Δεν άρεσε στο ΑΚΕΛ η ομιλία Αβέρωφ-Τους αφήνουμε τα συνθήματα, απαντά ο ΔΗΣΥ

Λίγες ώρες μετά την επικύρωση της υποψηφιότητας του Αβέρωφ Νεοφύτου, από το Ανώτατο Συμβούλιο του ΔΗΣΥ, για τις Προεδρικές Εκλογές του 2023, το ΑΚΕΛ εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο του κυβερνών κόμματος, προκαλώντας την αντίδραση του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Σε ανακοίνωσή του, το ΑΚΕΛ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο λαός αξίζει μια νέα αρχή που «θα βάλει τέλος στο οργανωμένο φαγοπότι των κυβερνώντων, το οποίο θα πληρώνει για χρόνια η Κύπρος».

Όπως σημειώνει το ΑΚΕΛ, «στη σημερινή επικύρωση της υποψηφιότητάς του, ο Αβέρωφ Νεοφύτου επανέλαβε ανοικτά και κυνικά ότι θέλει να είναι η συνέχεια της διακυβέρνησης Αναστασιάδη».

Επισημαίνει μάλιστα «της διακυβέρνησης, δηλαδή, που παραδίδει μια χώρα πιο ντροπιασμένη ανά το παγκόσμιο από ποτέ. Μια κοινωνία πιο άνιση από ποτέ. Και μια πατρίδα πιο κοντά στη διχοτόμηση από ποτέ. Ο κυπριακός λαός όμως δεν αντέχει αυτή την ολέθρια για τον τόπο πορεία, δεν αντέχει μια τρίτη θητεία Συναγερμού».

Αναφέρει επίσης πως «ο κυπριακός λαός αξίζει μια νέα αρχή που βάλει τέλος στο οργανωμένο φαγοπότι των κυβερνώντων το οποίο θα πληρώνει για χρόνια η Κύπρος. Αξίζει μια νέα αρχή που θα απαντήσει στα μεγάλα προβλήματα του κυπριακού λαού, στις ανισότητες, στην ακρίβεια που θερίζει τα νοικοκυριά. Ο κυπριακός λαός αξίζει μια νέα αρχή. Μια πραγματική προοδευτική αλλαγή».

Σήκωσε το γάντι ο ΔΗΣΥ

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημήτρης Δημητρίου, σήκωσε το γάντι, απαντώντας στο ΑΚΕΛ ότι δεν έχουν να καταθέσουν οποιαδήποτε πολιτική πρόταση.

Στην γραπτή δήλωσή του, ο κ. Δημητρίου, είπε ότι «ο Δημοκρατικός Συναγερμός και ο υποψήφιος του για τις προεδρικές, ο Αβέρωφ Νεοφύτου, δεν μιλούν με συνθήματα».

Υποδεικνύει ακόμα ότι «ο κ. Νεοφύτου σήμερα κατάθεσε προτάσεις, μίλησε για το πώς θα πάρουμε τη χώρα πιο μπροστά. Για το πως θα διατηρήσουμε την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην κοινωνία και στους πολίτες και πως θα δώσουμε περαιτέρω προοπτική στη χώρα».

 Καταλήγοντας, σημειώνει ότι «αφήνουμε στο ΑΚΕΛ τα συνθήματα διότι προφανώς αδυνατεί να καταθέσει την οποιαδήποτε πολιτική πρόταση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Εντοπίστηκε από φρουρό του σχολείου ο δεκάχρονος για τις ζημιές στα Λιβάδια-Καταθέτει στην Αστυνομία
Άνοιξε πυρ κατά ΑΚΕΛ η Πινδάρου για το επεισόδιο στη Δρομολαξιά-«Αποσκοπούν στη δημιουργία κλίματος τρόμου»
Σε εξέλιξη η συνάντηση του Προέδρου με την Ολγκίν
Πιστόλι και δέκα κιλά ναρκωτικά σε βαλίτσα και... βαρέλι ελιών (pics)
Συνελήφθη 29χρονος για απόπειρα φόνου που διαρπάχθηκε πριν ενάμιση χρόνο
Xειροπέδες σε τρεις για εκβιασμούς, απειλές και απόπειρα εμπρησμού στη Λάρνακα
Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Γάζα, τελευταία ευκαιρία στο Κάιρο για κατάπαυση του πυρός
Άλλος ένας εμπρησμός-Παρέδωσαν στις φλόγες μοτοσικλέτα στη Λεμεσό
Κινεζικό δίκτυο e-shop πίσω από μία από τις μεγαλύτερες απάτες στον κόσμο-Εξαπάτησε πάνω από 800.000
Στην Κύπρο 1.400 ασθενείς με αιμοσφαιρινοπάθειες