Με... μια φωνή ενέκρινε Μαυρογιάννη για Προεδρικές η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ

Με 94 ψήφους υπέρ και μόλις μία εναντίον, επικυρώθηκε από την Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ, η πρόταση για υποστήριξη της υποψηφιότητας του Ανδρέα Μαυρογιάννη στις Προεδρικές Εκλογές, η οποία θα προωθηθεί για τελική έγκριση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κλειδώνει Μαυρογιάννη η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ μετά την έγκριση της βάσης

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αντανακλούσε, σύμφωνα με πληροφορίες, και το κλίμα που επικράτησε στην Κεντρική Επιτροπή, η οποία θεωρούσε πως έλαβε σαφή κατεύθυνση από τη βάση του κόμματος και προχώρησε σε επικύρωση της απόφασής της. Σε αντίθεση με την συνεδρία που προηγήθηκε, η οποία κατέληξε στο όνομα του κ. Μαυρογιάννη ως πρόταση προς τις Κομματικές Ομάδες Βάσης, που κράτησε ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο, η σημερινή συνεδρίαση ήταν συνοπτική, καθώς διήρκησε περίπου δύο ώρες, και επικεντρώθηκε στο σκεπτικό της απόφασης για υποστήριξη του τέως διαπραγματευτή, γνωρίζοντας πλέον τις σκέψεις των ΑΚΕΛικών.

Τον τελικό λόγο, βεβαίως, θα έχει η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουνίου και, μέσα από μυστική ψηφοφορία, θα λάβει την απόφαση που θα θέσει επίσημα το κόμμα στην πορεία προς την κάλπη, με υποψήφιο τον Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ συνήλθε σήμερα και αξιολόγησε το αποτέλεσμα του διαλόγου και της ενδεικτικής ψηφοφορίας επί της εισήγησης προς τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος σε σχέση με τις Προεδρικές Εκλογές. Η εισήγηση για στήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Ανδρέα Μαυρογιάννη έγινε αποδεκτή από τα μέλη του ΑΚΕΛ με ποσοστό 78%».

Προστίθεται ότι, «λαμβάνοντας υπόψη το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αλλά και το σύνολο των τοποθετήσεων που έγιναν από τα χιλιάδες μέλη και φίλους του ΑΚΕΛ, η Κεντρική Επιτροπή επικύρωσε σήμερα την πρόταση για υποστήριξη της υποψηφιότητας Ανδρέα Μαυρογιάννη και την θέτει ενώπιον της έκτακτης Παγκύπριας Συνδιάσκεψης».

«Η απόφαση λήφθηκε με 94 ψήφους υπέρ και 1 εναντίον. Η έκτακτη Παγκύπρια Συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 5 Ιούνη θα λάβει με μυστική ψηφοφορία την τελική απόφαση», καταλήγει η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ
20 χρόνια μετά... Oι τρεις πρώτοι Κύπριοι Ευρωβουλευτές μιλούν για την Ευρώπη του τότε και του σήμερα
Ο κομματικός χάρτης της Λεμεσού, το κοινό μοτίβο και η μάχη του κέντρου να σπάσει το δίπολο ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ
Στο τραπέζι η επανεξέταση της Συρίας, μετά το πακέτο στον Λίβανο-Στις 17 Μάϊου η Υπουργική Σύνοδος
Νέες φουρτούνες για το «Αφροδίτη», βίρα τις άγκυρες για «Κρόνο»
Στην Γκάμπια ο Τατάρ για Σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας