Τρίτη 5 Ιουλ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Απαντά στο ΑΚΕΛ για την επίσκεψη Αβέρωφ στο Βαρώσι ο ΔΗΣΥ-«Δεν πήγε για τις εκλογές»

  23/06/2022 17:26
Απαντά στο ΑΚΕΛ για την επίσκεψη Αβέρωφ στο Βαρώσι ο ΔΗΣΥ-«Δεν πήγε για τις εκλογές»

Απαντά στο ΑΚΕΛ για την επίσκεψη Αβέρωφ στο Βαρώσι ο ΔΗΣΥ-«Δεν πήγε για τις εκλογές»

  23/06/2022 17:26

Βγαίνει μπροστά και απαντά στις επικρίσεις του ΑΚΕΛ, αναφορικά με την επίσκεψη του Αβέρωφ Νεοφύτου στο Βαρώσι, ο ΔΗΣΥ.  

Το ΑΚΕΛ είχε κατηγορήσει τον Αβέρωφ Νεοφύτου για θεατρινισμούς, σε σχέση με τη χθεσινή του επίσκεψη, ενώ απεύθυνε και τρία ερωτήματα προς την Κυβέρνηση, σε σχέση με τις τιμές των καυσίμων.  

Παράλληλα, σε γραπτή δήλωση του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρη Δημητρίου, απαντώντας το ΑΚΕΛ ανέφερε πως «ο Αβέρωφ Νεοφύτου βρέθηκε στο Βαρωσι όχι για τις εκλογές αλλά για την πατρίδα. Απέφυγε κάθε δήλωση προεκλογικής υφής. Και από εκεί, ανάμεσα στα μηνύματα που έστειλε ήταν και αυτό: Με ενότητα να πορευτούμε γιατί αν χαθεί η Αμμόχωστος χάνεται η Κύπρος».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως αναμέναμε από το ΑΚΕΛ να ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα ενότητας. «Η Αμμόχωστος θα έπρεπε να μας ενώνει όλους. Δυστυχώς όμως, επέλεξε και εδώ το δρόμο της ξύλινης γλώσσας και της αντιπαράθεσης. Αντί της ενότητας λειτούργησε όπως έκανε και το 1978 και το 2004. Έστω και τώρα, τους καλούμε να λειτουργήσουν διαφορετικά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επίθεση ΑΚΕΛ σε Αβέρωφ-«Στο Βαρώσι θύμισε τους θεατρινισμούς του στα πρατήρια»

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς, είπε πως η η χθεσινή επίσκεψη Αβέρωφ Νεοφύτου στο Βαρώσι, «θύμισε τους παλαιότερους θεατρινισμούς του στα πρατήρια καυσίμων. Το Βαρώσι όμως δεν είναι ντεκόρ για την προεκλογική του Αβέρωφ Νεοφύτου. Δεν προσφέρεται για λαϊκισμούς το Βαρώσι γιατί η νέα λεηλασία που υφίσταται από την κατοχική δύναμη είναι αλάτι στις πληγές του προσφυγικού κόσμου και νέο έγκλημα διαρκείας».

Προσθέτοντας πως «αν θέλει να πει κάτι για την Αμμόχωστο ο Αβέρωφ Νεοφύτου ας απολογηθεί στους Αμμοχωστιανούς για τις δηλώσεις του, τον Αύγουστο του 2020. Τότε που δήλωνε ότι «δεν ανησυχεί», που προέβλεπε εξελίξεις μέχρι τον Οκτώβριο και έκανε κι εκτιμήσεις μάλιστα ότι δεν θα συνεχίσουν οι τουρκικές προκλήσεις στα Βαρώσια».

Από το στόχαστρο του Γιώργου Κουκουμά, δεν ξέφυγε ούτε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΑΚΕΛ να σημειώνει πως, «τα ίδια βέβαια έλεγε και ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος θεωρούσε ότι οι απειλές της κατοχικής δύναμης για την Αμμόχωστο ήταν επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Όταν οι δύο συναγερμικοί υποψήφιοι δεν μπορούν να εκτιμήσουν την κατάσταση, πώς αναμένει κανείς να δρούσαν ή να δράσουν για να αποτρέψουν τους σχεδιασμούς της Άγκυρας; Πώς θα μπορούσε κανείς να τους εμπιστευτεί την τύχη του Κυπριακού και της ίδιας της Κύπρου, όταν αποτυγχάνουν να προβαίνουν σε ορθές εκτιμήσεις;», διερωτήθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αβέρωφ προς Ε/κ και Τ/κ-«Αν χαθεί το Βαρώσι, δεν έχουν μέλλον τα παιδιά μας»

Τρία ερωτήματα για καύσιμα

Την ίδια ώρα το ΑΚΕΛ, απεύθυνε τρία ερωτήματα προς την Κυβέρνηση και τον Δημοκρατικό Συναγερμό, σε σχέση με τις τιμές των καυσίμων. «Έσπασε και το φράγμα των δύο ευρώ στα καύσιμα», δήλωσε ο κ. Κουκουμά υποδεικνύοντας πως, «αλλά προφανώς τελευταία έγνοια της κυβέρνησης είναι η κοινωνία που συνθλίβεται από την ακρίβεια».

«Θέτουμε τρία ερωτήματα στην κυβέρνηση και το Συναγερμό κι αναμένουμε απαντήσεις.

1.    Απαιτήσαμε από την κυβέρνηση να δώσει στοιχεία για το ποσοστό κέρδους των εταιριών καυσίμων και τη διαμόρφωση των τιμών, ώστε να διαφανεί αν υπάρχει ή όχι αισχροκέρδεια. Γιατί συνεχίζουν να τα κρατούν κρυμμένα; Τι φοβούνται και ποιον καλύπτουν;

2.    Προτείναμε κατάργηση της διπλής φορολογίας στα καύσιμα και ενίσχυση της νομοθεσίας για πλαφόν στα καύσιμα. Τι άλλες δικαιολογίες έμειναν να μας πουν για να εμποδίσουν την υιοθέτηση αυτών των μέτρων; Δεν φτάνει που αντί να εργάζεται η κυβέρνηση για αντιμετώπιση της ακρίβειας, ετοιμάζει η αντιπολίτευση προτάσεις και λύσεις, τις απορρίπτουν προκειμένου να μην θίξουν τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

3.    Το ΑΚΕΛ ζητά την έκτακτη φορολόγηση των «απροσδόκητων κερδών» των εταιριών ενέργειας, όπως έχουν προχωρήσει άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Πώς τοποθετείται η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έσπασαν το φράγμα των 2 ευρώ οι τιμές των καυσίμων-Ψάχνουν λύσεις οι αρμόδιοι

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας