Νέο έκτακτο διάταγμα επιτάσσει όλους τους γιατρούς και νοσηλευτές στο καθήκον

Νέο διάταγμα με το οποίο επί της ουσίας επιτάσσει όλους τους γιατρούς και τους νοσηλευτές στην Κύπρο, εξέδωσε ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου.
 
Σύμφωνα με το διάταγμα όλοι οι γιατροί που είναι εγγεγραμμένοι στο ιατρικό μητρώο, καθώς και όλοι οι Νοσηλευτές τίθενεται υπό τις οδηγίες του Υπουργείου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
 
α) Όλοι οι ιατροί, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο Ιατρικό Μητρώο κατά την έναρξη της ισχύος του παρόντος Διατάγματος τίθενται υπό τις οδηγίες του Υπουργού Υγείας και εκτελούν τα καθήκοντα που θα τους ανατίθενται.
 
β) Όλοι οι νοσηλευτές, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Νοσηλευτών κατά την έναρξη της ισχύος του παρόντος Διατάγματος τίθενται υπό τις οδηγίες του Υπουργού Υγείας και θα εκτελούν τα καθήκοντα που θα τους ανατίθενται.
 
γ) Τα ονόματα των ιατρών και νοσηλευτών που θα τυγχάνουν οδηγιών θα αναρτώνται σε πίνακα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας, www.moh.gov.cy ή/και θα ενημερώνονται με άλλο τρόπο που θα αποφασίσει ο Υπουργός.
 
δ) Τα πρόσωπα που θα τυγχάνουν των οδηγιών θα παρουσιάζονται σε χρόνο που θα καθορίζεται στον πίνακα ή/και κατά την ενημέρωση τους, ο οποίος χρόνος δεν θα είναι μικρότερος των 24 ωρών από την ώρα δημοσίευσης του πίνακα ή/και ενημέρωσης και σε χώρο που θα καθοριστεί ανά περίπτωση για εκτέλεση των καθηκόντων που θα τους ανατεθούν.
 
Νοείται ότι, εάν ιατροί και νοσηλευτές των οποίων τα ονόματα αναρτώνται στον κατάλογο εμπίπτουν στις κατηγορίες των ευπαθών ομάδων, όπως έχουν καθοριστεί από το Υπουργείο Υγείας στο Δελτίο Τύπου, ημερομηνίας 16 Μαρτίου 2020, ή/και σε οποιαδήποτε μελλοντική αναθεώρησή του, θα αξιοποιούνται σε άλλα καθήκοντα συναφή με τις εργασίες του Υπουργείου Υγείας, τους ή θα εξαιρούνται γενικά από καθήκοντα, κατά την κρίση του Υπουργού.
 
Νοείται περαιτέρω ότι, τα άτομα αυτά υποχρεούνται να συμμορφώνονται με οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, οι οποίες εκδίδονται από καιρό εις καιρό και οι οποίες κοινοποιούνται και/ή δημοσιεύονται.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  


 

Δειτε Επισης

Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στη δημοσιογράφο Γεωργία Ψαριά
Νέες προκλήσεις από «υπεξ», τα ρίχνει στους Ε/κ για τη συμφόρηση στο οδόφραγμα Αγίου Δομέτιου
Σ. Κυριακίδου: Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει να σπάσει η προκατάληψη για τα οροθετικά άτομα
Παρέμβαση υπ. Οικονομικών για καταβολή συντάξεων ζητούν έξι πρώην στελέχη του ΡΙΚ
Καταγράφονται ζημιές από την χαλαζόπτωση στην Πιτσιλιά-«Θα δοθεί αποζημίωση αν χρειάζεται»
ΠΑΣΥΞΕ: Χαμηλότερες του περσινού καλοκαιριού οι πληρότητες όμως αυτό μπορεί να ανατραπεί
Αυξημένη ροή ασθενών στα ΤΑΕΠ τις γιορτές του Πάσχα
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-H πρόγνωση της Μετεωρολογικής
Το πραξικόπημα, η εισβολή, οι κόντρες και μία ύλη που δεν καλύπτεται
Σχεδόν 400 άτομα ζήτησαν βοήθεια για στέγαση το 2023-Διπλασιάστηκαν οι αριθμοί σε ένα χρόνο