«Ψήνουν» συνεργασία τέσσερις υποψήφιοι-Η αποκάλυψη Ηλιάδη

Στην αποκάλυψη ότι τέσσερις ανεξάρτητοι υποψήφιοι βρίσκονται σε διάλογο για να συνεργαστούν τελικά στις Προεδρικές Εκλογές, προέβη κατά τη διάρκεια του χθεσινοβραδινού debate o Μάριος Ηλιάδης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποσυρθούν οι τρεις υπέρ του ενός.

Όπως είπε, απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τις παραινέσεις που δέχονται για να συμπορευθούν, έχει ανοίξει μία συζήτηση μεταξύ του ιδίου, του Αχιλλέα Δημητριάδη, του Χριστόδουλου Πρωτοπαπά και του Κωνσταντίνου Χριστοφίδη, η οποία για την ώρα δεν έχει καταλήξει κάπου. Το ποσοστό που καταγράφουν οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι των οποίων οι θέσεις ταυτίζονται στο Κυπριακό, εξήγησε, ανεξαρτήτως αν καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις, είναι αρκετά σημαντικό ώστε να μπορεί να κρίνει το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης και αξίζει να διερευνηθεί αυτό το ενδεχόμενο. Προσδιόρισε αυτό το ποσοστό στο 10-14%. Ο ίδιος, τόνισε, το πιστεύει πραγματικά αυτό και γι’ αυτό και συμμετέχει στην προσπάθεια και είναι θετικός.

Ο Μάριος Ηλιάδης ανέφερε πως όλοι κατανοούν τη σημασία που θα είχε μια τέτοια εξέλιξη, όμως μέχρι στιγμής το θέμα προσκρούει σε κωλύματα και εξέφρασε την ελπίδα ότι, ως συνετοί άνθρωποι, θα δουν σε βάθος αυτή την προοπτική. Ερωτηθείς αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα μιας τέτοιας απόφασης, δήλωσε πως δεν μπορεί να αφεθεί στις ελληνικές καλένδες και, αν όντως προωθηθεί αυτό το σενάριο, θα γίνει εντός Σεπτεμβρίου ή Οκτωβρίου.

Σε ό,τι αφορά τη δική του υποψηφιότητα, υπογράμμισε την ανεξαρτησία της, λέγοντας ότι προσβλέπει στη δημιουργία μιας νέας κατάστασης στην πολιτική ζωή του τόπου και δεν κουβαλά βαρίδια.

Από την πλευρά του, πάντως, ο Γιώργος Κολοκασίδης όχι μόνο δεν συμμετέχει σε τέτοιες συζητήσεις, αλλά τόνισε ότι θα πάρει την υποψηφιότητά του μέχρι τέλους. Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι δεν αντιμετωπίζει διλήμματα ως προς τις επιλογές του για τον δεύτερο γύρο, διότι ο ίδιος αγωνίζεται για να βρίσκεται στον δεύτερο γύρο και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι θέσεις του βρίσκουν απήχηση ανάμεσα στον λαό. Ανέφερε, πάντως, πως σε περίπτωση που θα χρειαστεί να τοποθετηθεί, θα το κάνει στη βάση απόψεων και όχι φυσιογνωμιών, διότι δεν τον ενδιαφέρει η συμμετοχή σε Υπουργικό Συμβούλιο αλλά οι θέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ