ΒΙΝΤΕΟ: Η… express ψήφος του Άντρου και η καθυστέρηση του σταυρώματος από Νικόλα

Το εκλογικό τους δικαίωμα, από νωρίς το πρωί, άσκησαν πολιτικοί αρχηγοί και στελέχη των κομμάτων. Ανάμεσά τους Άντρος Κυπριανού και Νικόλας Παπαδόπουλος, ο μεν ψήφισε με διαδικασίες express, ο δε πήρε τον χρόνο του. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ είχε εισέλθει και σε λάθος εκλογικό κέντρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE/ Αναστασιάδης: Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα-Μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των  παιδιών σου

Μετά την ψηφοφορία, τόσο ο Άντρος Κυπριανού, όσο και ο Νικόλας Παπαδόπουλος αποφάσισαν να κάνουν τα στραβά μάτια, αφού ο πρώτος φίλησε μία παρευρισκόμενη, ενώ ο δεύτερος κατέβασε την μάσκα, προκειμένου να κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Η έκκληση του Άντρου στον κόσμο

Σήμερα είναι η γιορτή της Δημοκρατίας, είναι η ώρα του λαού, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού καλώντας τον να προσέλθει μαζικά στις κάλπες και να κάνει την επιλογή που ο ίδιος θέλει.

Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος το πρωί στο Λύκειο Εθνομάρτυρα Κυπριανού στο Στρόβολο, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «ελπίζω κι εύχομαι σήμερα να λειτουργήσουμε μα απόλυτη τάξη και παραδειγματική πειθαρχία, αποφεύγοντας τα οποιαδήποτε προβλήματα, τις οποιεσδήποτε ακρότητες για να αποδείξουμε ότι είμαστε μια χώρα σύγχρονη, μια χώρα δημοκρατική. Κι από αύριο να δούμε πώς καταφέρνουμε όλοι μαζί να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα της Κύπρου, τα συμφέροντα του κυπριακού λαού».

«Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου γιατί πολιτικά κόμματα δεν άντεξαν στον πειρασμό και συμπεριφέρθηκαν με τρόπο που παραβιάζει τις νομοθεσίες. Αν δεν μπορούμε σε αυτά τα μικρά ν’ αντισταθούμε και για χάρη μερικών ψήφων να παραβιάζουμε νομοθεσίες, πώς θα μπορέσουμε στα μεγάλα και σημαντικά να λειτουργήσουμε με τρόπο, που θα αποτελεί παραδειγματισμό για τον κόσμο», είπε.

Έκκλησή του προς τον κόσμο, πρόσθεσε, σήμερα να πειθαρχήσουμε όλοι.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι η εκλογική διαδικασία διεξάγεται σε συνθήκες πανδημίας, ο κ. Κυπριανού είπε ότι είναι ιδιαίτερες οι συνθήκες, θα δυσκολευτεί ο κόσμος, αλλά προέχει η συμμετοχή σε αυτή την εκλογική διαδικασία. «Δεν είναι σωστό ν’ αφήνουμε άλλους ν’ αποφασίζουν για μας».

Πρέπει ο κάθε ένας με τη συμμετοχή  μας να πούμε και τη δική μας την άποψη για το πώς πρέπει να εξελιχθούν τα πράγματα, κατέληξε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

«Η ψήφος πέρα από δικαίωμα και πέραν από καθήκον, είναι ευκαιρία και ελπίδα»

Τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει με την αποχή και τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει με την ψήφο διαμαρτυρίας, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι η αλλαγή θα έρθει με τη θετική ψήφο.

Σε δηλώσεις του, μετά από την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στον Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ανδρέα, στη Λευκωσία, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως «η ψήφος πέρα από δικαίωμα και πέραν από καθήκον είναι ευκαιρία και ελπίδα».

Είπε, επίσης, πως είναι ευκαιρία ώστε να ακουστούν οι πολίτες, με την ελπίδα να αλλάξουν τα πράγματα και να διαμορφωθεί ένα καλύτερο αύριο για την πατρίδα και το λαό.

«Τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει με την αποχή. Τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει με την ψήφο διαμαρτυρίας. Η αλλαγή θα έρθει μέσα από προτάσεις, η αλλαγή θα έρθει μέσα από τη συμμετοχή», είπε.

Ευχόμενος καλή ψήφο σε όλους τους πολίτες συμπλήρωσε πως «η αλλαγή θα έρθει με τη θετική ψήφο».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα