ΒΙΝΤΕΟ: Ραγίζει καρδιές ο Φάνος Κουρουφέξης-«Η Ζέτα ήταν η μάνα μας...»

Συναισθηματικά φορτισμένη ήταν η κηδεία της υπουργού Εργασίας, Ζέτας Αιμιλιανίδου, η οποία άφησε τη δική της σφραγίδα στον πολιτικό κόσμο και όχι μόνο και η οποία λατρεύτηκε από τους συνεργάτες της. 

Ένας απ' αυτούς, ίσως ο πιο στενός, ήταν ο Φάνος Κουρουφέξης, που σήκωσε το βάρος να εκφωνήσει επικήδειο λόγο στην κηδεία της, χαρακτηρίζοντας την μητέρα του και ένα άνθρωπο που θα έχει για πάντα στην καρδιά του, αλλά και φάρο σε ότι κάνει στη ζωή του. 

Στον επικήδειό του, ο κ. Κουρουφέξης, ανέφερε,  «υπουργέ μου, σας απευθύνω ελάχιστα λόγια. Είναι σκληρό και δύσκολο για μας. Προετοιμαζόμασταν για τον αποχωρισμό μας, αλλά διαφορετικά, με μια γιορτή».

Αγαπημένη μας υπουργέ, είπε ο στενός συνεργάτης της Ζέτας, «είσαι ο φάρος μας και αφού υπήρξες, θα συνεχίσεις να υπάρχεις ανάμεσά μας. Έπαιρνες εκείνα που έκρινες σωστά, για να κάνεις αυτή την κοινωνία καλύτερη και δικαιότερη. Υλοποίησες πλήρως το πρόγραμμα του Προέδρου. Η δική σου δουλειά, ήταν και δική μας. Δικαιωθήκαμε για την πίστη μας αυτή, κάθε μα κάθε φορά».

Θέλοντας να αναδείξει τον άνθρωπο Ζέτα, υπέδειξε πως «σαν εμάς πολλοί, σαν εσένα κανείς. Το ήθος και η ακεραιότητά σου, ήταν ο θεμέλιος λίθος της ύπαρξής σου. Με το ανυπέρβλητο ανάστημά σου, δημιούργησες ένα ανυπέρβλητο θόλο μπροστά μας, προστατεύοντάς μας, αλλά και προστατεύοντας την κοινωνία».

Παραδέχθηκε μάλιστα, πως πάντα, «την ευθύνη για τα λάθη μας, την αναλάμβανες εσύ. Για τις ελλείψεις μας, ποτέ δεν άφηνες να αναλάβουμε το κόστος. Για τα λάθη των συνεργατών της Ζέτας, δεν μπορούσε να τα βάλει κανείς μαζί μας, γιατί θα τα έβαλε μαζί σου. Η Ζέτα δεν ήταν απλώς φιλάνθρωπος και άχρωμος τεχνοκράτης. Ήταν βαθιά πολιτικοποιημένη».

Συναισθηματικά φορτισμένος, τόνισε πως «η Ζέτα ήταν η μάνα μας, ο πιο στενός μας συγγενής, ο δικός μας άνθρωπος. Άπιαστο ιδανικό και πρότυπο. Δείχνει το δρόμο, στον οποίο πρέπει να παλεύουμε. Θα ήταν ύβρεις να σου υποσχεθούμε ότι θα ακολουθήσουμε το παράδειγμά σου, γιατί δεν είσαι πια εδώ να μας δείχνεις το δρόμο όταν ξεστρατίζουμε».

Καταληκτικά, είπε πως «ένα κομμάτι σου θα ζει μέσα μας για να μας θυμίζεις ποια είναι τα ιδανικά στη ζωή. Η οικογένεια, ο άνθρωπος, το καθήκον».

Αμέσως μετά το τέλος του επικήδειου του Φάνου Κουρουφέξη, πλήθος κόσμου χειροκρότησε παρατεταμένα τον συνεργάτης της υπουργού Εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Η μάχη της πρωτιάς και οι διαφορετικές αφετηρίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ
Η αναβίωση των Προεδρικών, το σπάνιο φαινόμενο της Πόλης και οι ιδιαιτερότητες των εκλογών ΤΑ στην Πάφο
Με ντέρμπι αλλά και φαινομενικά εύκολες μάχες οι εκλογές στη Λάρνακα-Ποιους υποστηρίζουν τα κόμματα
Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία