ΒΙΝΤΕΟ: Βουρκωμένοι πολίτες στην εκκλησία για τη Ζέτα-«Παράδειγμα καλοσύνης»

Συγκινημένοι και δακρυσμένοι είναι απλοί πολίτες που μετέβησαν στην εκκλησία της Του Θεού Σοφίας, στο Στρόβολο, εκεί όπου η σορός της Ζέτας Αιμιλιανίδου έχει εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Το ύστατο χαίρε στη Ζέτα... Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της

Πλήθος κόσμου, μετέβη στην εκκλησία, για να πει το ύστατο χαίρε στην αγαπημένη του Ζέτα και κάποιοι απ’ αυτούς επέλεξαν να πουν και δύο λόγια για τον άνθρωπο, που μπήκε σε κάθε σπίτι της Κύπρου.

Μια ηλικιωμένη που είναι μακρινή συγγενής με την υπουργό Εργασίας, είπε ότι «με τη Ζέτα ήμασταν όλες οι γυναίκες της Κύπρου περήφανες. Ειδικά η νέα γενιά πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμά της. Πιστεύω ότι ήταν η καλύτερη υπουργός που πέρασε στα χρονικά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είμαστε πολύ συγκινημένοι και της ευχόμαστε καλό παράδεισο».

Τόνισε πως «δεν υπάρχει κάτι που μπορείς να πεις για τη Ζέτα και να μην είναι το πραγματικό παράδειγμα καλοσύνης, ευγένειας. Δεν μπορούσες να της πεις κάτι και να μην το λάμβανε υπόψιν της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή μεταφοράς της σορού της Ζέτας-Με τις πρέπουσες τιμές από την ΕΦ

Ένας άλλος πολίτης, ο οποίος διατηρούσε εστιατόριο, το οποίο επισκεπτόταν συχνά η Ζέτα Αιμιλιανίδου, πήγε στην εκκλησία για να της αφήσει λίγα λουλούδια και να την αποχαιρετήσει.

Την περιέγραψε ως ένα εξαιρετικό άνθρωπο. «Ήταν ένας άνθρωπος που χαιρετούσε όλο τον κόσμο, όταν ερχόταν στο εστιατόριο μας. Έχει χρόνια που τον γνωρίζω και τον μακαρίτη τον Κωστάκη (σ.σ. σύζυγός της Ζέτας). Έχει χρόνια που τους γνωρίζω».

Επίσης, μια κυρία την οποία βοήθησε η υπουργός έφθασε κατασυγκινημένη στην εκκλησία για να της αποδώσει φόρο τιμής.

Όπως ανέφερε, «αιωνία της η μνήμη και καλό παράδεισο. Έστειλα επιστολές και προώθησα κάποια θέματα. Είχα θετική ανταπόκριση, αλλά δεν ήταν μόνο αυτό όμως, ήταν αυτά που βλέπαμε στην τηλεόραση, η συμπεριφορά της. Ήταν τόσο καλός άνθρωπος».

Μεταξύ των πολιτών που μετέβησαν στο σημείο και ένας άνθρωπος σε τροχοκάθισμα, που παρότι εντόπισε δυσκολίες στο να φθάσει στη σορό, με την βοήθεια αστυνομικών και στρατονόμων τα κατάφερε και αποχαιρέτησε την υπουργό.

«Έντιμη και αποτελεσματική»

Δύο πρόσωπα, που δούλεψαν μαζί με τη Ζέτα Αιμιλιανίδου στο Τμήμα Τελωνείων, προσήλθαν για τον τελευταίο αποχαιρετισμό στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας και σε δηλώσεις τους, εξήραν την αποτελεσματικότητα της. 

Ο Νίκος Λειβαδιώτης, που είναι παραπληγικός, έφθασε νωρίς το πρωί μαζί με τον συνάδελφό του στο Τμήμα Τελωνείων Νίνο Μαυρουδή, στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας για το ύστατο χαίρε στην τέως Υπουργό Εργασίας.

Έζησα τη Ζέτα όταν προσελήφθηκα στο Τμήμα Τελωνείων, ανέφερε ο Νίκος Λειβαδιώτης ο οποίος μετά βίας συγκρατούσε τους λυγμούς του.

"Ήταν ένας τίμιος άνθρωπος, προσιτός, πάντα με χαμόγελο, πάντα με στοργή. Η Κύπρος έχασε έναν αξιοπρεπή πολιτικό που ό,τι σου έλεγε το έφερνε εις πέρας χωρίς πολλά λόγια", είπε.

Ο Νίκος Μαυρουδής γνώρισε τη Ζέτα το 1975, όταν φοιτούσαν στο ίδιο Πανεπιστήμιο, ενώ προσελήφθη τον ίδιο καιρό μαζί της στο Τμήμα Τελωνείων το 1979. Μετά τη μετάβασή της στο Τμήμα ΦΠΑ, αργότερα επέστρεψε Διευθύντρια του Τμήματος. 

"Οξυδερκής και, θα το πω, με μνήμη ελέφαντα", είπε και πρόσθεσε "οφείλω να πω ότι ήταν πολύ προσιτή σε όλους τους συναδέλφους και βοηθητική για όλο τον κόσμο και ταυτόχρονα πολύ αυστηρή".

 

Δειτε Επισης

Ανακηρύσσονται εκλεγέντες Πρόεδροι-Μέλη Κοινοτικών Συμβουλίων άνευ ανθυποψηφίου
Διάκριση Λουκά Φουρλά στην χάραξη πολιτικών Υγείας στην Ευρώπη βάσει δείκτη HPL
Στην παρουσία της Ούρσουλας η εκδήλωση για τα 20χρονα από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ
Να εγκύψει στη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή ζητά η Ειρήνη Χαραλαμπίδου από ΚΣ ΟΑΣΕ
Το zoom στις τοπικές εκλογές και η περιορισμένη συζήτηση των ευρωπαϊκών ζητημάτων
Στη Γενεύη ο ΓΔ του ΥΠΕΞ για έκθεση Κύπρου για Ανθρώπινα Δικαιώματα
Εμβάθυνση συνεργασίας με το Ουζμπεκιστάν επιδιώκει η Κύπρος
Δεν θα κάθεται μέσα σε ψωμάκι χοτ ντοκ το σκυλάκι στο λογότυπο του Ανδρόνικου Ζερβίδη
Οι προκλήσεις του κανονισμού για πράσινη γραμμή συζητήθηκαν σε εκδήλωση στο Λήδρα Πάλας
Αζέροι βουλευτές φαίνεται να τάσσονται υπέρ της αναγνώρισης του ψευδοκράτους