«Δεν τίθεται θέμα»-Εκτονώνουν την κρίση μεταξύ Αβέρωφ και Προέδρου οι υπουργοί

Απάντηση στα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, περί δυσφορίας των Υπουργών για τη στάση του Νίκου Αναστασιάδη, στην υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου, μετά και από τη δήλωση του υποψηφίου του ΔΗΣΥ, που κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ξεκαθαρίσει ο ίδιος τις σκιές, έδωσαν οι υπουργοί Οικονομικών και Μεταφορών.     

Κωνσταντίνος Πετρίδης και Γιάννης Καρούσος, σχολίασαν μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» περί δυσφορίας Υπουργών για τη στάση του Προέδρου Αναστασιάδη στις προεδρικές εκλογές, με τον πρώτο να τονίζει πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει εκφράσει στήριξη στην υποψηφιότητα του Προέδρου του ΔΗΣΥ και τον Γιάννη Καρούσο να λέει «δεν υπάρχει τέτοιο θέμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μπάζει ο εξώστης της Πινδάρου-Θέλει ξεκαθάρισμα λογαριασμών ο Αβέρωφ από τον ΠτΔ

«Εγώ έχω δηλώσει την στήριξή μου στην υποψηφιότητα του κόμματος από το οποίο προέρχομαι, το ίδιο έχει κάνει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Πετρίδης κληθείς να σχολιάσει το σχετικό δημοσίευμα του "Πολίτη", μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου και πρόσθεσε πως δεν έχει κάποιο άλλο σχόλιο επί δημοσιευμάτων.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Καρούσος είπε ότι «δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και δεν έχω διαβάσει το δημοσίευμα και έτσι δεν έχω να προσθέσω κάτι». «Νομίζω είναι ξεκάθαρο», συμπλήρωσε.

Εξάλλου νωρίτερα σήμερα σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο Κωνσταντίνος Πετρίδης, ερωτήθηκε κατά πόσον ευσταθούν οι πληροφορίες ότι κάποιοι υπουργοί βρίσκονται υπό παραίτηση, εάν δεν υπάρξει το ανάλογο ξεκαθάρισμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υπέδειξε πως η συγκεκριμένη πληροφορία δεν ισχύει. 

Μάλιστα εμφανίσθηκε ικανοποιημένος από τις σχετικές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για στήριξη του Αβέρωφ Νεοφύτου, σημειώνοντας ωστόσο πως είναι σαφής, ωστόσο μπορεί να γίνει ακόμα πιο σαφής. «Ως μέλος της κυβέρνησης δηλώνω ότι τουλάχιστον τα μέλη του ΔΗΣΥ και ο Πρόεδρος (Αναστασιάδης) είναι μέλος του κόμματος, είναι εκ των ανθρώπων που στάθηκαν δίπλα από τον Κληρίδη, στηρίζουν και οφείλουν να στηρίξουν τον υποψήφιο της παράταξης», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Με ντέρμπι αλλά και φαινομενικά εύκολες μάχες οι εκλογές στη Λάρνακα-Ποιους υποστηρίζουν τα κόμματα
Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές