Ο ενωμένος ΔΗΣΥ, ο εκρηκτικός Αναστασιάδης και η δυναμική είσοδος του Αβέρωφ

Το μήνυμα ότι ένας ενωμένος Δημοκρατικός Συναγερμός δεν χάνει τις Προεδρικές Εκλογές έστειλαν χθες τόσο ο πρόεδρος και υποψήφιος της παράταξης, Αβέρωφ Νεοφύτου, όσο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Στο πλαίσιο της συνόδου του Ανωτάτου Συμβουλίου του ΔΗΣΥ, αμφότεροι φρόντισαν να τονίσουν προς πάσαν κατεύθυνση ότι το κόμμα βρίσκεται σε μία πορεία συνέχειας και συνέπειας, η οποία, με τη βοήθεια όλων των Συναγερμικών, θα καταγράψει τον Φεβρουάριο μία νέα επιτυχία.

Ταυτόχρονα, φρόντισαν να εξανεμίσουν οποιεσδήποτε σκιές είχαν δημιουργηθεί πάνω από την Πινδάρου το προηγούμενο διάστημα, με την φημολογία που είχε αναπτυχθεί περί ύπαρξης plan b για τον ΔΗΣΥ. «Για εμάς ένα είναι το σχέδιο και κανένα άλλο. Μέχρι τέλους για τη νίκη. Σχέδια β αυτή η ιστορική παράταξη, δεν είχε, δεν έχει και δεν θα έχει ποτέ», υπογράμμισε ο Αβέρωφ Νεοφύτου. Ο Νίκος Αναστασιάδης ξεκαθάρισε, από την πλευρά του, πως «δεν μιλώ για plan b, μιλώ για δεύτερο γύρο, που θα μας οδηγήσει στην επανεκλογή και την εκλογή του Αβέρωφ Νεοφύτου, έτσι ώστε να συνεχίσουμε την προσφορά σε αυτόν τον τόπο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με καθαρές κουβέντες έσβησε σκιές και έστειλε μηνύματα σε Χριστοδουλίδη ο ΠτΔ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποτέλεσε τον τελευταίο καιρό και προσωπικό στόχο, αφού καλλιεργείτο η εντύπωση ότι δεν θα στηρίξει ένθερμα τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ και φρόντισε, μέσα από μία εκρηκτική ομιλία, να θέσει ένα οριστικό τέλος στους ψιθύρους. Ζήτησε μάλιστα ως χάρη, από αυτούς που τον τιμούν για τόσα χρόνια, να μην επιτρέψουν να υπάρξει ανατροπή και αναστροφή. «Σταθείτε δίπλα στον Αβέρωφ Νεοφύτου. Σταθείτε δίπλα στην παράταξη. Και να είστε βέβαιοι ότι θα κερδίσουμε και πάλι. Αρκεί να επικρατήσει η ενότητα», τόνισε.

Αυτή η προσέγγιση δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία, καθώς είναι καλά γνωστό πως στον ΔΗΣΥ θεωρούν μεγαλύτερο αντίπαλο σε αυτές τις εκλογές τον διχασμό. Έχοντας πικρή εμπειρία από το παρελθόν και αντιλαμβανόμενοι ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης διατηρεί υψηλή δυναμική, την ίδια στιγμή που δεν υπάρχει, αυτή τη στιγμή, τρίτος παίχτης στην κούρσα των Προεδρικών να ανακατέψει την τράπουλα, είναι σαφές πως στην Πινδάρου επικεντρώνουν δυνάμεις στη συσπείρωση του κόμματος και γι’ αυτό η πρώτη επίσημη παρουσία του Αβέρωφ Νεοφύτου ως υποψηφίου της παράταξης διασυνδέθηκε τόσο έντονα με ενωτικά μηνύματα.

Χωρίς να αναφερθούν στο όνομα του κ. Χριστοδουλίδη, όλοι οι ομιλητές φρόντισαν να τονίσουν πως από την πλευρά του ΔΗΣΥ εξαντλήθηκαν όλες οι προσπάθειες εξεύρεσης μίας συναινετικής λύσης, αλλά η μη επίτευξή της δεν αποτελεί εμπόδιο για την μετέπειτα πορεία, εκτός κι αν οι Συναγερμικοί επιτρέψουν την ύπαρξη ενός τέτοιου εμποδίου.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου έλαβε το χρίσμα του υποψηφίου διά ανατάσεως χειρός αλλά κυρίως διά ανατάσεως του κομματικού πατριωτισμού. Γι’ αυτό φρόντισαν και σε οργανωτικό επίπεδο, με την παρουσίαση βίντεο βγαλμένα μέσα από την ιστορία του κόμματος, με τον ιστορικό του ηγέτη, Γλαύκο Κληρίδη, να αναφωνεί «ενωμένοι, ενωμένοι, ενωμένοι», αλλά και μέσα από την ιδιαίτερα ενθουσιώδη παρέμβαση του Νίκου Αναστασιάδη. Τα χειροκροτήματα και επευφημίες των παρευρισκόμενων αποτέλεσαν αψίδα, για να μπει δυναμικά στο επίσημο σκέλος του προεκλογικού του ο Αβέρωφ Νεοφύτου, με το επόμενο μεγάλο στοίχημα να είναι, βέβαια, η διατήρηση αυτού του momentum και η μετάφρασή του σε αριθμούς.

Ο ίδιος φρόντισε στην ομιλία του να δώσει μία γεύση για το προγραμματικό του πλάνο, εστιάζοντας σε ζητήματα κοινωνικοοικονομικής φύσεως, γεγονός που καταδεικνύει πως ο ΔΗΣΥ έχει «διαβάσει» τις κοινωνικές τάσεις που επικρατούν αυτή την περίοδο. Βάσει του σχεδιασμού, οι θέσεις του κ. Νεοφύτου θα παρουσιαστούν αναλυτικά και εις βάθος μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, ανά θεματική ενότητα. «Το όραμά μας είναι η Κύπρος των τριών Άλφα: Η Κύπρος της Ασφάλειας, η Κύπρος της Ανάπτυξης, η Κύπρος της Αλληλεγγύης», τόνισε. «Το κάνουμε πράξη, εφαρμόζοντας τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις του Νίκου Αναστασιάδη και της Κυβέρνησής του. Παράλληλα συνεχίζουμε με μια μεγάλη Πολιτική Συμφωνία για την Κύπρο», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μηνύματα νίκης από Αβέρωφ-Παρουσίασε πέντε μεγάλες αλλαγές για πέντε χρόνια

Ακολούθως ο υποψήφιος του ΔΗΣΥ αναφέρθηκε σε πέντε μεγάλες αλλαγές που προωθεί:

  1. Να μπει ένα τέλος στη γραφειοκρατία και τη διαφθορά που την περιβάλλει, μεταφέροντας όλο το κράτος στο κινητό του πολίτη.
  2. Η προσιτή κατοικία σε όλα τα νέα ζευγάρια, ώστε να μπορούν να στεγάσουν τα όνειρά τους.
  3. Να δημιουργηθούν ευκαιρίες για να φτιάξουν οι νέοι άνθρωποι δικές τους επιχειρήσεις και υψηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
  4. Η ριζοσπαστική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, με ολοήμερο σχολείο που θα στοχεύει στην ευτυχία παιδιών, εκπαιδευτικών και γονιών και δεν θα χρειάζεται δεύτερο σχολείο το απόγευμα.
  5. Να στηριχθεί η σύγχρονη οικογένεια και οι εργαζόμενες μητέρες, με προώθηση ευέλικτου ωραρίου, ολοήμερους βρεφικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία και οικονομική ενίσχυση για κάθε παιδί που γεννιέται.

Πρόκειται για μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες και που παραπέμπουν στο λαϊκό πρόσωπο της Δεξιάς, καλλιεργώντας ταυτόχρονα προσδοκίες στους πολίτες. Ένας από τους στόχους, άλλωστε, της χθεσινής εμφάνισης του Αβέρωφ Νεοφύτου ήταν να απαντήσει στις αντιπολιτευτικές βολές που δέχεται από όλες τις πλευρές, ως επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος, και να αποδείξει πως ακούει και λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες των πολιτών και πως ο ΔΗΣΥ, παρά τα εννέα χρόνια στην εξουσία, μπορεί ακόμη να παράγει νέο έργο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν άρεσε στο ΑΚΕΛ η ομιλία Αβέρωφ-Τους αφήνουμε τα συνθήματα, απαντά ο ΔΗΣΥ

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ