Σε μια εβδομάδα οι τελικές αποφάσεις της ΔΗΠΑ για Προεδρικές-Ορίστηκε η συνεδρία

Σε μία εβδομάδα θα λάβει η ΔΗΠΑ τις τελικές της αποφάσεις για τις Προεδρικές Εκλογές. Πηγές από το κόμμα έλεγαν πως οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Οκτώβρη και τελικά ορίστηκε η συνεδρία του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος ακριβώς στις 15 του μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, η παράταξη, που αμφιταλαντευόταν για αρκετό καιρό μεταξύ δύο υποψηφίων, φαίνεται να καταλήγει υπέρ του Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος αναδείχθηκε και ως η προτίμηση του μεγαλύτερου μέρους της βάσης κατά τις επαρχιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις αρχές του μήνα. Τάση στο κόμμα υπήρχε και υπέρ του Αβέρωφ Νεοφύτου, ωστόσο φαίνεται ότι το ενδεχόμενο αυτό έχασε έδαφος το τελευταίο διάστημα, παρά το γεγονός πως κάποια στελέχη προτιμούν αυτή την επιλογή και ενδεχομένως να συνεχίσουν να στηρίζουν τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ ανεξαρτήτως της κομματικής απόφασης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη διάρκεια του debate την Τετάρτη, είχε αναφερθεί σε κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής, κάτι που αποτελούσε στόχο για την ΔΗΠΑ σε αυτές τις Προεδρικές Εκλογές, ενώ φαίνεται πως το πρόγραμμά του, που έχει πιο κεντρώο προσανατολισμό, να καλύπτει σε επίπεδο θέσεων την παράταξη, όπως συμβαίνει και με το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ, που αποφάσισαν εδώ και καιρό την υποστήριξη του κ. Χριστοδουλίδη. Τον τέως ΥΠΕΞ υποστηρίζουν επίσης το Κίνημα Αλληλεγγύης και το κόμμα των Κυνηγών.

Το θέμα του προσώπου θα ξεκαθαρίσει όταν συνεδριάσει η Γραμματεία της ΔΗΠΑ και ετοιμάσει την εισήγηση που θα προωθηθεί προς το μεγάλο συλλογικό όργανο του κόμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

 

 

Δειτε Επισης

Στο δικαστήριο ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο
Πυρκαγιά σε κοίτη ποταμού στη Λευκωσία-Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής
Τελέστηκαν στη Λευκωσία τα εγκαίνια Υπαίθριου Ψηφιακού Διαδραστικού Μουσείου
BINTEO: Πενήντα νεκροί εξαιτίας πλημμυρών στο δυτικό τμήμα του Αφγανιστάν
Πυρετώδεις προετοιμασίες για τις εκλογές-Κάλεσμα Εφόρου για προετοιμασία των ψηφοφόρων
Μελέτησε τις εξελίξεις στο Κυπριακό το ΑΚΕΛ-Καλεί σε ανάληψη πρωτοβουλίας για σπάσιμο του αδιεξόδου
Επ. Ισότητας: Στόχος να δίνονται χώρος και φωνή στις γυναίκες
Χειροπέδες σε 23χρονο για το θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά με θύμα 77χρονη
Στη δημοσιότητα επιστολή ΥΠΕΣ για τ/κ κινηματογράφο έδωσε ο Δήμος Λεμεσού
Μ. Δαμιανός: Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει προσπάθειες ιατρικής κοινότητας