουσίασε, μεταφέρθηκε χθες στο Νοσοκομείο Λεμεσού.

Σημειώνεται ότι, όπως είχε δηλώσει η αδελφή του 47χρονου, ο ασθενής δεν είχε προηγουμένως βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Νέες προκλήσεις από «υπεξ», τα ρίχνει στους Ε/κ για τη συμφόρηση στο οδόφραγμα Αγίου Δομέτιου
Σ. Κυριακίδου: Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει να σπάσει η προκατάληψη για τα οροθετικά άτομα
Παρέμβαση υπ. Οικονομικών για καταβολή συντάξεων ζητούν έξι πρώην στελέχη του ΡΙΚ
Καταγράφονται ζημιές από την χαλαζόπτωση στην Πιτσιλιά-«Θα δοθεί αποζημίωση αν χρειάζεται»
ΠΑΣΥΞΕ: Χαμηλότερες του περσινού καλοκαιριού οι πληρότητες όμως αυτό μπορεί να ανατραπεί
Αυξημένη ροή ασθενών στα ΤΑΕΠ τις γιορτές του Πάσχα
Νέες κενές θέσεις στη Δημόσια Υπηρεσία
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-H πρόγνωση της Μετεωρολογικής
Το πραξικόπημα, η εισβολή, οι κόντρες και μία ύλη που δεν καλύπτεται
Σχεδόν 400 άτομα ζήτησαν βοήθεια για στέγαση το 2023-Διπλασιάστηκαν οι αριθμοί σε ένα χρόνο