Αβέρωφ προς Ε/κ και Τ/κ-«Αν χαθεί το Βαρώσι, δεν έχουν μέλλον τα παιδιά μας»

Ιδιαίτερα συγκινημένος από την παρουσία του στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου. Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, συνοδεύομενος από κλιμάκιο που αποτελείται, από βουλευτές, δημοτικούς συμβούλου, μέλη του Επιμελητηρίου Αμμοχώστου και Αμμοχωστιανούς μέλη του κόμματος, επισκέφθηκε την περίκλειστη πόλη.         

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Βαρώσι, ο κ. Νεοφύτοου, δήλωσε πως, «ζούμε την έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας, υποδεικνύοντας πως δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να χαθεί η Αμμόχωστος. Απευθυνόμενος στους Βαρωσιώτες, είπε πως, «η Αμμόχωστος μας έιναι το σύμβολο του αγώνα μας για απελευθέρωση του τόπου. Αν χαθεί η Αμμόχωστος μας θα χαθεί η Κύπρος. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να χαθεί η Αμμόχωστος μας. Κάνω έκκληση σε όλους τους συμπατριώτες μας, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να εντείνουμαι τις ενέργειες μας, για ευαισθητοποίηση του αγώνα μας». 

Την ίδια ώρα έστειλε το μήνυμα προς τους Τουρκοκύπριους να ασκήσουν πιέσεις, τόσο προς την Τουρκία όσο και προς τους Τουρκοκύπριους ηγέτες. «Πιέστε την Τουρκία, πιέστε την ηγεσία σας να σταματήσει αυτή η λεηλασία. Κλείστε τους δρόμους που οδηγούν στη λεηλασία της Αμμοχώστου. Να ανοίξουμε όλοι μαζί τους δρόμους που οδηγούν σε λύση του Κυπριακού. Και να ξέρουν ότι χωρίς λύση του Κυπριακού θύματα θα είναι και οι Τουρκοκύπριοι. Αργά ή γρήγορα. Για όλους. Και για τοους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους».

 Κληθείς να σχολιάσει, το γεγονός πως κάποιοι έκαναν λόγο για πυροτέχνημα, όταν το κατοχικό καθεστώς ξεκινούσε τις εργασίες στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, ο Αβέρωφ Νεοφύτου, αρνήθηκε να απαντήσει, υποδεικνύοντας πως «σήμερα είμαι εδώ για την πατρίδα μου, οχι για τις εκλογές».

Ερωτηθείς για το πώς νιώθει στην πρώτη του επίσκεψη στην περιοχή, αφού επεσήμανε πως δεν είναι η πρώτη φορά, ανέφερε πως, «ειμαι εδώ με τους συναδέλφους με τους ανθρώπους της Αμμοχώστου. είμαι με ανθρώπους που ξενάγησαν άλλη στα σπίτια τους και άλλη στα ξενοδοχεία τους. Όσο υπάρχει ΔΗΣΥ, όσο ζω θα δίνω τη μάχη για επανένωση της πατρίδας απέναντι από την τουρκική επιθετικότητα.  Δεν θα επιτρέψουμε να ζήσουμε με χαμένη την Αμμόχωστο και έχω πει αν χαθεί η Αμμόχωστος θα χαθεί και η Κύπρος και μαζί ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι. Δεν θα έχουν μέλλον, ούτε τα παιδιά τους, ούτε τα παιδιά μας, ούτε τα εγγόνια μας, ούτε τα εγγόνια τους», κατέληξε ο κ. Νεοφύτου. 

 

 

  

Δειτε Επισης

Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ