Φωνές για τα περί μυστικής συμφωνίας ΔΗΚΟ-Χριστοδουλίδη, ζητά εξηγήσεις ο ΔΗΣΥ

Έντονες αντιδράσεις έφεραν οι αναφορές περί μυστικής συμφωνίας ΔΗΚΟ-Χριστοδουλίδη, πίσω από την υποψηφιότητα του δεύτερου, με τον Δημοκρατικό Συναγερμό να καλεί τον κ. Χριστοδουλίδη να δώσει απαντήσεις, αλλά και να ζητήσει συγγνώμη.

Τα όσα αναφέρονται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πολίτης», περί ύπαρξης ενός εγγράφου, το οποίο στάλθηκε από την ηγεσία του ΔΗΚΟ προς τον ανεξάρτητο υποψήφιο, ώστε να κλειδώσουν συνεργασία για τις εκλογές, φαίνεται ότι προκάλεσαν αναστάτωση. Το κυβερνών κόμμα, μέσω του εκπροσώπου του Δημήτρη Δημητρίου, σημειώνει πως «η υποτιθέμενη ανεξαρτησία της υποψηφιότητας του κ. Χριστοδουλίδη καταρρέει σήμερα σαν χάρτινος πύργος. Ο κ. Χριστοδουλίδης οφείλει να δώσει εξηγήσεις στον κυπριακό λαό για τις δεσμεύσεις του έναντι του Νικόλα Παπαδόπουλου».

Συνεχίζοντας, ο κ. Δημητρίου υπέδειξε πως ο Νίκος Χριστοδουλίδης «οφείλει να ζητήσει συγνώμη από τον κόσμο του Δημοκρατικού Συναγερμού τον οποίο εξαπάτησε συστηματικά με τα ψέματά του. Πολλούς μήνες πριν παραιτηθεί από Υπουργός συνομολογούσε κρυφές συμφωνίες με τον Νικόλα Παπαδόπουλο πίσω από την πλάτη του κυπριακού λαού και της κυβέρνησης που τον ανέδειξε».

Έτσι εξηγείται, προσθέτει ο Δημήτρης Δημητρίου, γιατί ο κ. Χριστοδουλίδης απέφευγε τις εσωκομματικές διαδικασίες του Δημοκρατικού Συναγερμού όπως ο διάβολος το λιβάνι.

«Έτσι εξηγούνται τα ψέματα που έλεγε ότι δήθεν δεν ήταν ακόμη ώρα για αποφάσεις. Η δημοσιοποίηση της συμφωνίας Παπαδόπουλου – Χριστοδουλίδη αποδεικνύει εμφαντικά ποιος έχει το πάνω χέρι στην κοινοπραξία. Ο κ. Χριστοδουλίδης είναι δεμένος με υπογραφή και σφραγίδα, όμηρος κρυφών συμφωνιών και μηχανισμών».

Ο εκπρόσωπος τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού υπέδειξε πως «την ώρα που η χώρα μας είναι στο κατώφλι νέων απειλών, οι πολίτες δεν χρειάζονται έναν Πρόεδρο αποδυναμωμένο και αιχμάλωτο των μυστικών συμφωνιών με το ΔΗΚΟ, την ΕΔΕΚ, τη ΔΗΠΑ και τους άλλους. Δυστυχώς, αυτά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Ο κ. Χριστοδουλίδης πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα το σύνολο των κρυφών συμφωνιών που έκανε με τα άλλα κόμματα του μεσαίου χώρου για το εθνικό θέμα».

Καταλήγοντας, ο κ. Δημητρίου έθεσε τα εξής ερωτήματα. «Τι συμφώνησε κάτω από το τραπέζι με τον κ. Σιζόπουλο και τους άλλους για την κατοχή, τη Δικοινοτική Ομοσπονδία και το πλαίσιο Γκουτέρες; Οι πολίτες πρέπει να ξέρουν πριν αποφασίσουν».

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, σε ανάρτησή του στο twitter, έσπευσε να διαψεύσει το εν λόγω ρεπορτάζ, κάνοντας λόγο για πλαστό έγγραφο. Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδόπουλος έγραψε «Η εφημερίδα Πολίτης παρουσιάζει σήμερα μια δήθεν μυστική συμφωνία ΔΗΚΟ-Χριστοδουλίδη. Δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία και φυσικά δεν υπάρχει τέτοιο έγγραφο και ουδέποτε υπήρξε. Πρόκειται για ένα φτιαχτό έγγραφο το οποίο προφανώς κατασκευάστηκε από την ίδια την εφημερίδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Η βαθμολογία των έξι Ευρωβουλευτών για το έργο τους-Η κοινοβουλευτική και δημόσια επιρροή τους
Τα πολλά ψηφοδέλτια, οι εκατοντάδες υποψήφιοι και το ενδεχόμενο σύγχυσης των ψηφοφόρων
Εμπρηστικός ο Ερντογάν-«Η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας αν δεν σταματούσαμε το 1974»
Συνάντηση με πάνω από 40 χώρες για το «Αμάλθεια» στις 21 Μαρτίου ανακοίνωσε ο ΥΠΕΞ
Διακυβερνητική συνάντηση για ενεργειακή συνεργασίας έθεσαν στο τραπέζι ΠτΔ-Φατάχ αλ Σίσι
Ενημερώνει τους ομολόγους του για το «Αμάλθεια» ο Κωνσταντίνος Κόμπος
Στις Βρυξέλλες η Μαριλένα Ραουνά-Συμμετέχει στις εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ
Οι συσπειρώσεις των κομμάτων, τα ερωτήματα της κατάταξης και το θολό σκηνικό
Ικανοποιημένος ο ΠτΔ από την Κοινή Διακήρυξη-«Ιστορική μέρα, νέα εποχή στις σχέσεις ΕΕ-Αιγύπτου»
Ολοκληρώθηκε η Συνάντηση ηγετών της ΕΕ με τον Αλ Σίσι-Υπεγράφη κοινή διακήρυξη