Ερίζουν για το δίλημμα των Εκλογών με πυρά και προς τον Χριστοδουλίδη ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ

Για το ποιο είναι τελικά το δίλημμα των εκλογών, ερίζουν πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές ο Δημοκρατικός Συναγερμός και το ΑΚΕΛ. Τον χορό άνοιξε η Εζεκία Παπαϊωάννου, η οποία ουσιαστικά θέτει το δίλημμα «τρίτη θητεία Αναστασιάδη ή Ανδρέας Μαυρογιάννης στην Προεδρία», με την Πινδάρου να απαντά πως το διακύβευμα είναι, «να συνεχίσουμε στην πορεία της  σταθερότητας και να μην επιστρέφουμε στις χρεωκοπημένες πολιτικές του ΑΚΕΛ, αλλά ούτε και να αφήσουμε χώρο στους πειραματισμούς της κοινοπραξίας Χριστοδουλίδη».  

Σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ σημειώνει πως, «ο Νίκος Αναστασιάδης ζήτησε σε γλαφυρούς τόνους από όποιον τον αγαπά, να ψηφίσει Αβέρωφ Νεοφύτου και δήλωσε μάλιστα ότι θα συνεχίσει μαζί του στην Προεδρία. Βέβαια και οι πέτρες πάνω στην Κύπρο γνωρίζουν ότι ο Νίκος Αναστασιάδης στηρίζει Αβέρωφ Νεοφύτου πάνω στην σκηνή των προεκλογικών συγκεντρώσεων και Νίκο Χριστοδουλίδη στα παρασκήνια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέα αντιπαράθεση ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ-«Εγκαίνια θα κάνει και ο Αβέρωφ ως ο επόμενος ΠτΔ»

Και προσθέτει: «Αυτό όμως που αφορά άμεσα και καθοριστικά τον κυπριακό λαό είναι το πραγματικό διακύβευμα των Προεδρικών Εκλογών, που το παραδέχθηκε άλλωστε και ο ίδιος ο Νίκος Αναστασιάδης που διακηρύσσει προκλητικά ότι θέλει να συνεχίσει τη διακυβέρνησή του. Είτε λοιπόν, θα υπάρξει συνέχεια της διακυβέρνησης Αναστασιάδη με τον ένα ή τον άλλο συναγερμικό υποψήφιο είτε θα πετύχουμε την αλλαγή με Πρόεδρο τον Ανδρέα Μαυρογιάννη».

«Είτε θα συνεχιστούν οι πολιτικές», συνεχίζει το ΑΚΕΛ, «τα ήθη και οι πρακτικές της τελευταίας δεκαετίας είτε θα μπει τέλος στο φαγοπότι της δεκαετίας, οι ένοχοι των σκανδάλων θα βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης και θα μπει σε εφαρμογή το προοδευτικό πρόγραμμα της αλλαγής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άναψαν φωτιές τα εγκαίνια σε πυροσβεστικό σταθμό-Ανταλλάζουν πυρά Προεδρία-ΑΚΕΛ

«Το δίλημμα πλέον είναι ολοκάθαρο και ενώπιον των πολιτών Αναστασιάδης και Συναγερμός ή κάθαρση και αλλαγή; Τρίτη θητεία Αναστασιάδη ή Ανδρέας Μαυρογιάννης στην Προεδρία;», καταλήγει η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.

Με τον Δημοκρατικό Συναγερμό να απαντά λίγο αργότερα πως, «η ανικανότητα του ΑΚΕΛ να παραμείνει στα του οίκου του είναι παροιμιώδης σε όλη τη  διάρκεια αυτή της προεκλογικής. Είναι προφανώς και το δικό τους άγχος μεγάλο που θεωρούν ότι θα επηρεάσουν το εκλογικό σώμα βάλλοντας κατά του ΔΗΣΥ, του Αβέρωφ Νεοφύτου ή του Προέδρου της Δημοκρατίας». 

Και προσθέτε: «Η κοινωνία όμως, κι αυτό είναι το σημαντικό, αναγνωρίζει την άγονη πολιτική και ρητορική του ΑΚΕΛ, και τις έχει απορρίψει σε επαναλαμβανόμενες εκλογικές αναμετρήσεις όπως θα κάνει και την ερχόμενη Κυριακή».

«Το διακύβευμα των εκλογών ένα είναι: Να συνεχίσουμε στην πορεία της  σταθερότητας και να μην επιστρέφουμε στις χρεωκοπημένες πολιτικές του ΑΚΕΛ αλλά ούτε και να αφήσουμε χώρο στους πειραματισμούς της κοινοπραξίας Χριστοδουλίδη», καταλήγει η ανακοίνωση του Δημοκρατικού Συναγερμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τσακώνονται για το ποιος είναι πιο... Λιζ Τρας Αβέρωφ και Μαυρογιάννης

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών