Ο κύβος για Μαυρογιάννη ερρίφθη και ετοιμάζεται να ριχθεί κι ο ίδιος στη μάχη

Με μηνύματα νίκης και προοδευτικής αλλαγής επικύρωσε χθες η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ την πρόταση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος για υποστήριξη της υποψηφιότητας του Ανδρέα Μαυρογιάννη στις Προεδρικές Εκλογές του 2023. Η συντριπτική πλειοψηφία του 90% που υπερψήφισε την εισήγηση έφερε χαμόγελα και ανακούφιση στην ηγεσία του κόμματος, καθώς έδειξε πως, παρά τις όποιες ανησυχίες και ενστάσεις εκφράστηκαν, η πλατιά μάζα του κόμματος στέκεται στο πλευρό του κ. Μαυρογιάννη.

Το στοίχημα πλέον είναι αντίστοιχη συστράτευση να υπάρξει και από τους απλούς ψηφοφόρους του κόμματος, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της συσπείρωσης κατά τους επόμενους οκτώ μήνες. Δεδομένου ότι ο κ. Μαυρογιάννης δεν υποστηρίζεται από κανένα άλλο χώρο, είναι οι ΑΚΕΛικοί ψηφοφόροι που θα πρέπει να σηκώσουν την υποψηφιότητά του στους ώμους τους και κάθε ψήφος θεωρείται σημαντική προς αυτόν τον στόχο. Γι’ αυτό και κηρύσσοντας τη λήξη της χθεσινής διαδικασίας, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ έδωσε το πρόσταγμα στον κομματικό μηχανισμό να ξεκινήσει να εργάζεται, λέγοντας: «Ο κύβος ερρίφθη. Από αύριο, με σηκωμένα μανίκια, όλοι στη δουλειά, όπως ξέρουμε να κάνουμε». Αυτή τη μάχη, τόνισε, θα τη δώσουμε ενωμένοι και με ενθουσιασμό και θα την κερδίσουμε «για την Κύπρο μας, για τον λαό μας, μαζί για αλλαγή».

Αν και δεν είναι ακόμη σαφές πότε ακριβώς θα ριχθεί επίσημα στη μάχη ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, εξαγγέλλοντας την υποψηφιότητά του, όπως δήλωσε αυτό θα συμβεί τις αμέσως επόμενες μέρες, θέτοντας τον ίδιο και το κόμμα σε πλήρη προεκλογική εκστρατεία. Με τη δυναμική που έδωσε η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη και τα μηνύματα που έστειλε η ηγεσία, τα βλέμματα στρέφονται τώρα προς τον ίδιο τον υποψήφιο, που καλείται να χτίσει πάνω σε αυτό το momentum στη δική του πρεμιέρα, κάνοντας μια παρουσία εφάμιλλη με το κλίμα που δημιούργησε γι’ αυτόν το ΑΚΕΛ.

Στη σύντομη δήλωση που εξέδωσε, πάντως, ανέφερε πως η απόφαση τον τιμά και τον συγκινεί και τον θέτει ενώπιον της ευθύνης «να ηγηθώ της μεγάλης προσπάθειας για πραγματική προοδευτική αλλαγή στον τόπο και για τη δημιουργία συνθηκών ενός ευοίωνου μέλλοντος». Ανέφερε, ταυτόχρονα, πως αυτή η αφειδώλευτη, όπως τη χαρακτήρισε, στήριξη διανοίγει προοπτικές ευρείας δυναμικής με νικηφόρους ορίζοντες.

Ο κ. Στεφάνου δήλωσε πεπεισμένος ότι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης πληροί τις προδιαγραφές που έθεσε το κόμμα του, μπορεί να ηγηθεί και να εκφράσει την προσπάθεια για να επιτευχθεί μια προοδευτική αλλαγή και αποτελεί μία νικηφόρα επιλογή. «Εκτιμούμε ότι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης διαθέτει τα εχέγγυα για να εκφράσει τα αιτήματα και τις προσδοκίες αυτής της νέας εποχής. Γιατί είναι έντιμος, χωρίς την παραμικρή σκιά διαπλοκής, γιατί είναι έμπειρος, με μακρά διαδρομή στον δημόσιο βίο. Γιατί είναι αποφασισμένος ν’ ανεβάσει την Κύπρο ψηλότερα. Ως ΑΚΕΛ, αισθανόμαστε ότι η απόφαση της υποστήριξης της υποψηφιότητάς του είναι μια πράξη πολιτικής ευθύνης», τόνισε.

Έστειλε, ταυτόχρονα, μηνύματα προς τους ψηφοφόρους πέραν της βάσης του ΑΚΕΛ, λέγοντας πως η Κύπρος δεν έχει ανάγκη από πολιτικές περιχαρακώσεις αλλά από πολιτικές υπερβάσεις και προσθέτοντας πως ο στόχος της προοδευτικής αλλαγής απευθύνεται στην κοινωνία, ανεξάρτητα από ιδεολογικά πιστεύω και κομματικές καταβολές, γιατί μας ενώνει η αγάπη για τον τόπο μας και το καλύτερο αύριο που χρωστάμε στα παιδιά μας.

Θέτοντας το πλαίσιο της υποψηφιότητας που θα υποστηρίξει το κόμμα, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ αναφέρθηκε στην ανάγκη για αλλαγή από τη διακυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ, ενώ αντέστρεψε το δίλημμα που έθεσε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος είχε δηλώσει πως «οι επιλογές στις επόμενες Προεδρικές είναι δύο, είτε μένει ο ΔΗΣΥ ως ο πρωταγωνιστής για περαιτέρω εξέλιξη και σταθερότητα της χώρας, είτε η σημερινή αντιπολίτευση έρχεται στην εξουσία». Σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου, οι δύο δρόμοι που έχουμε μπροστά μας είναι ο δρόμος των συνεχιστών της διακυβέρνησης Αναστασιάδη, με θεσμική διαφθορά, διαπλοκή και κοινωνία πολλαπλών ταχυτήτων και ο δρόμος του Ανδρέα Μαυρογιάννη, που είναι ο δρόμος ενός δίκαιου κράτους με κοινωνικό πρόσημο, με επίκεντρο τον απλό πολίτη.

Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ έκανε ειδικές αναφορές στο Κυπριακό, την οικονομία, το ΓεΣΥ, την παιδεία, το κοινωνικό κράτος, το περιβάλλον και την πράσινη ανάπτυξη, καθώς και σε άλλα ζητήματα, που θα αποτελέσουν τους βασικούς προγραμματικούς πυλώνες της πορείας του ΑΚΕΛ προς την κάλπη. Όλα αυτά, βεβαίως, θα πρέπει να ακουστούν και από το στόμα του ίδιου του υποψηφίου, ο οποίος καλείται να αφήσει πίσω του τη διπλωματική γλώσσα και να μιλήσει στον λαό για όλα αυτά που τον απασχολούν στην καθημερινότητά του και θα καθορίσουν, σε μεγάλο βαθμό, και τη ψήφο του στις Προεδρικές Εκλογές. Να παρουσιάσει, δηλαδή, τις θέσεις του, απηχώντας μεν το ΑΚΕΛ αλλά εκφράζοντας, μέσα από αυτές, και τον δικό του χαρακτήρα, καθώς και το προσωπικό του όραμα.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Πίστωση χρόνου από δασκάλους σε ΥΠΑΝ για τους αντικαταστάτες-Υπό παρακολούθηση η Μιχαηλίδου
Βήμα βήμα για αντιμετώπιση των ροών-Ανακοινώνεται την Πέμπτη οικονομικό πακέτο στήριξης του Λιβάνου
Οι τρεις κατηγορίες παραβατών της Πινδάρου, οι διαφορετικές ποινές και η απάντηση Αβέρωφ για διαγραφές
Στο Εφετείο η απόφαση προσωποκρατήσεων για «Δημητρούι»-Στο επίκεντρο η εξέλιξη με τους τρεις εκ των υπόπτων
Προηγήθηκε τηλέφωνο της Αστυνομίας στο «Δημητρούι»-Περίμεναν από πριν οι δράστες, πολίτες ενημέρωσαν τις Αρχές
Η κατάσταση στο μέτωπο με τη Ρωσία έχει επιδεινωθεί, παραδέχεται ο αρχιστράτηγος Ουκρανίας
Χάθηκαν τα ίχνη 29χρονου εδώ και τρεις μέρες στην Πάφο (pic)
Καθηγητής στις ΗΠΑ κατηγόρησε διευθυντή για ρατσισμό με ηχητικό φτιαγμένο από τεχνητή νοημοσύνη
Νέα στοιχεία για τη φονική συμπλοκή έξω από κλαμπ στην Ελλάδα-Εξετάζουν αν υπήρχε και δεύτερο μαχαίρι
Βγήκε στο Ιόνιο το τουρκικό ελικοπτεροφόρο Anadolu-Συμμετείχε σε άσκηση του ΝΑΤΟ