Κυριακή 25 Σεπ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Σηκώνει το γάντι και απαντά στον Χριστοδουλίδη ο Καρούσος-«Δεν χρειάζομαι άδεια»

  13/08/2022 16:27
Σηκώνει το γάντι και απαντά στον Χριστοδουλίδη ο Καρούσος-«Δεν χρειάζομαι άδεια»

Σηκώνει το γάντι και απαντά στον Χριστοδουλίδη ο Καρούσος-«Δεν χρειάζομαι άδεια»

  13/08/2022 16:27

Στα καρφιά του Νίκου Χριστοδουλίδη απάντησε ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος δίνοντας συνέχεια στην αντιπαράθεση που ξέσπασε, στον απόηχο της απόφασης του υποψήφιου Προέδρου να μην συμμετέχει στα debates που είχε προγραμματίσει για τον Σεπτέμβριο το ΡΙΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καρφιά Χριστοδουλίδη σε Καρούσο για τα περί κωλοτούμπας-«Χωρίς τη γνώση του ΠτΔ»

Μετά τα καρφιά του Νίκου Χριστοδουλίδη κατά των πρώην συναδέλφων του και μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου που τον επέκριναν, ο υπουργός Μεταφορών απάντησε μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λέγοντας πως, «οι μετέχοντες στην πολιτική και ιδιαίτερα οι υποψήφιοι για την προεδρία της χωράς, υπόκεινται σε κριτική καθώς όπως όλοι μας, έτσι και αυτοί, βρίσκονται στην κρίση του λαού».

Σημείωσε μάλιστα πως, «προσωπικά δεν χρειάζομαι την άδεια κανενός υποψηφίου να εκφράσω τις θέσεις μου, όπως πάντα πράττω δημόσια, ευθαρσώς, με ειλικρίνεια και με καθαρότητα, χωρίς να παίζω κανένα κρυφτό. Δεν είμαι καλομαθημένος στην πολιτική και δεν αποφεύγω ποτέ τον διάλογο επιχειρημάτων, κάτι που η δημοκρατία επιτάσσει. Έτσι ήμουν, έτσι είμαι και έτσι θα συνεχίσω να είμαι».

Υπενθυμίζεται πως σε ομιλία του στην κοινότητα Φύτη και των χωριών την ευρύτερης περιοχής, όπου πραγματοποίησε εκδήλωση για να απευθυνθεί στους υποστηριχτές του, αναφερόμενος στα debates, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι διάβασε με λύπη του σχετικές αναρτήσεις από πρώην συναδέλφους του στο Υπουργικό Συμβούλιο, οι οποίες εκτίμησε ότι έγιναν χωρίς τη γνώση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Δεν θα τους κρίνω εγώ, δεν θα απαντήσω, τους αφήνω στην κρίση του Κυπριακού λαού. Όπως συνειδητά είχα επιλέξει να ακούω πρώτα τους πολίτες, να αφουγκραστώ τις ανησυχίες τους και μετά να ετοιμάσω το πρόγραμμά μου, έτσι και τώρα, με τον ίδιο τρόπο, θα παρουσιάσω πρώτα το πρόγραμμά μου στην κοινωνία, επισκεπτόμενος όλη την ελεύθερη Κύπρο» είπε, προσθέτοντας πως αυτή είναι η προτεραιότητά του και σε αυτό θα επικεντρωθεί στην παρούσα φάση.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Νίκος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι οι εκβιασμοί, οι απειλές και οι πρακτικές του παρελθόντος, του χθες και άλλων πολιτευμάτων δεν είναι μέθοδοι που θα χρησιμοποιηθούν ποτέ από τον ίδιο, συμπληρώνοντας πως δεν θα εκβιάσει κανένα για την ψήφο του, ούτε θα απειλήσει οποιονδήποτε για τις επιλογές του.

Σημείωσε επίσης ότι «δεν είμαι εξ’ αυτών που επενδύοντας στον φόβο παρουσιάζουν τους εαυτούς τους ως Σωτήρες ή Μεσσίες. Πιστεύω στις δυνατές ομάδες, στο ξεκάθαρο όραμα και στη σκληρή δουλειά. Πιστεύω σε ένα κράτος που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και προσφέρει ίσες ευκαιρίες στου πολίτες» ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επιστολή Χριστοδουλίδη στο ΡΙΚ-Καταγγέλλει παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία

Είχε προηγηθεί ανάρτηση από τον υπουργό Μεταφορών

Ο υπουργός Μεταφορών, απευθυνόμενος στον υποψήφιο για τις Προεδρικές Εκλογές, έκανε λόγο για την κωλοτούμπα της χρονιάς, μέχρι φυσικά την επόμενη.

Όπως είπε «διαβουλεύεσαι και συμφωνείς για debate και αμέσως μετά τη δημοσίευση δημοσκόπησης με σημαντικές απώλειες ανακαλείς και αποσύρεσαι. Η πολιτική αξιοπρέπεια και ηθική εντελώς απούσες και δεν είναι η πρώτη φορά. Δυστυχώς επαναλαμβανόμενα τα δείγματα γραφής πολιτικής ανευθυνότητας».

Σε ανάρτησή της η υπουργός Ενέργειας, Νατάσα Πηλείδου ανέφερε πως «αναμένουμε από τους υποψήφιους Προέδρους να τοποθετούνται στα καίρια ζητήματα και όχι να αποφεύγουν τη συζήτηση».

Η απάντηση του ΡΙΚ στην επιστολή Χριστοδουλίδη

Φανερά θιγμένο το ΡΙΚ από την ανακοίνωση του Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος μεταξύ άλλων κατηγόρησε το κρατικό κανάλι για παρέμβαση στην προεκλογική διαδικασία, εξέδωσε ανακοίνωση, απαντώντας στον υποψήφιο Πρόεδρο με τέσσερα σημεία, διαψεύδοντας τον, λέγοντας πως δεν υπήρχε καμία αναφορά για μη συμμετοχή του στα debates. 

Όπως ανέφερε: 

1. Σε συνάντηση που είχαμε στο ΡΙΚ με εκπροσώπους όλων των επιτελείων εδώ και ένα μήνα και αναλύσαμε τον τρόπο διεξαγωγής των debates η εκπρόσωπος του επιτελείου του κ. Χριστοδουλίδη δεν έκαμε κανένα απολύτως σχόλιο ούτε επιφυλάχθηκε να απαντήσει ούτε το έκαμε στο διάστημα από τότε μέχρι και τις 9 Αυγούστου, ούτε δε έγινε οποιαδήποτε αναφορά για μη συμμετοχή στα debates.

2. Για το debate στις 6 Οκτωβρίου ρωτήθηκε προκαταρκτικά χωρίς να γνωρίζουμε τη διαθεσιμότητα των άλλων υποψηφίων, γι’ αυτό και δεν έγινε αναφορά. Στην ανακοίνωση του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου γίνεται αναφορά μόνο στα debates Σεπτεμβρίου για τα οποία έγινε προγραμματισμός από το ΡΙΚ.

Επισημαίνουμε ότι και στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των επιτελείων των υποψηφίων προ μηνός, ξεκαθαρίστηκε ότι ο άχρι τούδε προγραμματισμός αφορούσε τον Σεπτέμβριο και ότι για τη συνέχεια θα ακολουθούσε νέος προγραμματισμός. Ενημερώθηκαν δε οι εκπρόσωποι των υποψηφίων για τις δημοσκοπήσεις που θα διενεργήσει το ΡΙΚ, η πρώτη των οποίων θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο.

3. Το ΡΙΚ δεν παρεμβαίνει με κανένα τρόπο στην προεκλογική εκστρατεία, παρά μόνο έγνοια έχει την πληροφόρηση του λαού έγκυρα και έγκαιρα χωρίς σκοπιμότητες. Τα υπόλοιπα που αναφέρονται στην ανακοίνωση είναι εκ του πονηρού και περισσού.

4. Το ΡΙΚ θα συνεχίσει να επιτελεί τον ρόλο του στη σωστή πληροφόρηση χωρίς φόβο, αλλά με πάθος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η απόφαση Χριστοδουλίδη, οι έντονες επικρίσεις και τα ερωτήματα που προκύπτουν

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας