Συνάντηση Παπαδόπουλου-Σιζόπουλου με επίΚεντρο τις Προεδρικές Εκλογές

Συνάντηση με επίκεντρο τις Προεδρικές Εκλογές θα έχουν σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, και ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος. Το πρώτο επίσημο ραντεβού μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΕΔΕΚ.

Όπως πληροφορείται ο REPORTER, τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι συζητήσεις για τις Προεδρικές έχουν μετατοπιστεί στον χώρο του Κέντρου, καθώς υπήρξε, επίσης, τηλεφωνική επαφή μεταξύ του κ. Παπαδόπουλου και του προέδρου του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, Χαράλαμπου Θεοπέμπτου. Κατά τη συζήτησή τους αποφασίστηκε να διευθετηθεί κατ’ ιδίαν συνάντηση, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός της επόμενης εβδομάδας.

Αυτές είναι οι πρώτες επίσημες συζητήσεις που πραγματοποιούνται ανάμεσα σε πολιτικές δυνάμεις του κεντρώου χώρου ενόψει Προεδρικών, παρόλο που μεταξύ τους υπάρχει μεγάλη συνταύτιση σε μία πλειάδα ζητημάτων, συχνή κοινοβουλευτική συνεργασία και ιδεολογική προσέγγιση, η οποία θα διευκόλυνε την όποια συνεργασία. Η προσοχή είχε στραφεί στις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ του ΔΗΚΟ και του ΑΚΕΛ, για την επίτευξη μίας συνεργασίας στον χώρο της ευρύτερης αντιπολίτευσης, στην οποία, εάν τελεσφορήσει, αναμένεται να κληθούν να συμμετάσχουν και τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην του ΕΛΑΜ. Με αυτόν τον δίαυλο επικοινωνίας να παραμένει ανοιχτός και τις όποιες εξελίξεις να αναμένονται εντός των επόμενων εβδομάδων, φαίνεται ότι κρίθηκε πως ήρθε η ώρα για ανταλλαγή απόψεων και σε επίπεδο των δυνάμεων του Κέντρου.

Παρά τη βούληση που υπάρχει για συμφωνία, άλλωστε, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ έχουν πολλές πολιτικές αποκλίσεις, οι οποίες ενδεχομένως να σταθούν εμπόδιο στη μεταξύ τους συνεργασία, ενώ διαφωνία φαίνεται να υπάρχει και ως προς τα πρόσωπα, με το ΑΚΕΛ να προτιμά την εξεύρεση μίας κοινά αποδεκτής προσωπικότητας και το ΔΗΚΟ να προωθεί την υποψηφιότητα του προέδρου του. Στο ενδεχόμενο που αυτή η προσπάθεια ναυαγήσει, δεν αποκλείεται κάποιες από τις κεντρώες δυνάμεις να θέλουν να προωθήσουν την κοινή πορεία προς την κάλπη, ακόμη και χωρίς το ΑΚΕΛ στην εξίσωση, εξού και αυτές οι διαβουλεύσεις κρίνονται σημαντικές.

Από πλευράς του ΔΗΣΥ, αντιθέτως, τα πράγματα βρίσκονται σε αναγκαστική στασιμότητα, καθώς ο πρόεδρος του κόμματος έχει νοσήσει με κορωνοϊό και βρίσκεται σε αυτοπεριορισμό. Εκ των πραγμάτων αυτό ανέβαλε την επικύρωση της υποψηφιότητας του Αβέρωφ Νεοφύτου από το Ανώτατο Συμβούλιο της παράταξης, που ήταν προγραμματισμένη για το Σαββατοκύριακο. Όπως αποφασίστηκε χθες βράδυ, η σύνοδος του Ανωτάτου Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Μαρτίου, στις 10:30 το πρωί, στο στάδιο Ελευθερία, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Δειτε Επισης

Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Βρετανοκύπριος γυμναστής διεκδικεί τη δημαρχία του Λονδίνου
Ανακηρύχθηκαν οι αντιδήμαρχοι Ερήμης, Καντού και Σωτήρας στη Λεμεσό
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Στο «ακροατήριο» το Προεδρικό για την αίτηση παύσης του Ελεγκτή-Ξεκαθαρίζει πως δεν θα εμπλακεί