Νέα αντιπαράθεση ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ-«Εγκαίνια θα κάνει και ο Αβέρωφ ως ο επόμενος ΠτΔ»

Παίρνει θέση και ο Δημοκρατικός Συναγερμός, με φόντο τα εγκαίνια του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, στον πυροσβεστικό σταθμό στο Βασιλικό.  

«Προσπαθώντας οι πολίτες να καταλάβουν πού είναι το τέλος της κατηφόρας του ΑΚΕΛ διαπιστώνουν ότι αυτή δεν έχει τέλος. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς το γιατί τους φταίει ακόμη και το ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εγκαινιάζει έργα κοινωφελή που ολοκληρώθηκαν και παραδίνονται στην κοινωνία στην οποία και ανήκουν», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΔΗΣΥ. 

Προσθέτοντας ότι «είναι καιρός να καταπολεμήσει το ΑΚΕΛ τα σύνδρομά του διότι οφείλουμε να τους ενημερώσουμε ότι εγκαίνια έργων θα κάνει και ο Αβέρωφ Νεοφύτου ως ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άναψαν φωτιές τα εγκαίνια σε πυροσβεστικό σταθμό-Ανταλλάζουν πυρά Προεδρία-ΑΚΕΛ

Νωρίτερα, η Προεδρία, μέσω του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Μάριου Πελεκάνου είχε αναφέρει πως «το ΑΚΕΛ Λάρνακας ενδεχομένως να προτιμούσε να μην άλλαζε η Λάρνακα, να μην ήταν σήμερα μια πολύ διαφορετική πόλη από αυτήν του 2013. Προτιμούν να λειτουργούν ως παρακλάδι της προσπάθειας μηδενισμού του έργου και της παρακαταθήκης που αφήνει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη».

Ο κ. Πελεκάνος, υπέδειξε παράλληλα ότι «αντί άλλης απάντησης τους παραπέμπουμε στις δηλώσεις στις οποίες προέβη μόλις προχθές ο Δήμαρχος Λάρνακας, ο οποίος είναι μέλος του ΑΚΕΛ. Εκεί θα βρουν αποστομωτική απάντηση στην προσπάθεια τους να παραχαράξουν την πραγματικότητα».

Υπενθυμίζεται ότι, το ΑΚΕΛ Λάρνακας ανέφερε πως «ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πριν αφήσει την προεδρία αποφάσισε να περιοδεύσει  με ένα ψαλίδι στο χέρι σε όλη την Κύπρο και να κόβει κορδέλες. Στα έργα που εγκαινιάζει είναι και ο πυροσβεστικός σταθμός στο Ενεργειακό Κέντρο, στην βιομηχανική περιοχή Βασιλικού.

Να υπενθυμίσουμε τον Πρόεδρο ότι δεσμεύθηκε προεκλογικά το 2017 ότι θα ολοκληρωθεί ο σταθμός αρχές του 2018 και τον εγκαινιάζει 6 μέρες πριν από την λήξη της θητείας του, το 2023. Στο μεταξύ, σε αυτό το διάστημα των 5 χρόνων απουσίας του σταθμού ξέσπασαν τρεις μεγάλες πυρκαγιές στην περιοχή με αρκετές συνέπειες για την υγεία των κατοίκων της περιοχής».

Καταλήγοντας το ΑΚΕΛ Λάρνακας ανέφερε ότι «επί  διακυβέρνησης Αναστασιάδη -  Συναγερμού η ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής κρίνεται με τον εκάστοτε προεκλογικό  αγώνα του Νίκου Αναστασιάδη και των δύο επίδοξων συνεχιστών του».

Δειτε Επισης

«Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει»-Οι προκλήσεις ενώπιον του Υπουργού Εσωτερικών
Κόβει τη κουβέντα ο Πρόεδρος για την κόντρα Εισαγγελίας με Ελεγκτή-«Δεν είμαι εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας»
ΠτΒ: Στην Κύπρο εργαζόμαστε για την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών
Πολλές αναφορές για κυβερνητική διαφθορά στην Κύπρο καταγράφηκαν σε έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος-Ενημερώνει αρχηγούς κομμάτων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
ΠΙΝΑΚΕΣ: Η ανάλυση των εκλογέων ανά επαρχία
Παγιδευμένος στη διογκούμενη θεσμική κρίση ο Πρόεδρος-O αντίκτυπος και το ντόμινο από τη πιθανή προσφυγή
«Υλοποιήθηκαν πρωτοποριακά έργα»-Έκανε τον απολογισμό της επταετίας ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης
Κ. Κόμπος: Εξαιρετικά ανήσυχη για κατάσταση στη Γάζα η Κύπρος
«Στο δρόμο προς την Ευρώπη, η Τουρκία έχει και πάλι μπροστά της την Κύπρο»