ΒΙΝΤΕΟ: Όλοι μαζί στη μάχη κατά του κορωνοϊού… Για αυτούς που μας έχουν ανάγκη

Φόβος, αγωνία, ανασφάλεια… Μάρτιος 2020… Η Κύπρος στη δίνη του κορωνοϊού… Η Κύπρος αντιμέτωπη με την παγκόσμια πανδημία που καλπάζει σε όλες της χώρες του κόσμου. Χιλιάδες άνθρωποι νεκροί.. Χιλιάδες άνθρωποι σε καραντίνα… Χιλιάδες άνθρωποι διαγνωσμένοι με αυτό τον καταραμένο ιό που έμελλε να φέρει τη νέα τάξη των πραγμάτων… Άνθρωποι πανικόβλητοι κλεισμένοι στα σπίτια τους, αναμένοντας την εξασθένηση του… Ασθενείς δίνουν μάχη στα νοσοκομεία για να κρατηθούν στη ζωή… Για μένα και για σένα μπορεί να είναι μια απλή γρίπη… Για άλλους όμως μπορεί να είναι ο θάνατος τους....  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
 
Η Κύπρος δεν θα μπορούσε να αποτελούσε εξαίρεση σε αυτό τον παγκόσμιο πόλεμο… Ένας πόλεμος που ήρθε από το πουθενά και μπήκε στα σπίτια μας… Οι εικόνες πρωτόγνωρες… Οι εικόνες θλιβερές… Εικόνες που σε παραπέμπουν σε μια άλλη εποχή. Σε εποχή πολέμου. Αλλά και αυτός πόλεμος είναι… Άνθρωποι να τρέχουν στις υπεραγορές και τα φαρμακεία για να εφοδιαστούν. Άνθρωποι περπατούν με μάσκες. Άνθρωποι φοβούνται να πλησιάσουν ο ένας τον άλλο. Άνθρωποι δεν μπορούν να δουν τους ανθρώπους τους. Και εάν ρωτήσει κάποιος μέχρι πότε; Η απάντηση… σιωπή.
 
Η Κυβέρνηση αποφασίζει να πάρει δραστικά και αυστηρά μέτρα για να σπάσει την αλυσίδα της εξάπλωσης. Καταστήματα, καφετέριες, νυχτερινά κέντρα και άλλες επιχειρήσεις κλειστές. Οδοφράγματα κλείνουν ενώ μπαίνει λουκέτο στις αφίξεις πτήσεων. Κόσμος αναγκάζεται να μείνει στο σπίτι του.  Η Πρόεδρος σε διάγγελμα του διαμηνύει πως βιώνουμε συνθήκες εκτάκτου ανάγκης. Η Κύπρος βιώνει για άλλη μια φορά, όπως άλλες τόσες χώρες, δραματικές στιγμές.
 
Όλοι μαζί στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Για να σώσουμε αυτούς πρέπει, αυτούς που το έχουν ανάγκη. Γιατί όποια μέτρα και να ληφθούν, το εμβόλιο αυτή τη στιγμή, ένα είναι. Και το κρατάμε εμείς στα χέρια μας και δεν είναι άλλο από αυτού του αυτοπεριορισμού και της πειθαρχίας.  
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Στο «ακροατήριο» το Προεδρικό για την αίτηση παύσης του Ελεγκτή-Ξεκαθαρίζει πως δεν θα εμπλακεί
Πάσχει η διαχείριση των Κοινοτήτων-Σαθρά φαινόμενα εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Ανακοινώθηκαν τα μέλη της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού-Στις 8 Μαΐου η συνάντηση Προέδρου με Ολγκίν
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου
Προς μείωση το φαινόμενο σκόνης τις επόμενες ημέρες
Σε βελτιστοποίηση δρομολογίων ασθενοφόρων με τεχνητή νοημοσύνη στοχεύει έργο του ΤΕΠΑΚ
Πάνω από μέσο όρο ΕΕ η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Ενστάσεις κατά υποψηφίου δημάρχου στην Επαρχία Λεμεσού-Ανακηρύσσονται από σήμερα 13 αντιδημάρχοι
Ζητά επαναφορά των κριτηρίων του 2012 για τους χαμηλοσυνταξιούχους η ΕΚΥΣΥ