Καρφιά Χριστοδουλίδη σε Καρούσο για τα περί κωλοτούμπας-«Χωρίς τη γνώση του ΠτΔ»

Ριπή κατηγοριών δέχθηκε ο υποψήφιος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης σε σχέση με την απόφαση του να μην συμμετέχει στα debates που είχε προγραμματίσει για τον μήνα Σεπτέμβριο στο ΡΙΚ, καθώς θα κάνει περιοδείες σε όλη την Κύπρο για να παρουσιάσει το προεκλογικό του πρόγραμμα, με τον ίδιο να κατηγορεί το κρατικό κανάλι για παρέμβαση στην προεκλογική διαδικασία και να τονίζει πως ουδέποτε συμφώνησε σε διενέργεια τηλεοπτικών debates τον Σεπτέμβριο, ενώ από την άλλη το ΡΙΚ τον διαψεύδει και δηλώνει πως τα όσα αναφέρει είναι εκ του πονηρού. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απαντά σε Χριστοδουλίδη το ΡΙΚ-«Καμιά αναφορά για μη συμμετοχή του στα debates»

Κατά του Νίκου Χριστοδουλίδη εξαπέλυσαν πυρά και μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, ο οποίος έκανε λόγο «κωλοτούμπα της χρονιάς», κάτι που φαίνεται να ενόχλησε τον υποψήφιο Πρόεδρο, ο οποίος σήκωσε το γάντι, βάζοντας μπροστά και τον Νίκο Αναστασιάδη. 

Σε ομιλία του στην κοινότητα Φύτη και των χωριών την ευρύτερης περιοχής, όπου πραγματοποίησε εκδήλωση για να απευθυνθεί στου υποστηριχτές του, αναφερόμενος στα debates, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι διάβασε με λύπη του σχετικές αναρτήσεις από πρώην συναδέλφους τους στο Υπουργικό Συμβούλιο, οι οποίες εκτίμησε ότι έγιναν χωρίς τη γνώση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Δεν θα τους κρίνω εγώ, δεν θα απαντήσω, τους αφήνω στην κρίση του Κυπριακού λαού. Όπως συνειδητά είχα επιλέξει να ακούω πρώτα τους πολίτες, να αφουγκραστώ τις ανησυχίες τους και μετά να ετοιμάσω το πρόγραμμά μου, έτσι και τώρα, με τον ίδιο τρόπο, θα παρουσιάσω πρώτα το πρόγραμμά μου στην κοινωνία, επισκεπτόμενος όλη την ελεύθερη Κύπρο» είπε, προσθέτοντας πως αυτή είναι η προτεραιότητά του και σε αυτό θα επικεντρωθεί στην παρούσα φάση.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Νίκος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι οι εκβιασμοί, οι απειλές και οι πρακτικές του παρελθόντος, του χθες και άλλων πολιτευμάτων δεν είναι μέθοδοι που θα χρησιμοποιηθούν ποτέ από τον ίδιο, συμπληρώνοντας πως δεν θα εκβιάσει κανένα για την ψήφο του, ούτε θα απειλήσει οποιονδήποτε για τις επιλογές του.

Σημείωσε επίσης ότι «δεν είμαι εξ’ αυτών που επενδύοντας στον φόβο παρουσιάζουν τους εαυτούς τους ως Σωτήρες ή Μεσσίες. Πιστεύω στις δυνατές ομάδες, στο ξεκάθαρο όραμα και στη σκληρή δουλειά. Πιστεύω σε ένα κράτος που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και προσφέρει ίσες ευκαιρίες στου πολίτες» ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επιστολή Χριστοδουλίδη στο ΡΙΚ-Καταγγέλλει παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία

Η ανάρτηση Καρούσου 

Ο υπουργός Μεταφορών, απευθυνόμενος στο υποψήφιο για τις Προεδρικές Εκλογές, έκανε λόγο για την κωλοτούμπατης χρονιάς, μέχρι φυσικά την επόμενη.

Όπως είπε «διαβουλεύεσαι και συμφωνείς για debate και αμέσως μετά τη δημοσίευση δημοσκόπησης με σημαντικές απώλειες ανακαλείς και αποσύρεσαι. Η πολιτική αξιοπρέπεια και ηθική εντελώς απούσες και δεν είναι η πρώτη φορά. Δυστυχώς επαναλαμβανόμενα τα δείγματα γραφής πολιτικής ανευθυνότητας».

Σε ανάρτηση της η υπουργός Ενέργειας, Νατάσα Πηλείδου ανέφερε πως «αναμένουμε από τους υποψήφιους Προέδρους να τοποθετούνται στα καίρια ζητήματα και όχι να αποφεύγουν τη συζήτηση».

Η απάντηση του ΡΙΚ στην επιστολή Χριστοδουλίδη

Φανερά θιγμένο το ΡΙΚ από την ανακοίνωση του Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος μεταξύ άλλων κατηγόρησε το κρατικό κανάλι για παρέμβαση στην προεκλογική διαδικασία, εξέδωσε ανακοίνωση, απαντώντας στον υποψήφιο Πρόεδρο με τέσσερα σημεία, διαψεύδοντας τον, λέγοντας πως δεν υπήρχε καμία αναφορά για μη συμμετοχή του στα debates. 

Όπως ανέφερε: 

1. Σε συνάντηση που είχαμε στο ΡΙΚ με εκπροσώπους όλων των επιτελείων εδώ και ένα μήνα και αναλύσαμε τον τρόπο διεξαγωγής των debates η εκπρόσωπος του επιτελείου του κ. Χριστοδουλίδη δεν έκαμε κανένα απολύτως σχόλιο ούτε επιφυλάχθηκε να απαντήσει ούτε το έκαμε στο διάστημα από τότε μέχρι και τις 9 Αυγούστου, ούτε δε έγινε οποιαδήποτε αναφορά για μη συμμετοχή στα debates.

2. Για το debate στις 6 Οκτωβρίου ρωτήθηκε προκαταρκτικά χωρίς να γνωρίζουμε τη διαθεσιμότητα των άλλων υποψηφίων, γι’ αυτό και δεν έγινε αναφορά. Στην ανακοίνωση του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου γίνεται αναφορά μόνο στα debates Σεπτεμβρίου για τα οποία έγινε προγραμματισμός από το ΡΙΚ.

Επισημαίνουμε ότι και στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των επιτελείων των υποψηφίων προ μηνός, ξεκαθαρίστηκε ότι ο άχρι τούδε προγραμματισμός αφορούσε τον Σεπτέμβριο και ότι για τη συνέχεια θα ακολουθούσε νέος προγραμματισμός. Ενημερώθηκαν δε οι εκπρόσωποι των υποψηφίων για τις δημοσκοπήσεις που θα διενεργήσει το ΡΙΚ, η πρώτη των οποίων θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο.

3. Το ΡΙΚ δεν παρεμβαίνει με κανένα τρόπο στην προεκλογική εκστρατεία, παρά μόνο έγνοια έχει την πληροφόρηση του λαού έγκυρα και έγκαιρα χωρίς σκοπιμότητες. Τα υπόλοιπα που αναφέρονται στην ανακοίνωση είναι εκ του πονηρού και περισσού.

4. Το ΡΙΚ θα συνεχίσει να επιτελεί τον ρόλο του στη σωστή πληροφόρηση χωρίς φόβο, αλλά με πάθος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η απόφαση Χριστοδουλίδη, οι έντονες επικρίσεις και τα ερωτήματα που προκύπτουν

Δειτε Επισης

Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον