Τρίτη 28 Ιουν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Επίθεση ΑΚΕΛ σε Αβέρωφ-«Στο Βαρώσι θύμισε τους θεατρινισμούς του στα πρατήρια»

  23/06/2022 15:04
Επίθεση ΑΚΕΛ σε Αβέρωφ-«Στο Βαρώσι θύμισε τους θεατρινισμούς του στα πρατήρια»

Επίθεση ΑΚΕΛ σε Αβέρωφ-«Στο Βαρώσι θύμισε τους θεατρινισμούς του στα πρατήρια»

  23/06/2022 15:04

Μετωπική επίθεση τόσο προς την Κυβέρνηση, όσο και προς τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιο για την προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, εξαπέλυσε το ΑΚΕΛ. Το ΑΚΕΛ κατηγορεί τον Αβέρωφ Νεοφύτου για θεατρινισμούς, σε σχέση με τη χθεσινή του επίσκεψη στην Αμμόχωστο, ενώ την ίδια ώρα απευθύνει τρία ερωτήματα προς την Κυβέρνηση, σε σχέση με τις τιμές των καυσίμων.  

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς, είπε πως η η χθεσινή επίσκεψη Αβέρωφ Νεοφύτου στο Βαρώσι, «θύμισε τους παλαιότερους θεατρινισμούς του στα πρατήρια καυσίμων. Το Βαρώσι όμως δεν είναι ντεκόρ για την προεκλογική του Αβέρωφ Νεοφύτου. Δεν προσφέρεται για λαϊκισμούς το Βαρώσι γιατί η νέα λεηλασία που υφίσταται από την κατοχική δύναμη είναι αλάτι στις πληγές του προσφυγικού κόσμου και νέο έγκλημα διαρκείας».

Και πρόσθεσε πως, «αν θέλει να πει κάτι για την Αμμόχωστο ο Αβέρωφ Νεοφύτου ας απολογηθεί στους Αμμοχωστιανούς για τις δηλώσεις του, τον Αύγουστο του 2020. Τότε που δήλωνε ότι «δεν ανησυχεί», που προέβλεπε εξελίξεις μέχρι τον Οκτώβριο και έκανε κι εκτιμήσεις μάλιστα ότι δεν θα συνεχίσουν οι τουρκικές προκλήσεις στα Βαρώσια».

Από το στόχαστρο του Γιώργου Κουκουμά, δεν ξέφυγε ούτε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΑΚΕΛ να σημειώνει πως, «τα ίδια βέβαια έλεγε και ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος θεωρούσε ότι οι απειλές της κατοχικής δύναμης για την Αμμόχωστο ήταν επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Όταν οι δύο συναγερμικοί υποψήφιοι δεν μπορούν να εκτιμήσουν την κατάσταση, πώς αναμένει κανείς να δρούσαν ή να δράσουν για να αποτρέψουν τους σχεδιασμούς της Άγκυρας; Πώς θα μπορούσε κανείς να τους εμπιστευτεί την τύχη του Κυπριακού και της ίδιας της Κύπρου, όταν αποτυγχάνουν να προβαίνουν σε ορθές εκτιμήσεις;», διερωτήθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αβέρωφ προς Ε/κ και Τ/κ-«Αν χαθεί το Βαρώσι, δεν έχουν μέλλον τα παιδιά μας»

Τρία ερωτήματα για καύσιμα

Την ίδια ώρα το ΑΚΕΛ, απεύθυνε τρία ερωτήματα προς την Κυβέρνηση και τον Δημοκρατικό Συναγερμό, σε σχέση με τις τιμές των καυσίμων. «Έσπασε και το φράγμα των δύο ευρώ στα καύσιμα», δήλωσε ο κ. Κουκουμά υποδεικνύοντας πως, «αλλά προφανώς τελευταία έγνοια της κυβέρνησης είναι η κοινωνία που συνθλίβεται από την ακρίβεια».

«Θέτουμε τρία ερωτήματα στην κυβέρνηση και το Συναγερμό κι αναμένουμε απαντήσεις.

1.    Απαιτήσαμε από την κυβέρνηση να δώσει στοιχεία για το ποσοστό κέρδους των εταιριών καυσίμων και τη διαμόρφωση των τιμών, ώστε να διαφανεί αν υπάρχει ή όχι αισχροκέρδεια. Γιατί συνεχίζουν να τα κρατούν κρυμμένα; Τι φοβούνται και ποιον καλύπτουν;

2.    Προτείναμε κατάργηση της διπλής φορολογίας στα καύσιμα και ενίσχυση της νομοθεσίας για πλαφόν στα καύσιμα. Τι άλλες δικαιολογίες έμειναν να μας πουν για να εμποδίσουν την υιοθέτηση αυτών των μέτρων; Δεν φτάνει που αντί να εργάζεται η κυβέρνηση για αντιμετώπιση της ακρίβειας, ετοιμάζει η αντιπολίτευση προτάσεις και λύσεις, τις απορρίπτουν προκειμένου να μην θίξουν τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

3.    Το ΑΚΕΛ ζητά την έκτακτη φορολόγηση των «απροσδόκητων κερδών» των εταιριών ενέργειας, όπως έχουν προχωρήσει άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Πώς τοποθετείται η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έσπασαν το φράγμα των 2 ευρώ οι τιμές των καυσίμων-Ψάχνουν λύσεις οι αρμόδιοι

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας