Κονδυλάτος κατά Χρηστίδου και Γερμανού: «Κιτρινίζουν και δημιουργούν ιστορίες»

 

Όλα όσα είπε ο Περικλής Κονδυλάτος για το body shaming και το κίνημα #metoo εκνεύρισαν τoν Βαγγέλη Περρή, την Σίσσυ Χρηστίδου και τη Ναταλία Γερμανού «Δεν νομίζω ότι με το να βγαίνουν όλοι και να λένε ότι έχουν βιαστεί, θα αλλάξει τίποτα»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

 

Οι δηλώσεις του:

«Δεν νομίζω ότι με το να βγαίνουν όλοι από το χώρο του θεάματος και να λένε ότι έχουν βιαστεί, θα αλλάξει τίποτα. Μήπως χρειαζόμαστε περισσότερη παιδεία; Έχει γίνει τρομακτικό το σκηνικό. Δεν μπορείς να πεις σε μια κοπέλα ότι έχει πάρει κιλά. Δεν μπορείς να σφυρίξεις στο δρόμο σε μια κοπέλα. Μου φαίνεται ότι έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο. Όταν γίνονται βιασμοί και κακοποιητικές συμπεριφορές πρέπει να καταγγέλλονται. Διαφωνώ όταν αφήνουμε πράγματα να περνάνε και βγαίνουμε μαζικά μετά από χρόνια να μιλήσουμε», είπε ο ίδιος για το #MeToo.

«Αν πω ότι κάποιος είναι εύσωμος, είναι body shaming. Δηλαδή τι να πω; Ότι είναι αδύνατος; Κάποιες κοπέλες θέλουν να ασχοληθούν με το modelling, και είναι oversized. Ο χώρος της μόδας έχει να κάνει με την ομορφιά και την καλαισθησία. Αν θες να τρως, μην μπεις στο χώρο της μόδας, πήγαινε σε ένα εργοστάσιο», ανέφερε για το body shaming.

«Το bullying που τρώμε όλοι στα social media, δε σας πειράζει; Διαφωνώ με αυτό που έκανε στην κοπέλα ο Τάσος Ξιαρχό. Θα βγω και θα πω ότι διαφωνώ, είναι λάθος του, αλλά δε θα τον κάνω και να αυτοκτονήσει», σημείωσε για τα πρόσφατα γεγονότα.

«Η Ελλάδα είχε το θεσμό της βασιλείας από αρχαιοτάτων χρόνων. Είμαι υπέρ της βασιλείας γιατί έφεραν πολιτισμό σε μια χώρα που τότε ήταν πεσμένη στα γόνατα. Στο δημοκρατικό πολίτευμα που έχουμε, κάθε άλλο παρά δημοκρατία έχουμε. Δεν αποφασίζουμε για τίποτα, αποφασίζουν άλλοι για εμάς», κατέληξε ο Περικλής Κονδυλάτος.

Τα όσα είπε προκάλεσαν την έκρηξη του Βαγγέλη Περρή, ο οποίος σχολίασε:

«Άκουσα καλά; Δηλαδή αυτή που είπε τα έχουμε μεταγλωττίσει ή έχουν προέλθει από τον εγκέφαλό του; Είναι απαράδεκτα από την αρχή μέχρι το τέλος. Αυτά με την Αντέλ που τα βρήκε ο Περικλής Κονδυλάτος; Προκειμένου να υποστηρίξει μία θέση που είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, καταλήγει να παραφράσει την καριέρα των ανθρώπων και τα λεγόμενά τους. Όλα αυτά που λέει, πρέπει να τα διαγράψουμε σαν να μην τα ακούσουμε… Ο ίδιος να ξαναδεί τη συνέντευξή του, να το ξανασκεφτεί και να επανέλθει με τον κηδεμόνα του»

«Γιατί πρέπει να ακούσει κάποιος τον Περικλή Κονδυλάτο να του λέει ότι είναι εύσωμος; Τη Φωτεινή, τον Τάσο, τον Γιώργο και τη Φαίη;» είπε με τη σειρά της η Φωτεινή Πετρογιάννη.

 

Μετά την προβολή των δηλώσεων, η Σίσσυ Χρηστίδου πήρε το λόγο: «Είπε ότι δεν νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι αν βγει ο καθένας και καταγγέλλει. Όχι, θα αλλάξει κάτι. Έχει αλλάξει ήδη και θα αλλάξει πολύ περισσότερο. Το πότε θα μιλήσει το θύμα είναι δικαίωμά του. Σε κανενός την κρίση δεν υπόκειται να εκφράσει την άποψή του, γιατί το θυμήθηκε τώρα ή τι έχει συμβεί.

Το ότι δεν θα αλλάξει κάτι αν βγαίνουν και λένε ότι έχουν βιαστεί, σαν πρόταση, ζητώ συγγνώμη γιατί δεν εκφράζομαι με αυτόν τον τρόπο σε ανθρώπους που φιλοξενούμε στην εκπομπή και προσπαθώ να φερθώ με όλο το σεβασμό σε αυτούς που μας παραχωρούν συνεντεύξεις. Με θυμώνει πάρα πολύ αυτή η αντίληψη, όχι μόνο η διατύπωση, γιατί υπάρχει αυτό, δεν είναι μόνο ο Περικλής, εκπροσωπεί μια μερίδα ανθρώπων που πιστεύει ότι “τι έρχεστε και μας τα ανακατώνετε τώρα; Τι θα αλλάξει;”».

«Προφανώς και δεν θα αλλάξει η πράξη που έχει συμβεί, αλλά αυτοί οι άνθρωποι που το κάνουν “θυσιάζονται” για τα επόμενα κορίτσια και αγόρια, για τα επόμενα θύματα που ίσως βρεθούν σε αυτή τη θέση. Και αν αυτό δεν υπογραμμιστεί τώρα και θαφτεί, πώς θα αλλάξει; Τι έχει να μας προτείνει ο Περικλής; Ας μας κάνει τη δική του πρόταση. Τι ερχόμαστε να συγκρίνουμε; Το φλερτ με τον βιασμό; Θα περιμένουμε να γίνει κάποια ανασκεύαση», είπε κλείνοντας η Σίσσυ Χρηστίδου.

«Χωρίς να έχω παρακολουθήσει το περιστατικό με τον Τάσο Ξιαρχό, θέλω να πω για άλλα αυτά τα κινήματα όπως το metoo ότι έχουμε πάει σε ένα extreme βαθμό και έχουμε κάνει κυνήγι μαγισσών. Δεν τολμάει κανείς τίποτα. Δεν μπορείς να πεις μία κοπέλα που είναι εύσωμη ότι είναι εύσωμη γιατί θα σου πουν ότι κάνεις bodyshaming. Υπάρχει υπερβολή» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο σχεδιαστής.

 

Ο σχεδιαστής το πρωί της Δευτέρας 8 Νοεμβρίου απάντησε μέσα από το «Πρωινό» στις δύο παρουσιάστριες.

«Έχει παραφραστεί αυτό που είπα. Αν κάποιοι άνθρωποι θεωρούν ότι μπορούν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους και να λύνουν τις υποθέσεις στα κανάλια και να γίνουν οι παρουσιαστές δικαστές, να μας το πουν. Μερικές φορές το να βγαίνουμε στα κανάλια είναι το ίδιο με το να παίρνουμε ένα όπλο και να σκοτώνουμε την υπόληψη του άλλου. Μπορεί να έχει άδικο, όμως πρέπει να το κάνουμε με τον τρόπο του νόμου. Αυτό είπα» ανέφερε αρχικά ο Περικλής Κονδυλάτος.

«Κιτρινίζουν και δημιουργούν ιστορίες και θέματα εκεί που δεν υπάρχουν. Αναφέρομαι σε κάτι κυρίες, οι οποίες το τελευταίο βιβλίο που διάβασαν ήταν ο Όλιβερ Τουίστ στο δημοτικό και η Super Κατερίνα στο γυμνάσιο και ένα Άρλεκιν στα 30 τους. Δεν μπορούν να μιλάνε για παιδεία σε εμένα. Είπα ας πάρουμε το πρόβλημά μας να το πάμε στα χέρια του νόμου. Θέλω να μου πείτε σε τι βοηθάει να βγαίνουμε στα κανάλια και να λέμε ότι έγινε το τάδε περιστατικό πριν από 30-40 χρόνια. Είδατε εσείς να αλλάζει κάτι; Δεν είδαμε περισσότερες γυναικοκτονίες τον τελευταίο καιρό; Είδατε κάποιον να φοβάται; Να μιλάνε τα θύματα στα δικαστήρια κατευθείαν» συνέχισε.

Ο Περικλής Κονδυλάτος, μάλιστα, άφησε αιχμές ότι όλο αυτό έγινε για τα νούμερα τηλεθέασης. «Θεωρώ ότι πέφτουν σε μια παγίδα στο να κάνουν νούμερα και τα λένε αυτά. Δεν κάνουν νούμερα, γίνονται νούμερα. Άμα είναι να βάλουν και το αστέρι του σερίφη η Σίσσυ Χρηστίδου και η συμπαθέστατη Ναταλία Γερμανού, να βάλουν ένα αστέρι του σερίφη και να μας πουν είμαστε ο νόμος. Κορίτσια δεν είστε ο νόμος, είστε παρουσιάστριες και κάνετε πολύ καλά τη δουλειά σας. Είστε στην ψυχαγωγία περισσότερο, μάλλον διασκέδαση γιατί ψυχαγωγία είναι η αγωγή της ψυχής- δεν το βλέπουμε αυτό».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Πέτρος Ξεκούκης: «Έζησα από θαύμα. Ξύπνησα όταν είδα έναν ρασοφόρο να με τραβάει από το αυτοκίνητο…»
Γιώργος Αμούτζας – Τάνια Μπρεάζου: Η έμμεση παραδοχή της σχέσης τους στην κάμερα
Γιώργος Αρμένης: «Με κορόιδευαν επειδή δεν είχα πατέρα, με πληγώνει αυτό ακόμα & τώρα που είμαι 80 χρόνων»
Μάνος Γαβράς: «Όταν ήμουν στο εξωτερικό κοιμόμουν στο αυτοκίνητο και έκανα μπάνιο στο γυμναστήριο»
Πάνος Σταθακόπουλος: «Σκοτώθηκε ο ξάδερφος μου & έπρεπε να πάω στο θέατρο και να χτυπιέμαι σε ένα φέρετρο»
Γιώργος Αγγελόπουλος: «Κάναμε τα πάντα από ιατρικής πλευράς & προσευχόμασταν για τη σωτηρία της μητέρας μας»
Η αποκάλυψη της Ιωάννας Τούνη για το πρόβλημα που την ταλαιπωρεί και πώς το κόλλησε
Στο Παρίσι o Κωνσταντίνος Βασάλος με τη φημολογούμενη σύντροφό του, Μαρία Παπαγεωργίου
Δημόσια στροφή 180 μοιρών αποφάσισε να κάνει ο Κώστας Αρζόγλου για τον σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλο
Νίκος Πολυδερόπουλος: «Nιώθω ότι είναι παντού ο αδερφός μου, όπου τον ζητήσω, έρχεται»