Η Κύπρος που υπηρέτησε αποχαιρέτησε τη Ζέτα όπως της άξιζε…

Ανάμεσα στους αγγέλους βρίσκεται από σήμερα η Ζέτα Αιμιλιανίδου. Μια άγγελος επί γης είναι πια άγγελος στον ουρανό. Έφυγε πρόωρα, βυθίζοντας τη Κύπρο στον θρήνο. Μα άφησε πίσω της έργο τόσο σημαντικό και πολυσχιδές, που η υπογραφή της θα είναι ανεξίτηλη στο πέρασμα του χρόνου.  

Στην εκκλησία υποδέχθηκε τη σορό της, με όλες τις δέουσες τιμές, άγημα της Εθνικής Φρουράς, υπό τους ήχους των πένθιμων εμβατηρίων της φιλαρμονικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή μεταφοράς της σορού της Ζέτας-Με τις πρέπουσες τιμές από την ΕΦ  

  

 

Κι ήταν ήδη εκεί το πλήθος. Κόσμος που περίμενε για να πει το τελευταίο του αντίο στο λαϊκό προσκύνημα. Στην ουρά άνθρωποι που την γνώριζαν από τη δουλειά, από την πολιτική της δραστηριότητα, από την κοινωνική της ζωή. Για έναν τελευταίο αποχαιρετισμό σε μια γυναίκα που ενέπνεε στους πάντες σεβασμό. Για το ύστατο χαίρε σε μια σπουδαία Υπουργό, σ’ έναν υπέροχο άνθρωπο. 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: BINTEO: Το τελευταίο αντίο… Με ένα λουλούδι στο χέρι, με ένα δάκρυ στο πρόσωπο…

Φανερά συντετριμμένη η οικογένειά της δέχθηκε τα συλλυπητήρια εκατοντάδων ατόμων. Ο γιος και η νύφη της, τα αδέρφια της, οι πιο αγαπημένοι της άνθρωποι, αποχαιρετούσαν τη δική τους αγαπημένη. Με βαθιά θλίψη, αλλά με στήριγμα την αγάπη των πολλών. Των γνωστών και των αγνώστων, που είχαν τη Ζέτα στο πιο ψηλό βάθρο των συνειδήσεών τους. 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποχαιρετά τη μητέρα του ο Αχιλλέας, στήριγμα η σύζυγός του Ήρα (pics)

Παρόν στην κηδεία ήταν και το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας. Πλάι στον απλό κόσμο, όπως θα το ήθελε κι ίδια. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Πρόεδρος της Βουλής, Υπουργοί, βουλευτές, νυν και πρώην αξιωματούχοι. Οι συντεχνιακοί, οι εργοδοτικές οργανώσεις κι όλοι αυτοί που η Ζέτα φρόντιζε να κάθονται στο ίδιο τραπέζι και να λύνουν τις διαφορές τους χωρίς συγκρούσεις, διασφαλίζοντας την εργασιακή ειρήνη. Άνθρωποι με άγνωστες ιστορίες, που θα μείνουν μεταξύ τους. Μεταξύ της Υπουργού που νοιάστηκε και του πολίτη που βρήκε κάποιαν να τον ακούσει.  

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Συντετριμμένοι Πρόεδρος και Υπουργικό Συμβούλιο αποχαιρετούν τη Ζέτα

Στον επικήδειο του Νίκου Αναστασιάδη συνυπήρχαν ο συγκλονισμός και η ευγνωμοσύνη. Και μίλησε για μια γυναίκα σεμνή και ταπεινή αλλά ταυτόχρονα χαρισματική. Για μια γυναίκα έντιμη και εργατική, δημιουργική, οξυδερκή και πληθωρικά ανθρώπινη. Για μια πραγματική και σεβαστή κυρία, που άφησε πίσω της πλούτο έργου. «Γι’ αυτή την Κυρία και το έργο της νιώθω περήφανος», τόνισε ο Πρόεδρος.  

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συγκινητικό αντίο του ΠτΔ-« Γι’ αυτή την Κυρία και το έργο της νιώθω περήφανος»

Συγκινητικό και το αντίο του στενού της συνεργάτη Φάνου Κουρουφέξη. «Η Ζέτα ήταν η μάνα μας, ο πιο στενός μας συγγενής, ο δικός μας άνθρωπος. Άπιαστο ιδανικό και πρότυπο». Είσαι ο φάρος μας, είπε, κι αφού υπήρξες, θα συνεχίσεις να υπάρχεις. Μ’ ένα «απέραντο ευχαριστώ» την αποχαιρέτησε ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ, μ’ ένα «αντλήσαμε δύναμη από τη δική σου δύναμη» την αποχαιρέτησε ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ. 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Ραγίζει καρδιές ο Φάνος Κουρουφέξης-«Η Ζέτα ήταν η μάνα μας...»

Κι ήρθε η ώρα να οδηγηθεί με τιμές στην τελευταία της κατοικία. Στο κοιμητήριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, μα και στην αιωνιότητα. Σε εκείνη τη γωνιά της Ιστορίας που τοποθετούνται οι εμπνευσμένοι άνθρωποι, με τις μεγάλες καρδιές και τη μεγάλη προσφορά.

Καλό ταξίδι Ζέτα. Η Κύπρος σ’ αγάπησε και θα κρατά τη μνήμη σου αιώνια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Καλό ταξίδι Ζέτα... Οδηγείται στην τελευταία της κατοικία 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πόσοι υποψήφιοι διεκδικούν θέσεις κοινοτάρχη και μέλους συμβουλίων-Ποιοι εκλέγονται από τώρα
«Έμπρακτη απόδειξη του ενεργού ρόλου της ΕΕ στην περιοχή» το πακέτο βοήθειας για τον Λίβανο
Πρόεδρος για λιμάνι Λάρνακας: Το κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από οποιονδήποτε
Επαφές αντιπροσωπείας από κατεχόμενα στην Άγκυρα για σχέσεις με ΕΕ
Καταδίκασε ξανά για χάρη του ΑΚΕΛ το πραξικόπημα ο Πρόεδρος-Έτεινε χέρι συνεργασίας σε όλους
Σαρλ Μισέλ: Ανοικτή η πόρτα για παρέμβαση ΕΕ στο Κυπριακό, εάν αισθανθούμε πως θα ήταν χρήσιμο
Ελπίδα Προέδρου για νέα δεδομένα που θα επιτρέπουν αισιοδοξία για επανέναρξη των συνομιλιών
Προσπάθησε να αποτρέψει την αίτηση για παύση Ελεγκτή ο Πρόεδρος-«Ναι, έκανα κινήσεις»
Σε εξέλιξη η κατασκευή πλωτής προβλήτας που θα μεταφέρει βοήθεια από την Κύπρο στη Γάζα (pics)
Κ. Ιωσηφίδου: Λιγότερες ανισότητες μέσα από μεταρρυθμίσεις για ΕΕ, θα μπορούσαμε πετυχαίναμε περισσότερα