Σήκωσε το γάντι ο Αβέρωφ-Πώς απαντά σε Στεφάνου και Αρχιεπίσκοπο

Το δίλημμα σύμφωνα με τον ίδιο των Προεδρικών Εκλογών, επανέλαβε σήμερα ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος την ίδια ώρα δεν παρέλειψε να αναφερθεί, τόσο στα όσα ανέφερε από το βήμα της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης του ΑΚΕΛ ο Στέφανος Στεφάνου όσο και στα όσα δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πολίτης». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στην αντεπίθεση κατά Στεφάνου ο ΔΗΣΥ-«Προοδευτική αλλαγή σημαίνει ανεργία;»

Αναφερόμενος στις Προεδρικές Εκλογές, ο Αβέρωφ Νεοφύτου, είπε πως οι επιλογές στις επόμενες προεδρικές εκλογές είναι δύο. «Είτε η σταθερότητα της χώρας με τον Δημοκρατικό Συναγερμό, είτε η ανατροπή από τη σημερινή αντιπολίτευση. Έχει δίκιο ο κ. Στεφάνου όταν αναφέρει πόσο σημαντική είναι η αξιοπιστία της χώρας. Εμείς ξέρουμε τι κουπί τραβήξαμε με μια αναξιόπιστη χώρα που μας παρέδωσαν στα βράχια της χρεωκοπίας το 2013. Και με τις θυσίες του λαού μας, την υπεύθυνη στάση της κυβέρνησης, με στυλοβάτη τον Δημοκρατικό Συναγερμό, επαναφέραμε την αξιοπιστία αλλά και ξανά χτίσαμε σε γερούς θεμελιούς την οικονομία».

Οι παγκόσμιες προκλήσεις είναι ενώπιον μας, πρόσθεσε και υπέδειξε πως, «ο κόσμος μπαίνει στη χειρότερη οικονομική κρίση που έχει αντιμετωπίσει εδώ και πέντε δεκαετίες. Και επαφίεται στους Κύπριους πολίτες, να επιλέξουν αν θέλουν τη διαχείριση της χώρας να την έχει ο Δημοκρατικός Συναγερμός ή το ΑΚΕΛ με τις δυνάμεις του κέντρου. Αυτές είναι οι επιλογές. Είτε Δημοκρατικός Συναγερμός για συνέχιση της σταθερότητας, είτε το ΑΚΕΛ μαζί με το κέντρο να κυβερνήσουν τη χώρα».

Την ίδια ώρα ο Αβέρωφ Νεοφύτου υπενθύμισε πως, τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, «είχαμε δέκα χρόνια Γλαύκο Κληρίδη με στυλοβάτη τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Έδιωξαν τον Γλαύκο Κληρίδη και τον Δημοκρατικό Συναγερμό που έβαλε την Κύπρο στην Ευρώπη. Ήρθαν οι κυβερνήσεις του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ, ξαναβγήκε ο Δημοκρατικός Συναγερμός με τον Νίκο Αναστασιάδη. Ξαναχτίσαμε τη χώρα σε γερά θεμέλια, από την οικονομική χρεωκοπία και την αναξιοπιστία που μας παρέδωσαν. Το 2023 είτε συνεχίζουμε τη σταθερότητα της χώρας, αν δεν είναι ο Δημοκρατικός Συναγερμός στην εξουσία, ποιος θα είναι; Η αντιπολίτευση, δεν θα είναι οι εξωγήινοι». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έστειλε μήνυμα αλλαγής ο Στεφάνου-«Ο Μαυρογιάννης αποτελεί νικηφόρα επιλογή»

Σε ερώτηση για τα λεχθέντα του ΓΓ του ΑΚΕΛ ως προς την επιλογή Μαυρογιάννη, ο κ. Νεοφύτου απάντησε πως, «ο κ. Στεφάνου κατηγορούσε την κυβέρνηση του Συναγερμού ότι ήταν οι νεκροθάφτες του κυπριακού. Προσέγγιση που εγώ δεν εγκρίνω αλλά την ίδια ώρα επιλέγει τον διαπραγματευτή της κυβέρνησης του Συναγερμού και του Νίκου Αναστασιάδη ως υποψήφιό του. Χωρίς περαιτέρω σχόλια».

Για τη συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού σχολίασε πως «ο Αρχιεπίσκοπος είναι συνάμα και πολίτης Κυπριακής Δημοκρατίας. Και ως πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει το κάθε δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του. Σημειώσαμε που αναφέρθηκε στις Μακαριακές μεθόδους, νοοτροπίες και πρακτικές. Μας παρέπεμψε σε εκείνη την περίοδο. Θέλω να σημειώσω κάτι. Ο λόγος που δημιουργήθηκε ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι για να είναι απέναντι από τέτοιες νοοτροπίες και πρακτικές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Ο Χριστοδουλίδης νέος Μακάριος, πράκτορες των Εγγλέζων οι Ακελικοί»

Απάντα στον Αβέρωφ ο Νικόλας Παπαδόπουλος

Στις δηλώσεις του προέδρου του ΔΗΣΥ, αναφορικά με τη συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου, απάντησε ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

«Παντελώς ατυχείς οι δηλώσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου», έγραψε σε ανάρτηση του στο Twitter o πρόεδρος του ΔΗΚΟ, προσθέτοντας πως «θα έπρεπε να είχε σεβαστεί τη μνήμη του Εθνάρχη Μακαρίου».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ σημειώνει πως ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ «πάντως, άλλα έλεγε όταν ήταν ομιλητής στο μνημόσυνο του Μακαρίου».

Δειτε Επισης

«Κόμβος αλληλεγγύης για τον κόσμο η Κύπρος»-Τιμήθηκε η επέτειος της ένταξης στην ΕΕ
LIVE: Σε εξέλιξη η εκδήλωση για την επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ παρουσία της Φον ντερ Λάιεν
ΒΙΝΤΕΟ: «Η ένταξη στην ΕΕ η σημαντικότερη πολιτική και διπλωματική επιτυχία»
Τέθηκε σε λειτουργία η υπηρεσία «Τι ψηφίζω»-Όλες οι λεπτομέρειες
Υπ. Εργασίας: Εργαζόμαστε για καλύτερη ρύθμιση εργασιακών σχέσεων
Επιβεβαίωση της βρετανικής θέσης ως προς τις απευθείας πτήσεις για Τύμπου
Επανέλαβε στήριξη της ΕΕ για λύση του Κυπριακού η Φον ντερ Λάιεν-«Έχετε γίνει ευρωπαϊκό επίκεντρο»
Προκαλούν τα κατεχόμενα-«Αδικία και ιστορικό λάθος η ένταξη Κύπρου στην ΕΕ»
«Η Κύπρος σταθερός συνεργάτης και εταίρος της ΕΕ»-Το μήνυμα ΥΠΕΞ για την ένταξη Κύπρου στην Ένωση
Συναντήθηκε με Μπορέλ η Ολγκίν-Έλαβε πλήρη στήριξη της ΕΕ για τις συνομιλίες για Κυπριακό