Άναψαν φωτιές τα εγκαίνια σε πυροσβεστικό σταθμό-Ανταλλάζουν πυρά Προεδρία-ΑΚΕΛ

Φωτιές φαίνεται ότι άναψαν τα εγκαίνια που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στον πυροσβεστικό σταθμό στο Βασιλικό, με την Κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ να ανταλλάζουν πυρά. Συγκεκριμένα, το κόμμα της Αριστεράς υπέδειξε πως η λειτουργία του εν λόγω πυροσβεστικού σταθμού ήταν στις προεκλογικές θέσεις του Νίκου Αναστασιάδη το 2017, με την υπόσχεση να λειτουργήσει το 2018, ωστόσο τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν έξι μέρες πριν την αποχώρησή του από την Προεδρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εγκαινιάστηκε ο πυροσβεστικός σταθμός στο Βασιλικό-«Δημιουργεί αίσθημα ικανοποίησης»

Σηκώνοντας το γάντι, η Προεδρία, μέσω του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Μάριου Πελεκάνου αναφέρει πως «το ΑΚΕΛ Λάρνακας ενδεχομένως να προτιμούσε να μην άλλαζε η Λάρνακα, να μην ήταν σήμερα μια πολύ διαφορετική πόλη από αυτήν του 2013. Προτιμούν να λειτουργούν ως παρακλάδι της προσπάθειας μηδενισμού του έργου και της παρακαταθήκης που αφήνει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη».

Ο κ. Πελεκάνος, καταλήγοντας, υπέδειξε ότι «αντί άλλης απάντησης τους παραπέμπουμε στις δηλώσεις στις οποίες προέβη μόλις προχθές ο Δήμαρχος Λάρνακας, ο οποίος είναι μέλος του ΑΚΕΛ. Εκεί θα βρουν αποστομωτική απάντηση στην προσπάθεια τους να παραχαράξουν την πραγματικότητα».

Νωρίτερα, το ΑΚΕΛ στην ανακοίνωσή του σημείωσε ότι «ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πριν αφήσει την προεδρία αποφάσισε να περιοδεύσει  με ένα ψαλίδι στο χέρι σε όλη την Κύπρο και να κόβει κορδέλες. Στα έργα που εγκαινιάζει είναι και ο πυροσβεστικός σταθμός στο Ενεργειακό Κέντρο στη βιομηχανική περιοχή Βασιλικού».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «να υπενθυμίσουμε τον Πρόεδρο ότι δεσμεύθηκε προεκλογικά το 2017 ότι θα ολοκληρωθεί ο σταθμός αρχές του 2018 και τον εγκαινιάζει 6 μέρες πριν από την λήξη της θητείας του, το 2023. Στο μεταξύ σε αυτό το διάστημα των 5 χρόνων απουσίας του σταθμού ξέσπασαν τρεις μεγάλες πυρκαγιές στην περιοχή με αρκετές συνέπειες για την υγεία των κατοίκων της περιοχής».

Καταλήγοντας, το κόμμα της Αριστεράς επεσήμανε πως «επί  διακυβέρνησης Αναστασιάδη -  Συναγερμού η ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής κρίνεται με τον εκάστοτε προεκλογικό  αγώνα του Νίκου Αναστασιάδη και των δύο επίδοξων συνεχιστών του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ενημερώθηκε για τα προβλήματα στην περιοχή Βασιλικού ο ΠτΔ-Προανήγγειλε σύσκεψη

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη